• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jury: "Ex-politieagent schuldig aan moord op George Floyd"

  WASHINGTON - Voormalig Minneapolis politieagent Derek Chauvin is schuldig bevonden aan het doden van de zwarte verdachte George Floyd. Een jury kwam tot een uitspraak in een zaak die wereldwijd de Black Lives Matter protesten tegen politiegeweld en raciale onrechtvaardigheid aanwakkerde. De demonstraties werden echter in verschillende gevallen overschaduwd door geweld, rellen en plunderingen.

Juryleden beraadslaagden meer dan 10 uur gedurende twee dagen voordat zij tot een uitspraak kwamen in de geruchtmakende en nauwlettend in de gaten gehouden zaak naar aanleiding van de dood van Floyd op 25 mei 2020. De aanklager en de verdediging presenteerden bijna zes uur hun slotpleidooien. Ze richtten zich op zeer verschillende opvattingen over de omstandigheden die hebben geleid tot de dood van Floyd in mei buiten Cup Foods in Minneapolis.

Chauvins' verdediging betoogde dat drugs en een slechte gezondheid de dood van Floyd veroorzaakten. Maar de aanklager drong er bij de jury op aan om te geloven wat ze in de video zagen. De voormalige politieagent werd gefilmd terwijl hij meer dan negen minuten op Floyd knielde tijdens diens arrestatie in mei vorig jaar, wat in de VS en wereldwijd tot protesten leidde over het gebruik van politiegeweld tegen minderheden.

Chauvin, 45 jaar oud, werd onder meer moord met voorbedachte rade en doodslag ten laste gelegd. Op de beschuldiging van moord staat 10¾ jaar tot 15 jaar gevangenisstraf, op die van doodslag 41 tot 57 maanden. Amerikaanse politieagenten worden zelden veroordeeld wegens moord, en dit geruchtmakende proces wordt gezien als een kentering in het racismedebat.

Op de laatste dag van het proces vertelde Chauvin de rechter dat hij niet zou getuigen om zichzelf te verdedigen en in plaats daarvan beriep hij zich op zijn zwijgrecht volgens het Vijfde Amendement van de Amerikaanse grondwet. .

Na de uitspraak van de jury beval rechter Peter A. Cahill dat Chauvin onmiddellijk in hechtenis zou worden genomen door agenten van de sheriff. Chauvin, die sinds afgelopen herfst op borgtocht vrij was, werd geboeid de rechtszaal uit gebracht. Hij zal over acht weken worden veroordeeld nadat een rapport over zijn achtergrond is opgesteld.

Het proces vond plaats te midden van strenge veiligheidsmaatregelen en de vrees voor rellen na een andere moord door de politie op een zwarte verdachte. Daunte Wright - een 20-jarige zwarte man, werd eerder deze maand doodgeschoten toen een politieagent haar pistool voor haar Taser zou hebben aangezien.

Het incident in de naburige stad Brooklyn Center leidde tot een nieuwe ronde van gewelddadige protesten, waardoor de spanningen toenamen. Ook in Amsterdam waren er grote demonstraties ondanks de corona-virusmaatregelen.

Wright stierf ongeveer 16 kilometer van de plaats waar Floyd werd gedood. De politie in steden in de VS, waaronder New York City, was voorbereid op mogelijk geweld na het vonnis in de zaak Chauvin.

AFBEELDING: OOK IN AMSTERDAM VONDEN GROTE DEMONSTRATIES PLAATS WANT BLACK LIVES MATTER... WHITE LIVES MATTER NEXT?