• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gevangen predikant: Ik ben geen papegaai

  (WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT) CANADA - Een Pools-Canadese predikant die gevangenisstraf riskeert voor het houden van "illegale" kerkdiensten in Canada weigert te gehoorzamen aan een gerechtelijk bevel om de hem voorgeschreven officiële COVID-19 meningen te papegaaien in preken. De predikant Artur Pawlowski van Street Church Ministries uit Calgary stad reageerde vastbesloten nadat de rechter Adam Germain hem in de rechtbank veroordeeld had  tot 18 maanden voorwaardelijk.

"Deze onrechtvaardige rechter wil me veranderen in een CBC-verslaggever of CNN-verslaggever," zei de pastoor, verwijzend naar de Canadese en Amerikaanse omroepen. "Elke keer dat ik in het openbaar ben, elke keer dat ik mijn mond open doe, moet ik volgens hun mantra tot de regering bidden," voegde hij er aan toe in een interview met het Fox News netwerk.

Pawlowski zei dat de voorwaarden van de rechter om uit de gevangenis te blijven "zonder precedent" zijn in Canada. Een uitspraak die werd herhaald door zijn advocaat, Sarah Miller, die de sanctie van de rechter Germain als " zeer bizar" omschreef. Deze advocaat Miller heeft ook gewaarschuwd dat het gerechtelijk bevel "waarschijnlijk ongrondwettelijk" is volgens Sectie 2 van het Canadese Handvest van Rechten en Vrijheden, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert.

"Dit is totaal en geheel nieuw voor zover het veroordelingen betreft en voor zover ik kan zien of voor zover ik daarmee bekend ben," zei advocaat Miller tegen Fox News. "Ik heb nog nooit gehoord van een soort proeftijd waarin voorwaarden zijn opgenomen die tot een bepaalde meningsuiting verplichten. Het lijkt hoogst ongebruikelijk en op zijn minst zeer zeldzaam."

De rechterlijke uitspraak is de laatste ontwikkeling in de voortdurende juridische strijd van de autoriteiten tegen Artur Pawlowski. Pawlowski werd al eerder aangeklaagd wegens zich niet houden aan de beperkingen op het houden van kerkdiensten. Ondanks een gerechtelijk bevel dat het organiseren, promoten of bijwonen van een "illegale openbare bijeenkomst" verbood.

Hij kreeg met nog een andere aanklacht te maken 'wegens minachting voor het herhaaldelijk wegsturen van gewapende ambtenaren die zijn heiligdom inspecteerden op naleving van COVID-19'. Daarmee trok hij internationaal en voor het eerst de aandacht. Naast tienduizenden dollars aan kosten en boetes, moest Artur Pawlowski volgens één van de voorwaarden van zijn proeftijd "de meerderheid van de medische experts in Alberta" napraten over sociale distantie, het dragen van maskers en vaccins.

"De laatste voorwaarde van zijn proeftijdvoorwaarde is dat wanneer hij zijn recht van vrije meningsuiting uitoefent en zich uitspreekt tegen de [Alberta Health Services] Health Orders en AHS gezondheidsaanbevelingen, in een openbare bijeenkomst of openbaar forum (inclusief elektronische sociale media), hij in zijn communicatie het volgende moet vermelden," schreef rechter Germain hem voor die daarbij een nauwkeurig voorgekauwd draaiboek voegde:

..."Ik ben me er ook van bewust dat de standpunten die ik bij deze gelegenheid tegen u uit, mogelijk niet de standpunten zijn van de meerderheid van de medische deskundigen in Alberta. Hoewel ik het misschien niet met hen eens ben, ben ik verplicht u te informeren dat de meerderheid van de medische deskundigen voorstander is van sociale afstand, het dragen van maskers en het vermijden van grote menigten om de verspreiding van COVID-19 te verminderen," aldus het script.

En verder nog: ... "De meeste medische deskundigen zijn ook voorstander van deelname aan een vaccinatieprogramma, tenzij u zich om een geldige religieuze of medische reden niet kunt laten vaccineren. Van vaccinaties is statistisch aangetoond dat ze levens redden en de ernst van COVID-19 symptomen verminderen.." Deze passage voegde het door de rechtbank bevolen draaiboek nadrukkelijk aan zijn preken toe.

Pawlowski vertelde Fox News dat hij niet van plan is zich te houden aan de sanctie van rechter Germain'sanctie te houden , ondanks het feit dat hij gedreigd wordt met een heftige gevangenisstraf. Hij veroordeelde de rechterlijke uitspraak als "ongrondwettelijk," "illegaal," en een duidelijk voorbeeld van "gedwongen meningsuiting zoals in China en Noord-Korea."

De pastoor vertelde verslaggevers ook dat het hem deed denken aan zijn jeugd onder het communisme in Polen, toen toegewijde christenen gevangen werden gezet en bepaalde kerken werden binnengevallen door de gevreesde geheime dienst.

Hij is niet de enige. Sinds de pandemie hebben kerken in heel Canada gemeld dat ze te maken hebben met opgesloten voorgangers, afgesloten faciliteiten, boetes en bemoeienis van overheidsfunctionarissen.

DE PREDIKANT BLIJFT ZICH VERZETTEN...