• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

China sluit miljonair op die kritiek had op leiders

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - Een prominente Chinese miljardair die een uitgesproken mening had over onder meer de mensenrechten is in China veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Sun Dawu, 67 jaar, werd schuldig bevonden aan misdrijven als "het veroorzaken van ruzies en het teweegbrengen van problemen" en het illegaal in bezit nemen van landbouwgrond, aldus een rechtbank.
De uitspraak van donderdag was de laatste in een reeks straffen tegen bestuurders van bedrijven die kritiek hebben op het communistische leiderschap van China. Sun leidt een van de grootste particuliere landbouwbedrijven van het land in de noordelijke provincie Hebei. Hij heeft 9.000 mensen in dienst in verschillende sectoren,van pluimveeverwerking en dierenvoeding tot ziekenhuizen, scholen en resorts.

Maar Sun veroordeelde ook schendingen van de mensenrechten en onderhield naar verluidt nauwe banden met politieke andersdenkenden. Hij was een van de weinigen die de regering vragen stelden over de omvang van de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Die koorts besmette een van zijn boerderijen in 2019 en verwoestte later een groot deel van de industrie van het land.
Hij was ook verwikkeld in een grensgeschil over land met een lokale overheidsboerderij en werd vorig jaar naar verluidt samen met zo'n 20 familieleden en werknemers in hechtenis genomen.

Dawu had bekendgemaakt dat tientallen van zijn werknemers vorig jaar gewond waren geraakt in een gevecht met de politie nadat zij hadden geprobeerd het personeel van de staatsboerderij ervan te weerhouden een van zijn gebouwen af te breken. Het Volksgerechtshof van de stad Gaobeidian in de provincie Hebei verklaarde dat de incidenten duidelijk maakten dat Sun schuldig was aan strafbare feiten, waaronder het op de been brengen van een menigte om overheidsinstellingen aan te vallen.

Hij werd ook beschuldigd van het tegenwerken van overheidspersoneel bij het uitvoeren van hun taken, het saboteren van de productie en activiteiten en illegale mijnbouw. Critici zeggen dat de belangrijkste beschuldiging van "ruzies zoeken en problemen veroorzaken" vaak door "het Chinese regime" wordt gebruikt om tegenstanders aan te pakken.

Dit was niet de eerste keer dat Sun het doelwit was. In 2003 werd hij veroordeeld voor "illegale fondsenwerving", maar de zaak werd ongedaan gemaakt na protesten van activisten en het publiek. Sun heeft tijdens een hoorzitting voorafgaand aan het proces de meeste beschuldigingen tegen hem ontkend en zichzelf omschreven als een " voortreffelijk lid van de communistische partij".

Naar verluidt heeft hij echter wel toegegeven "fouten te hebben gemaakt", waaronder het online plaatsen van berichten. "De manier waarop ze nu onderzoek naar mij doen, doet de mensen die dicht bij ons staan pijn en degenen die ons haten verheugen zich,"reageerde hij. "Ik wil de aanklachten tegen mij persoonlijk voor mijn rekening nemen, ook al zijn ze ernstig, in ruil voor de vrijlating van anderen. Wij zijn namelijk juist mensen die een bijdrage aan de samenleving hebben geleverd." Sun kreeg daarop zowel gevangenisstraf als een boete van 3,11 miljoen yuan (478.697 dollar).

Vorig jaar werd voormalig vastgoeddirecteur Ren Zhiqiang veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf wegens omkoping, tijdens een periode waarin andersdenkenden hardhandig werden aangepakt. Ren had naar Xi Jinping verwezen als "een clown" na een toespraak van de Chinese president over de inspanningen van de regering om het coronavirus te bestrijden.

Verder worden grote technologiebedrijven, waaronder Alibaba, Didi en Tencent, nu ook doorgelicht vanwege mogelijk vermeende overtredingen van wettelijke regels. De afgelopen dagen hebben de Chinese autoriteiten ook streng opgetreden tegen online onderwijsbedrijven, die worden gedwongen gratis diensten te verlenen.

Onder president Xi hebben de autoriteiten hun inspanningen versterkt om het onderwijs en de ideeën van minderheden meer af te stemmen op de ideale opvattingen van de Chinese Communistische Partij. Dat vormt eveneens een nadelige invloed op het christelijk onderwijs.