• Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

De Tekenaar van de Bierwinkel

  Er zijn steeds meer jongeren die over de hele wereld rondreizen. Backpackend, fietsend, varend, treinend of op één of andere manier gemotoriseerd crossen ze enthousiast en hier en daar werkend door landen en continenten.

Soms bevalt het hun ergens zo goed dat ze in een bepaalde streek of stad voor langere tijd of voor eens en voor altijd blijven hangen. Patrick Lynch komt bijvoorbeeld uit Belfast in Ierland. Hij studeerde sociologie in Utrecht. Daarna woonde hij een tijd in Manchester maar hij kon toch Nederland niet uit zijn hoofd zetten.

"Nederlanders zijn heel aardige mensen ," vindt hij. "Het land is wel een beetje plat en het is er ook nogal koud in de winter maar ik ben er graag." Daar komt nog bij dat Nederland ook een fietsland is. "Ik ben gek op fietsen,"legt Patrick uit. "Dat is een grote liefhebberij van mij." Maar hij heeft nog een andere interessante hobby.

Hij beoefent in Nederland 3 verschillende jobs. Zo werkt hij in de bierwinkel J & B Craft Drinks Amsterdam waar allerlei varianten, soorten en smaken bier worden verkocht. Het is een hele rustige bierwinkel die bij veel fijnproevers bekend is en wordt bezocht.

Een andere hobby van Patrick Lynch is het maken van illustraties en tekeningen voor opdrachtgevers zoals een bekende bierbrouwer die speciale etiketten van een nieuwe biersoort door Patrick Lynch heeft laten ontwerpen. Ook de bierwinkel waar hij enkele dagen per week werkt heeft voor een eigen biermerk een etiket door Patrick laten ontwerpen.

En op het zwarte bord bij de winkeldeur prijkt eveneens een creatieve aanbeveling van de jonge Ier om voorbijgangers te verzoeken in deze zaak naar binnen te gaan.

Patrick Lynch werkt daarbij samen aan opdrachten met andere jonge en talentvolle ontwerpers. Zijn tekenstijl valt op door een eigen heldere lijnvoering. Waar heeft hij het vak geleerd?

"Nergens," zegt hij zonder omhaal. Wil hij dan niet toch een cursus of opleiding in die richting volgen om er iets speciaals bij te leren?
Hij haalt zijn schouders op. "Waarom zou ik dat doen? Ik kon het gewoon altijd al. Ik ben toen ook naar die brouwerij toegestapt en ze accepteerden mijn werk meteen. Ik heb al meer opdrachten gekregen. Hier is nog een ander ontwerp..."

Hij pakt een door hem ontworpen kaart van de toonbank waarop de bierwinkel zich vrolijk en stijlvol en inderdaad 'lekker smakend' introduceert. "Ik hou er van originele tekeningen en grappige etiketten te maken," zegt hij. Maar hij werkt ook graag gewoon in de bierwinkel. "I am happy here," verklaart hij.

Dat klinkt goed. Mist hij de natuur in het prachtige Ierland niet? En zijn Ierse familie? "Soms verlang ik er wel naar weer thuis te zijn. Dan wil ik weer zwemmen in de oceaan... Van de rotsen springen en in zee duiken...,"geeft hij toe. "Maar met Kerstmis ga ik weer even terug naar naar huis."