• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Protesten tegen avondklok lopen uit op geweld

  Honderden tegenstanders van de eerste avondklok in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog zijn in Eindhoven, Amsterdam en elders in botsing gekomen met de politie, waarbij tientallen arrestaties zijn verricht. Demonstranten, sommige met en sommige zonder maskers botsten met de politie die met schilden en een waterkanon optrad. Zowel in Amsterdam, Eindhoven als Stein een kleine plaats bij de Nederlands-Belgische grens, braken zondag botsingen uit over de invoering van een landelijke avondklok om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De politie trad hier hard tegen op.

Ook in Urk werd 's nachts door een groep jongeren een virusteststraat in brand gestoken. In Urk werden er stenen en vuurwerk naar de politie gegooid. In Eindhoven liepen de protesten uit op winkelplunderingen en het in brand steken van auto's waar de politie hard tegen optrad met traangas en waterkanonnen. De NS heeft reizigers verzocht het station van Eindhoven te mijden.

De politie in Amsterdam bleek voorbereid op rellen op het Museumplein. Uit vrees voor rellen of de verspreiding van ziekten had burgemeester Femke Halsema het plein aangewezen als "risicogebied" en de politie de bevoegdheid gegeven mensen preventief op wapens te fouilleren. Er zijn volgens de politie in het hele land vandaag - zondag - meer dan 100 mensen aangehouden. Daarnaast werden zaterdagavond meer dan 3600 boetes uitgedeeld en 25 personen gearresteerd toen in Nederland de eerste nachtelijke avondklok in verband met de pandemie van kracht werd om een meer overdraagbare variant van het coronavirus in te dammen.

Overtreders van de avondklok kregen boetes van 95 euro per persoon. Inside Europe meldt dat de onrust ontstaat doordat de mensen teleurgesteld zijn doordat het allemaal zo lang duurt omdat het coronavirus niet weggaat en Nederland het heel slecht zou doen met het uitreiken van de vaccins. Maar in andere landen loopt ook lang niet alles op rolletjes.

In Libanon hebben de burgers bijvoorbeeld niet alleen te maken met een avondklok waarin zij niet naar buiten mogen maar daar moeten de bewoners de hele dag binnen blijven. Ze mogen hoogstens alleen even naar de buurtbakker en verder moeten alle boodschappen on-line worden besteld en bezorgd. En die volle dag lock down duurt al weken en gaat zeker tot 8 februari door.

De verhalen over de protesten in Rusland over de protesten in Moskou en St. Petersburg zijn eveneens heftig en anti-coronagericht. Daar is ook verzet tegen het anti-coronabeleid al is het merendeel van de mensen er van overtuigd dat het tijdelijk niet anders kan.  

In St. Petersburg kwamen ook aanhangers van de anti-islambeweging Pegida op de betoging af en in Moskou lijkt de rust wel teruggekeerd nadat de politie een waterkanon inzette maar in St. Petersburg blijven de relschoppers nog steeds voor de nodige onrust zorgen.

Niet alleen ons land maar de hele wereld is in rep en roer over deze ingrijpende en ellendige Corona-situatie.  Het is heel beroerd voor iedereen in de hele wereld wat zich gedurende de pandemie afspeelt. Voor iedereen. Dus ook voor onrustige jongeren maar de stress van mensen die zeer zwaar onder deze crisis lijden vermindert niet door destructieve akties en stomme vechtpartijtjes.