• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Masterly - The Dutch in Milano - JONG TALENT

  Meesterlijk - The Dutch in Milano, het evenement dat sinds 2016 een rijke en gevarieerde selectie van Nederlands design, fijn vakmanschap en kunst naar Italië brengt, is verheugd om terug te keren naar zijn Milanese thuis in Palazzo Francesco Turati voor de volgende editie van de Fuorisalone.

Industrieel ontwerpster Elise Luttik presenteert op Masterly de Prismania Collection: drie meubelstukken - een stoel, een troon en een kameleonachtig kamerscherm - gemaakt van een iriserende film. De iriserende film weerkaatst niet alleen de omgeving, maar brengt ook een regenboog aan kleuren in de ruimte. Elke ruimte zal dankzij deze stukken gedurende de dag blijven veranderen. Het innovatieve materiaal dat Luttik gebruikt heet Chameleon film, ontwikkeld en geproduceerd door ChameleonLAB, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in dichroïde films.

Succesvol is ook Rive Roshan. Zoals velen werd tijdens de verschillende lockdowns het persoonlijke leven van ontwerpersduo Rive Roshan een onderdeel van hun dagelijkse ritueel. Hun dochter Ava bracht de dagen door in de studio, schilderend en in haar verbeelding, terwijl het kantoor doorging met het werken aan hun projecten.

Op Masterly zal Rive Roshan het eerste tapijt presenteren met de collectie schilderijen van hun dochter, geproduceerd in samenwerking met Moooi Carpets. Er is ook een nieuwe reeks 3D-geprinte zandobjecten te zien, geïnspireerd op Ava's schilderijen. Links, Pleat Table uit de Sand In Motion collectie.

Nynke Koster viert het succes van haar Elements of Time collectie met nieuwe limited-edition stukken, onthuld op Masterly. De collectie kunstwerken is al tentoongesteld in steden als Tokyo, New York, Istanbul en Singapore. Elements of Time stelt architecturale fragmenten uit het verleden voor. Het zijn tijd, ruimte en plaats getransformeerd in zachte elementen om op te zitten. Een plek van elders, met ornamenten uit het verleden, als een plek voor hier en nu. Voor Masterly zullen ze worden uitgevoerd in een ongelooflijke nieuwe marmeren look.

In Milaan lanceert Minois een collectie luxe tassen en accessoires die zijn ontworpen met een scherp oog voor dagelijks gebruik en met een voorliefde voor technologie. Geïnspireerd door Apple en Braun design, integreert Minois technologie op een elegante en gebruiksvriendelijke manier. De Minois tassen hebben een ingetogen minimalistisch design en worden met de hand gemaakt in Scandicci, Italië. Simone Tertoolen, ontwerpster en oprichtster van Minois, heeft altijd geloofd dat technologie een belangrijke rol speelt in ons leven; het resultaat van haar missie is de Minois collectie van 'slimme' handtassen.

Geïnspireerd door vormen van verval in onze dagelijkse omgeving, transformeert Lizan Freijsen langzame, organische groeiprocessen tot momenten van reflectie. Ze produceert handgetufte tapijten op basis van pasteltekeningen en vochtvlekken om interieurs van zachtheid en betekenis te voorzien. Voor deze Edition heeft zij een groot tapijt gemaakt dat over de balustrade van de monumentale trap in het Palazzo hangt.

Selma Hamstra onderzoekt de mogelijkheden en beperkingen van ambacht en glas. Naar Masterly brengt zij GLASSSH, een nieuwe collectie kleurrijke en transparante 'pièces de resistance', die dienen als een visualisatie van de resultaten van haar onderzoek. Met haar stukken wil ze een dialoog aangaan met de bezoekers en de vraag opwerpen 'wat is de perceptie van perfectie'? Wat definieert meesterschap precies? En hoe is meesterschap visueel herkenbaar in glazen objecten?

MEESTERLIJK OF MASTERLY - NEDERLANDERS IN MILAAN
Nederlands Paviljoen
5 -10 september 2021
Palazzo Francesco Turati
Via Meravigli 7, Milaan