• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nederland herdenkt oorlogsdoden temidden Corona-controverse

  Hoe ervaren internationale media de Nederlandse Dodenherdenking? Stefan J. Bos observeerde de gebeurtenissen vanuit Budapest voor Worthy News Newspartner van De Couturekrant. Hij meldt: Nederland herdenkt oorlogsdoden temidden van Corona-controverse.

De Nederlandse koning legde dinsdag een krans bij een monument voor 's lands oorlogsslachtoffers te midden van nieuwe controverse over verminderde vrijheden in de liberale natie. Koning Willem-Alexander markeerde met zijn vrouw, Koningin Maxima, en een kleine groep hoogwaardigheidsbekleders en gasten de Nederlandse Dodenherdenking bij het nationale monument op de Dam in het centrum van Amsterdam.

In plaats van de gebruikelijke enorme menigte aanwezigen vond de ceremonie plaats op een vrijwel lege Dam. De herdenking, die live werd uitgezonden, werd voor het tweede achtereenvolgende jaar beperkt vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. De ceremonie, met onder meer twee minuten stilte, vond plaats voorafgaand aan de jaarlijkse Bevrijdingsdag op 5 mei, ter herdenking van het einde van de bezetting door nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Nederlandse komiek André van Duin herinnerde eraan dat hij opgroeide te midden van de ruïnes in de gebombardeerde stad Rotterdam en dat zijn vader gedwongen werd in Duitsland te werken.

"We spraken thuis niet veel over de oorlog. Ik denk dat het pijnlijk was voor mijn vader. Later op de lagere school leerde ik over de honderdduizenden Nederlanders die zijn omgekomen," zei Van Duin. Hoewel hij al 30 jaar in Amsterdam woont was hij niet eerder bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam geweest.

"In plaats daarvan loop ik altijd naar het pleintje achter de Westerkerk. Daar ligt het Homomonument. Ook daar worden bloemen neergelegd en vele doden herdacht. Drie grote roze driehoeken op de grond vormen er het symbool van discriminatie en vernedering."

Hij zei dat Nederland in 1987 het eerste land was met een dergelijk Homomonument. Dat tekent onze vrijheid." De Nederlandse grondwet ademt vrijheid en tolerantie. Je kunt hier over het algemeen doen en laten wat je wilt en zeggen wat je wilt. Je bent hier vrij."

Hij zei blij te zijn dat hij, ondanks de maatregelen tegen het coronavirus, in een vrij land kon leven waar hij niet gedwongen werd zijn toespraak in het Duits te houden.

Het leek een verholen verwijzing naar de controverse rond een poster van onder meer de nationalistische partij Forum voor Democratie met de tekst "Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid" en de jaren 1945-2020. Het laatste jaar is gemarkeerd met een doodskruis.

Daarin wordt verwezen naar beperkingen in verband met het coronavirus, zoals het hardhandig neerslaan van protesten, lockdowns en de eerste nachtelijke avondklok in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. Bovendien wordt er steeds meer druk uitgeoefend op de mensen om een COVID-19-vaccin te krijgen, ondanks de bezorgdheid over mogelijke bijwerkingen.

Maar critici, waaronder het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (Cidi), veroordeelden de poster als het bagatelliseren van de Holocaust en de oorlog.

De betrokkenen hebben deze beschuldigingen ontkend.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag een toespraak gehouden via een live videoverbinding vanuit Berlijn alvorens met studenten te discussiëren over het thema vrijheid.

ANDRÉ VAN DUIN: DE NEDERLANDSE GRONDWET ADEMT VRIJHEID EN TOLERANTIE. JE KUNT HIER OVER HET ALEGEMEEN DOEN EN LATEN WAT JE WILT EN ZEGGEN WAT JE WILT. JE BENT HIER VRIJ ...