• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Tekenaar van de Bierwinkel

  Er zijn steeds meer jongeren die over de hele wereld rondreizen. Backpackend, fietsend, varend, treinend of op één of andere manier gemotoriseerd crossen ze enthousiast en hier en daar werkend door landen en continenten.

Soms bevalt het hun ergens zo goed dat ze in een bepaalde streek of stad voor langere tijd of voor eens en voor altijd blijven hangen. Patrick Lynch komt bijvoorbeeld uit Belfast in Ierland. Hij studeerde sociologie in Utrecht. Daarna woonde hij een tijd in Manchester maar hij kon toch Nederland niet uit zijn hoofd zetten.

"Nederlanders zijn heel aardige mensen ," vindt hij. "Het land is wel een beetje plat en het is er ook nogal koud in de winter maar ik ben er graag." Daar komt nog bij dat Nederland ook een fietsland is. "Ik ben gek op fietsen,"legt Patrick uit. "Dat is een grote liefhebberij van mij." Maar hij heeft nog een andere interessante hobby.

Hij beoefent in Nederland 3 verschillende jobs. Zo werkt hij in de bierwinkel J & B Craft Drinks Amsterdam waar allerlei varianten, soorten en smaken bier worden verkocht. Het is een hele rustige bierwinkel die bij veel fijnproevers bekend is en wordt bezocht.

Een andere hobby van Patrick Lynch is het maken van illustraties en tekeningen voor opdrachtgevers zoals een bekende bierbrouwer die speciale etiketten van een nieuwe biersoort door Patrick Lynch heeft laten ontwerpen. Ook de bierwinkel waar hij enkele dagen per week werkt heeft voor een eigen biermerk een etiket door Patrick laten ontwerpen.

En op het zwarte bord bij de winkeldeur prijkt eveneens een creatieve aanbeveling van de jonge Ier om voorbijgangers te verzoeken in deze zaak naar binnen te gaan.

Patrick Lynch werkt daarbij samen aan opdrachten met andere jonge en talentvolle ontwerpers. Zijn tekenstijl valt op door een eigen heldere lijnvoering. Waar heeft hij het vak geleerd?

"Nergens," zegt hij zonder omhaal. Wil hij dan niet toch een cursus of opleiding in die richting volgen om er iets speciaals bij te leren?
Hij haalt zijn schouders op. "Waarom zou ik dat doen? Ik kon het gewoon altijd al. Ik ben toen ook naar die brouwerij toegestapt en ze accepteerden mijn werk meteen. Ik heb al meer opdrachten gekregen. Hier is nog een ander ontwerp..."

Hij pakt een door hem ontworpen kaart van de toonbank waarop de bierwinkel zich vrolijk en stijlvol en inderdaad 'lekker smakend' introduceert. "Ik hou er van originele tekeningen en grappige etiketten te maken," zegt hij. Maar hij werkt ook graag gewoon in de bierwinkel. "I am happy here," verklaart hij.

Dat klinkt goed. Mist hij de natuur in het prachtige Ierland niet? En zijn Ierse familie? "Soms verlang ik er wel naar weer thuis te zijn. Dan wil ik weer zwemmen in de oceaan... Van de rotsen springen en in zee duiken...,"geeft hij toe. "Maar met Kerstmis ga ik weer even terug naar naar huis."