• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Phia Baruch: Is dat nu humor

  De laatste tijd is er een naargeestig soort humor in omloop. Het gaat om halve persiflages maar ook imitaties die proberen anderen diep en pijnlijk te treffen. Hoe wordt dit soort humor door deskundigen getypeerd? De meeste mensen kunnen wel tegen een grapje wat ook wel eens wat minder vleiend over hunzelf gemaakt wordt. Er zijn zelfs mensen die elkaar met een stalen gezicht zo hard mogelijk afkraken in het openbaar en .... dat zogenaamd als een verzetje beschouwen.

Er zijn complete afkraakprogramma's op tv - dat heeft nog een bepaalde naam ook - waarin mensen net doen of zij het heel leuk vinden dat er bijvoorbeeld gezegd wordt dat iemand zo lui is dat hij zich wekenlang niet wast. Wat is daar in vredesnaam leuk aan? Het is een teken van diepe depressiviteit doordat iemand als BN-er de hele dag leuk en interessant moet doen. Maar hahaha... etc. (We doen of we tot die bijzondere mensen horen die zoiets leuk vinden. Jawel...)

De laatste tijd zie je in programma's grappige persiflages, situaties en zogenaamd leuke aanvallen op een 'target' waaronder mensen die veel op de voorgrond treden zoals van het Koninklijk Huis die dit allemaal maar moeten ondergaan maar vanuit hun positie niets terug kunnen zeggen. Máxima is nu eenmaal een pittige dame die staat voor haar vak. Zij heeft veel gedaan voor de armen in de wereld en ook ons land uitstekend vertegenwoordigd. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en menig ander land lopen ze weg met onze hard werkende nationale PR.dame.

Er zullen ongetwijfeld mensen teleurgesteld zijn vanwege het Griekenland-vakantieplan etc. van het koningspaar maar aan wie van ons kleeft geen enkel vlekje? Humoristen proberen daar altijd naar op zoek te gaan. Dat is hun vak. Maar soms wordt een gebrek ook verzonnen en Máxima wordt in de persiflage al te graag neergezet als een onnadenkende lachebek wat totaal niet klopt. Zij is zeer intelligent en ziet er voortreffelijk uit.

Dat zal bepaalde belegen zuurpruimen wel niet bevallen en en-passant wordt haar nog jonge dochter Amalia ook maar beschadigd. Amalia is allerminst het type vrouw dat niet prima voor zichzelf kan opkomen en haar op die manier neerzetten is zwak.

Zo wordt de jonge prinses Amalia verder ten onrechte bekritiseerd vanwege haar figuur door haar vrouwelijke rondingen zwaar te overdrijven omdat zij niet in de verplichte aandachttrekkerige vermageringscategoriën is onder te brengen.

Humor accentueert altijd. Lachen om een rare bril of aparte manier van doen is één ding maar kritiek op haar figuur doe je een kwetsbaar jong meisje toch niet aan. Dat is zeer laaghartig. Wat zeggen deskundigen over dit soort humor?

Even nakijken... Daar staat: "Agressieve humor behelst het gebruik van humor met als doel het vernederen of manipuleren van anderen, zoals sarcasme, uitdagen of spotten. Deze vorm van humor wordt ook wel getypeerd als het maken van grappen ten koste van anderen en ten bate van zichzelf."

Sommige grappen zijn best leuk en hoge bomen vangen veel wind. Whatever. Allemaal waar. Maar het zelfvertrouwen van mensen die je niet aanstaan proberen te gronde te richten laat een overdosis aan hoogmoed zien. Als je alle grenzen uit het oog verliest om jezelf boven anderen op een voetstuk te plaatsen is er sprake van narcisme. Grappen zijn dan niet altijd grappen. Het roept bij veel anderen tegenzin op.

Je gaat dan toch denken: Wanneer kunnen we eindelijk wél eens lekker lachen?