• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Stamgasten in gevangenis in menselijk strafklimaat

  AMSTERDAM - 7 mei 2021 - Een kwart van de ex-gevangenen in Nederland belandt binnen twee jaar opnieuw in de gevangenis. De terugkeer in de samenleving van een langdurig gestrafte gaat vaak samen met aanpassingsproblemen waardoor de kans op terugval groot is. Op maandag 10 mei om 20:00 uur gaan we live vanuit De Balie een systeemkritisch gesprek aan over het Nederlandse gevangenissysteem met demissionair minister Sander Dekker, Amsterdams officier van justitie Disa Jironet, ex-gevangenisdirecteur Frans Douw en journalist Marjolein Knol. Hoe goed begeleiden wij (ex-) gedetineerden terug de samenleving in? Een programma in samenwerking met de NTR naar aanleiding van de podcasterie Buiten de Muren (NPO) van podcastmaker Marjolein Knol. ( 'Stamgasten in de gevangenis' is live en gratis te bekijken via de programmapagina op de website van De Balie).

Onder de nieuwe wet Straffen en Beschermen, die op 1 juli van kracht wordt, zullen gevangen vanaf dag één moeten werken aan hun veilige terugkeer in de samenleving. Ook vervroegde vrijlating - iets wat nu meestal is toegestaan nadat tweederde van de straf is uitgezeten - wordt na de zomer niet meer vanzelfsprekend. Vervroegde vrijlating of verlof moet je verdienen door arbeid te verrichten, in de woorden van demissionair minister Sander Dekker: 'In de bak is aan de bak'. Middels de nieuwe wet benutten we volgens minister Sander Dekker de gevangenisstraf optimaal om recidive te voorkomen en de maatschappij te beschermen.

Frans Douw, oud-gevangenisdirecteur en schrijver van Het zijn mensen en Disa Jironet, Amsterdams officier van justitie en schrijver van Misdaad en mededogen, zien ook problemen in het huidige strafsysteem, maar kijken kritisch naar de nieuwe wet. Volgens Jironet is de roep vanuit de politiek om zwaarder of langer te straffen vooral gebaseerd op een verlangen naar veiligheid, maar leveren dergelijke wetten in de praktijk geen veiligere samenleving op. Net zoals Frans Douw pleit zij bovenal voor een menselijker strafklimaat.

Hoog tijd dus voor een kritisch gesprek met politici en experts op het gebied van strafrecht en recidivisten om de huidige aanpak en re-integratie van gedetineerden te evalueren. In De Balie gebeurt dit onder leiding van programmamaker Anne-Marijn Epker. 

Samen op zoek naar antwoorden met journalist en podcastmaker Marjolein Knol, demissionair minister Sander Dekker, Disa Jironet en Frans Douw. Is de maatschappij gebaat bij strengere controle en sancties in het strafrecht? Of moeten we juist op zoek naar meer menselijkheid en mededogen in het systeem?

Bram Kniest & Teun Hieltjes verzorgen op deze   avond een muzikaal intermezzo.

Over Stamgasten in de gevangenis het volgende: Het programma is geproduceerd door De Balie, in samenwerking met de NTR, Autres Directions en Aldus’ producties. Aanleiding van het programma is het verschijnen van de podcast Buiten de Muren, die twee ex-criminelen uitvoerig volgt nadat ze uit de gevangenis vrijgelaten zijn.

De podcast is vanaf 12 mei beschikbaar via NPO Radio 1 en alle podcast-apps.

DEMISSIONAIR MINISTER SANDER DEKKER : IN DE BAK IS AAN DE BAK... STRAF MOET RECIDIVE VOORKOMEN EN DE MAATSCHAPPIJ BESCHERMEN...