• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Stamgasten in gevangenis in menselijk strafklimaat

  AMSTERDAM - 7 mei 2021 - Een kwart van de ex-gevangenen in Nederland belandt binnen twee jaar opnieuw in de gevangenis. De terugkeer in de samenleving van een langdurig gestrafte gaat vaak samen met aanpassingsproblemen waardoor de kans op terugval groot is. Op maandag 10 mei om 20:00 uur gaan we live vanuit De Balie een systeemkritisch gesprek aan over het Nederlandse gevangenissysteem met demissionair minister Sander Dekker, Amsterdams officier van justitie Disa Jironet, ex-gevangenisdirecteur Frans Douw en journalist Marjolein Knol. Hoe goed begeleiden wij (ex-) gedetineerden terug de samenleving in? Een programma in samenwerking met de NTR naar aanleiding van de podcasterie Buiten de Muren (NPO) van podcastmaker Marjolein Knol. ( 'Stamgasten in de gevangenis' is live en gratis te bekijken via de programmapagina op de website van De Balie).

Onder de nieuwe wet Straffen en Beschermen, die op 1 juli van kracht wordt, zullen gevangen vanaf dag één moeten werken aan hun veilige terugkeer in de samenleving. Ook vervroegde vrijlating - iets wat nu meestal is toegestaan nadat tweederde van de straf is uitgezeten - wordt na de zomer niet meer vanzelfsprekend. Vervroegde vrijlating of verlof moet je verdienen door arbeid te verrichten, in de woorden van demissionair minister Sander Dekker: 'In de bak is aan de bak'. Middels de nieuwe wet benutten we volgens minister Sander Dekker de gevangenisstraf optimaal om recidive te voorkomen en de maatschappij te beschermen.

Frans Douw, oud-gevangenisdirecteur en schrijver van Het zijn mensen en Disa Jironet, Amsterdams officier van justitie en schrijver van Misdaad en mededogen, zien ook problemen in het huidige strafsysteem, maar kijken kritisch naar de nieuwe wet. Volgens Jironet is de roep vanuit de politiek om zwaarder of langer te straffen vooral gebaseerd op een verlangen naar veiligheid, maar leveren dergelijke wetten in de praktijk geen veiligere samenleving op. Net zoals Frans Douw pleit zij bovenal voor een menselijker strafklimaat.

Hoog tijd dus voor een kritisch gesprek met politici en experts op het gebied van strafrecht en recidivisten om de huidige aanpak en re-integratie van gedetineerden te evalueren. In De Balie gebeurt dit onder leiding van programmamaker Anne-Marijn Epker. 

Samen op zoek naar antwoorden met journalist en podcastmaker Marjolein Knol, demissionair minister Sander Dekker, Disa Jironet en Frans Douw. Is de maatschappij gebaat bij strengere controle en sancties in het strafrecht? Of moeten we juist op zoek naar meer menselijkheid en mededogen in het systeem?

Bram Kniest & Teun Hieltjes verzorgen op deze   avond een muzikaal intermezzo.

Over Stamgasten in de gevangenis het volgende: Het programma is geproduceerd door De Balie, in samenwerking met de NTR, Autres Directions en Aldus’ producties. Aanleiding van het programma is het verschijnen van de podcast Buiten de Muren, die twee ex-criminelen uitvoerig volgt nadat ze uit de gevangenis vrijgelaten zijn.

De podcast is vanaf 12 mei beschikbaar via NPO Radio 1 en alle podcast-apps.

DEMISSIONAIR MINISTER SANDER DEKKER : IN DE BAK IS AAN DE BAK... STRAF MOET RECIDIVE VOORKOMEN EN DE MAATSCHAPPIJ BESCHERMEN...