• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Druk op niet-gevaccineerde Amerikanen neemt toe

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - De druk op miljoenen Amerikanen om coronavirusvaccins te nemen neemt toe, ondanks zorgen over de bijwerkingen ervan. De krant The Washington Post stelde dat "de frustratie toeneemt" onder gevaccineerde Amerikanen - waaronder leiders van regering, bedrijfsleven en gezondheidszorg.

Volgens deze krant "raken zij gefrustreerd dat tientallen miljoenen mensen nog steeds weigeren zich te laten vaccineren." En ambtenaren werkzaam binnen de regering van de Amerikaanse president Joe Biden framen de huidige uitbraak meer en meer als een "pandemie van de ongevaccineerden". Ze proberen sommige vaccinatie-tegenstanders soms over te halen en misschien zelfs bang te maken om de prikken toch wel te halen, meldde The Washington Post.

Toch is niet iedereen het eens met dit beleid. Het Republikeinse Congreslid Jason Smith beschuldigde de regering Biden ervan "communistische tactieken te gebruiken die teruggaan tot het Sovjettijdperk." Op Twitter schreef hij: "De regering Biden wil in KGB-stijl op uw deur kloppen om mensen maar ertoe te dwingen zich te laten vaccineren!"  De Amerikanen maken zich zorgen.

Critici zeggen: Zeven maanden nadat de eerste coronavirusinjecties werden uitgerold, kan je het miljoenen Amerikanen ook niet kwalijk nemen dat ze terughoudend zijn om zich te laten prikken..." Amerikanen die aarzelen om een vaccin te krijgen, verwijzen naar situaties waarin bloedstolsels werden gerapporteerd hoewel artsen die het vaccin steunen claimen dat dergelijke incidenten zeldzaam voorkomen.
Sceptici halen ook verhalen over sterfgevallen aan ten gevolge van vaccinaties. Zij halen geruchten aan over mogelijke DNA-veranderingen onvruchtbaarheid of andere handicaps.

Artsen die de vaccinaties ondersteunen zijn er zeker van dat de vermeende gerapporteerde incidenten ofwel vals zijn ofwel zich beperken tot relatief zeer weinig mensen.

Worthy News stelde vast dat veel mensen die vaccins nemen, waaronder één van haar verslaggevers, griepverschijnselen en pijn in de spieren ervaren. Onlangs heeft Israël echter - één van 's werelds meest gevaccineerde naties - wel de doeltreffendheid van het Pfizer-vaccin tegen de pas ontdekte Delta-variant in twijfel getrokken. Israël liet weten dat de werking van het Pfizer-vaccin "zwakker zou werken" dan gezondheidsambtenaren hadden gehoopt.

Dit liet Israël's premier Naftali Bennett vorige week weten toen 1.000 mensen "positief op het coronavirus" zijn getest. Toch werden in Amerika de ongevaccineerden onder druk gezet. Hoewel zij daar van mening zijn dat dit bewijst dat een spuitje weinig doet om nieuwe uitbraken te voorkomen, haalde de Republikeinse gouverneur Kay Ivey van Alabama flink uit uit naar ongevaccineerde mensen.

"Het wordt hoog tijd om de niet-ingeënte mensen de schuld te geven van nieuwe uitbraken," reageerde deze gouverneur daarop nadrukkelijk. En de Amerikaanse National Football League (NFL) heeft nieuwe regels opgelegd die druk uitoefenen op ongevaccineerde spelers. De NFL waarschuwde dat teams boetes kunnen krijgen of wedstrijden moeten opgeven als spelers ook maar in verband kunnen worden gebracht met uitbraken.

"Ik denk dat van veel leiders, zowel in de regering als in het bedrijfsleven, het geduld op is," vertelde Matt Gorman, een Republikeins strateeg, aan The Washington Post. "Er is nu sprake van een urgentie die er een maand geleden misschien nog niet was."