• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Film: Steve McQueen's Small Axe

  Eye Filmmuseum vertoont Small Axe van de Britse kunstenaar en regisseur Steve McQueen in juni eenmalig in de bioscoop in het kader van Amsterdam Art Week. Deze serie van vijf speelfilms vertelt de persoonlijke verhalen van leden uit de West-Indische gemeenschap in Londen, die in hun dagelijks bestaan continu moeten vechten tegen racisme en discriminatie.(Small Axe tijdens Amsterdam Art Week, 17-27 juni in Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam).

Steve McQueen (1969) is een van de belangrijkste filmmakers en kunstenaars van onze tijd. De vijf films van Small Axe spelen zich af in de jaren zestig tot tachtig en vertellen een op zichzelf staan verhaal. De films hoeven dus niet in chronologische volgorde te worden bekeken. De films zijn eerder alleen op BBC uitgezonden en zijn nu eenmalig op het grote doek te zien. Steve McQueen is aanwezig op de openingsavond van de Amsterdam Art Week in Eye. Het ticket van €12,50 geeft recht op gratis entree voor de voorstelling en op een DVD-box van de serie Small Axe.

zaterdag 19 juni, 19.30 + 21.45 is er Small Axe – Lovers Rock - Steve McQueen, VK, 2020, 68.’ Tijdens een huisfeest in West-Londen, 1980, bloeit een romance op tussen jonge geliefden. De film is een ode aan het romantische reggaegenre Lovers Rock, en aan de zelfredzaamheid en vindingrijkheid van de West-Indische gemeenschap in Londen. In tegenstelling tot de andere delen van Small Axe vertelt Lovers Rock een fictief verhaal. Maar dit soort feesten waren echt: omdat mensen van kleur niet welkom waren in clubs, organiseerden ze huisfeesten met zelfgebouwde geluidsinstallaties, waar de buurt samenkwam om onbekommerd te dansen en zwarte cultuur te vieren.

Na afloop van de voorstelling van 19.30u vindt een gesprek plaats tussen Steve McQueen en Guillaume Schmidt, medeoprichter van streetwearmerk Patta, gemodereerd door Mitchell Esajas, medeoprichter van The Black Archives.

woensdag 23 juni, 21.30 is er Small Axe – Mangrove - Steve McQueen, VK, 2020, 128.’Mangrove vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Britse zwarte activisten, de Mangrove Nine. Restaurant Mangrove, een belangrijke ontmoetingsplek voor de Caribische gemeenschap in Notting Hill, is eind jaren zestig meermaals het doelwit van ongegronde politie-invallen. Wanneer de gemeenschap in verzet komt, leidt dat tot een gewelddadige confrontatie met de politie. Een aantal activisten wordt beschuldigd van oproer en geweldpleging. Tijdens hun spraakmakende proces staat racisme centraal.

vrijdag 25 juni, 19.15 is er Small Axe – Red, White and Blue - Steve McQueen, VK, 2020, 80’Het waargebeurde verhaal van Leroy Logan, een forensisch onderzoeker die een verschil wil maken bij de London Metropolitan Police. Wanneer Logan ziet hoe zijn vader door de politie wordt mishandeld, besluit hij zijn kinderdroom om politieagent te worden weer op te pakken – gedreven door de ambitie en naïeve hoop om de racistische houding van de politie van binnenuit te veranderen.

Logan moet de gevolgen van zijn vaders afkeuring onder ogen zien, om nog maar te zwijgen van het schaamteloze racisme dat hij aantreft in zijn functie als agent bij de Metropolitan Police Force. Acteur John Boyega werd veelgeprezen om zijn rol als Leroy Logan.

zaterdag 26 juni, 16.45 Small Axe – Alex Wheatle - Steve McQueen, VK, 2020, 66’ Na zijn jeugd grotendeels in tehuizen te hebben doorgebracht, voelt de jonge Alex Wheatle zich voor het eerst onderdeel van een gemeenschap wanneer hij in Brixton, Londen komt wonen. In 1981 leiden sociale onrust en confrontaties tussen de politie en leden van de Afrikaans-Caribische gemeenschap er tot een opstand. Wheatle protesteert mee, en wordt opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Later ontwikkelt hij zich tot bekroond schrijver.

zondag 27 juni, 18.45 is er Small Axe – Education - Steve McQueen, VK, 2020, 63’ In de jaren zeventig worden veel Londense kinderen van West-Indische afkomst onterecht naar scholen voor speciaal onderwijs gestuurd. Het blijkt het resultaat van een officieus segregatiebeleid, dat ervoor zorgt dat veel zwarte kinderen niet het onderwijs kunnen volgen waar ze recht op hebben.
Hoofdpersoon Kingsley is fictief, maar de film is gebaseerd op een waargebeurd schandaal, dat door de uit Grenada afkomstige onderwijzer Bernard Coard aan de kaak werd gesteld in de publicatie How the West Indian Child is Made Educationally Sub-normal in the British School System.