• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

FORESTA bouwen met volledig natuurlijk materiaal

  De naam FORESTA komt naar voren als het gaat om een optie voor een verbeterde inrichting van de werkruimte. Nu er gekozen gaat worden voor een meer hybride manier van werken, waarbij de werktijd wordt opgesplitst tussen thuis en kantoor, worden werkruimtes opnieuw ingericht om de overgang naar activiteitgericht werken te ondersteunen en zones te creëren die geschikt zijn voor creatief co-werken.

Arup en het Italiaanse bio-designbureau Mogu hebben één van de eerste akoestische paneelsystemen van de wereld gelanceerd waarmee via FORESTA hoogwaardige, creatieve werkplekken worden ingericht. Het nieuwe paneelsysteem is niet alleen voor zien van akoestische voordelen. Het is in feite één van de eerste akoestische mycelium-paneelsystemen van de wereld. Waarom zou dit zoveel voordelen aan ons bieden dat dit bouwnieuws wereldkundig moet worden gemaakt?

Voor het FORESTA systeem worden biomaterialen gebruikt en tegelijkertijd zorgt het voor een verbetering van de akoestische kwaliteit in de werkruimte. Het systeem slaat de CO2 tijdens het groeiproces op omdat het mycelium de koolstof uit de natuurlijke substraten vasthoudt.

Naast de bouw is ook de industrie een grote vervuiler. De industrie is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ongeveer 40% van het totale afval in de wereld** en aangezien veel commerciële gebouwen en horecagelegenheden ongeveer om de vijf jaar opnieuw worden ingericht, is het vervangen van het interieur bijzonder verspillend. Een van de oplossingen om dit tegen te gaan is het FORESTA systeem. De panelen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen en zijn volledig biologisch afbreekbaar en het ondersteunende houten geraamte kan worden hergebruikt, waardoor de afvalproductie van zowel individuele bedrijven als de bouwsector wordt verminderd.

Het heeft ook een veel minder energie-intensief productieproces dan traditionele materialen. Als we weten dat bijna 40% van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de bouwsector* en gebouwen, moet er worden gezocht naar alternatieven. Denk hierbij aan mycelium, hout en andere natuurlijke producten en zijn een alternatief voor plastic, metaal en beton.

Het systeem is ontworpen om organisaties te helpen bij de omschakeling naar de circulaire economie. Weg van het "take-make-waste"-systeem. De panelen zijn opgebouwd uit akoestische modules die bestaan uit het plantaardige materialen van schimmels die zijn gekweekt met behulp van landbouwafval uit de textielindustrie - ondersteund door een framewerk van regionaal beukenhout.

Deze champignonculturen combineren en verbinden zich met de natuurlijke vezels, en na een laatste warmtebehandeling ontstaat er een nieuw, duurzaam biocomposietmateriaal met bewezen geluidsabsorberende eigenschappen. Het uiteindelijke materiaal bevat geen sporen, wat een gezonde en veilige omgeving bevordert. Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen de panelen naar eigen inzicht, aangepast worden, in kleur en textuur.

Jan Wurm, Arup Research & Innovation Europe Leader, zegt: "In de gebouwde omgeving moeten we met de natuur samenwerken, niet haar tegenwerken. Het FORESTA-systeem ondersteunt het bedrijfsleven bij de overgang naar een circulaire economie en leidt ons weg van de "take-make-waste"-manier van werken. Dit systeem maakt het mogelijk kantoren op een duurzame manier in te richten tot prachtige werkruimtes voor samenwerking en interactie. Het systeem levert een positieve bijdrage aan de verduurzaming van de bouwsector, een sector die een grote rol speelt bij de wereldwijde CO2-uitstoot en dringend aan verandering toe is".

Serena Camere, Head of Products bij Mogu, legt uit: "We zijn trots dat we het FORESTA-systeem kunnen presenteren. Het is het resultaat van een langdurige onderzoekssamenwerking met Arup. Het product is een belangrijke stap vooruit in onze missie om de natuur terug te brengen in de dagelijkse leefomgeving. Door de compleet nieuwe esthetiek van de akoestische panelen van Mogu te combineren met de warmte van een materiaal, hout, een product dat van nature bij de mens past. Het is een prachtig ontworpen en doordacht systeem, dat de installatie van akoestische panelen op basis van mycelium sterk vereenvoudigt. De modulariteit en ontwerpflexibiliteit - met de keuze uit verschillende kleuren - maken het tot een geweldig product ter ondersteuning van elk interieurproject, en in het bijzonder de inrichting van toekomstige kantoorruimtes."

Nog even op een rijtje de belangrijkste kenmerken van het FORESTA systeem?
- Geluidsabsorberend
- 100% biobased en biologisch afbreekbaar
- VOC-vrij
- Modulair en kleurrijk ontwerp

Arup is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau. Wereldwijd werken ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technisch specialisten aan elk aspect van de gebouwde omgeving, waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is. Met als missie ‘We shape a better world’ adviseert Arup opdrachtgevers bij het oplossen van hun meest complexe uitdagingen en zet nieuwe ideeën om in realiteit. Inmiddels werken er bij Arup meer dan 15.000 specialisten in meer dan 90 disciplines aan projecten in meer dan 140 landen.

Ook Mogu is een innovatiegedreven, milieubewust en zeer interessant bedrijf, dat zich toelegt op het ontwikkelen van een reeks op mycelium gebaseerde technologieën voor de productie van natuurlijk gekweekte biomaterialen en producten. Mogu ontwikkelt momenteel technologieën op basis van mycelium om een familie van duurzame en innovatieve producten voor interieurdesign te creëren, volgens de principes van de Circulaire Economie.