• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Gouden Boekje - Het verhaal van Sinterklaas

  Het verhaal van Sinterklaas uit de serie Gouden Boekje is geschreven door Sjoerd Kuyper. Dat is een Nederlandse schrijver ie ook werk voor volwassenen heeft gemaakt. Maar hij schrijft vooral werk voor kinderen. In 2000 schreef Kuyper in opdracht van de CPNB het kinderboekenweekgeschenk: EIBER! In dit boekje geeft het verhaal op subtiele wijze gehoor aan de hele Zwarte Piet discussie. De meester uit het verhaal sluit voor de klas namelijk af met de wijze woorden: "Alles verandert. Altijd, en dat is goed."

AT5 en Sinterklaas in Amsterdam beginnen vanaf 16 november, 17.45 uur dagelijks een nieuw tv programma: Sint Nieuws waarin dit Gouden Boekje een belangrijke rol speelt.
De Stichting Sinterklaas in Amsterdam (SSIA) en de regionale omroep AT5 maken, in nauw overleg, zestien televisieprogramma's met de titel Sint Nieuws. Van 16 november tot en met 5 december wordt, op werkdagen, vanaf 17.45 uur, het Sint Nieuws uitgezonden.

Eén van de onderdelen van het programma is het Gouden Boekje met Het Verhaal van Sinterklaas, geschreven door Sjoerd Kuijper en geïllustreerd door Emanuel Wiemans. Het boekje is herschreven in zestien televisieafleveringen. Sinterklaas zelve (een zekere Derek de Lint) leest het boekje voor. De opnamen worden gemaakt in het Grachtenmuseum, Herengracht 386 in Amsterdam.

Alvast een sneak peek van het verhaal? "Meisjes en jongens,' zegt meester Tom, "ik heb een vraag.' Alle kinderen gaan rechtop zitten. "Wie,' vraagt meester, "komt er zondag naar onze stad?' Niemand weet het. "Op een boot,' zegt meester. O… eh… "Met zijn pieten,' zegt meester. Dan weet iedereen het: "Sinterklaas!!!'

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben.

Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Gouden Boekjes:- Het verhaal van Sinterklaas
Auteur: Sjoerd Kuyper
Uitgever: Rubinstein Publishing BV

SINT NIEUWS: VAN 16 NOVEMBER TOT EN MET 5 DECEMBER WORDT OP WERKDAGEN VANAF 17.45 UUR UITGEZONDEN BIJ AT5