• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Iran: over een maand een kernbom

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - Iran heeft naar verluidt binnen een maand genoeg materiaal om één kernwapen van brandstof te voorzien, wat de druk op de Amerikaanse president Joe Biden om de nucleaire overeenkomst van 2015 te verlengen, nog opvoert. Deskundigen die nieuwe gegevens bestudeerden van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie, de atoomwaakhond van de Verenigde Naties, concludeerden dat Teheran binnen ongeveer een maand de brandstof zou kunnen produceren die nodig is voor één kernkop. De deskundigen merkten dat Iran de afgelopen maanden splijtstof bijna heeft verrijkt tot het niveau dat nodig is om bommen te maken, meldde de krant The New York Times.

Amerikaanse functionarissen die geheime data hebben ingezien, mogen er niet publiekelijk over spreken. Maar zij hebben in de wandelgangen toegegeven dat zij veronderstellen dat Iran hooguit nog "een paar maanden" daarvoor nodig heeft. Iran is hoe dan ook nog nooit zo dicht bij het maken van een kernbom geweest sinds president Barack Obama en toenmalig vicepresident Joe Biden instemden met het nucleaire akkoord van 2015. Teheran ondertekende in 2015 met Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, China, Rusland en de Verenigde Staten wat officieel bekend staat als het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPoA).

Het nieuws over de toenemende nucleaire capaciteiten van Iran zal naar verwachting meer leiden tot grote bezorgdheid in Israël. De islamitische leiding van Iran heeft herhaaldelijk opgeroepen tot de vernietiging van de Joodse staat. Eerder dit jaar zijn door de islamitische natie al lange-afstandsraketten getest waarmee de Joodse staat zou kunnen worden getroffen.

Iran stemde er zondag mee in internationale inspecteurs nieuwe geheugenkaarten te laten installeren in bewakingscamera's bij wijze van inspectie. Teheran werkt tegelijkertijd deze internationale surveillance tegen. Teheran wil namelijk graag met veel geld afgekocht worden door de VS. Er zijn al eerder deals gemaakt met de VS en ze willen dat dat opnieuw gebeurd.

Volgens zo'n deal krijgt Iran economische stimulansen in ruil voor een beperking van zijn nucleaire programma. Deze overeenkomst dwong Iran ook om meer dan 97 procent van zijn brandstof het land uit te voeren.

President Donald J. Trump liet het akkoord in 2018 varen en noemde het "een afschuwelijke eenzijdige deal die nooit en te nimmer gesloten had mogen worden." Hij voegde eraan toe: "Het bracht geen rust, het bracht geen vrede, en dat zal het ook nooit doen."

Als Biden besluit zich toch weer bij het pact aan te sluiten, zou het Iran mogelijk makkelijker toegang kunnen geven tot een deal van tientallen miljarden dollars aan olie-inkomsten en bevroren tegoeden die het land ook heel hard nodig heeft.

Iran zou in principe een heel rijk land kunnen zijn door de grote aanwezigheid van een rijkdom aan grondstoffen. Maar door een jarenlang wanbeleid zijn aan Iran sancties opgelegd door de internationale wereld.

Niet voor niets want ondanks het schermen met groot wapengeweld staat het land er economisch gezien slecht voor. Niet alleen vanwege het kernprogramma maar ook door de vele mensenrechtenschendingen en de banden met allerlei extremistische en militaire groeperingen. Alles bij elkaar heeft gezorgd voor een economisch ernstig verzwakt land. Het is ook zeer de vraag of bij grote financiële steun als die wordt verstrekt deze ook in handen komt van degenen die dat werkelijk verdienen.

Iran blijft volhouden dat het geen nucleair arsenaal wil.