• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Gevangen predikant: Ik ben geen papegaai

  (WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT) CANADA - Een Pools-Canadese predikant die gevangenisstraf riskeert voor het houden van "illegale" kerkdiensten in Canada weigert te gehoorzamen aan een gerechtelijk bevel om de hem voorgeschreven officiële COVID-19 meningen te papegaaien in preken. De predikant Artur Pawlowski van Street Church Ministries uit Calgary stad reageerde vastbesloten nadat de rechter Adam Germain hem in de rechtbank veroordeeld had  tot 18 maanden voorwaardelijk.

"Deze onrechtvaardige rechter wil me veranderen in een CBC-verslaggever of CNN-verslaggever," zei de pastoor, verwijzend naar de Canadese en Amerikaanse omroepen. "Elke keer dat ik in het openbaar ben, elke keer dat ik mijn mond open doe, moet ik volgens hun mantra tot de regering bidden," voegde hij er aan toe in een interview met het Fox News netwerk.

Pawlowski zei dat de voorwaarden van de rechter om uit de gevangenis te blijven "zonder precedent" zijn in Canada. Een uitspraak die werd herhaald door zijn advocaat, Sarah Miller, die de sanctie van de rechter Germain als " zeer bizar" omschreef. Deze advocaat Miller heeft ook gewaarschuwd dat het gerechtelijk bevel "waarschijnlijk ongrondwettelijk" is volgens Sectie 2 van het Canadese Handvest van Rechten en Vrijheden, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert.

"Dit is totaal en geheel nieuw voor zover het veroordelingen betreft en voor zover ik kan zien of voor zover ik daarmee bekend ben," zei advocaat Miller tegen Fox News. "Ik heb nog nooit gehoord van een soort proeftijd waarin voorwaarden zijn opgenomen die tot een bepaalde meningsuiting verplichten. Het lijkt hoogst ongebruikelijk en op zijn minst zeer zeldzaam."

De rechterlijke uitspraak is de laatste ontwikkeling in de voortdurende juridische strijd van de autoriteiten tegen Artur Pawlowski. Pawlowski werd al eerder aangeklaagd wegens zich niet houden aan de beperkingen op het houden van kerkdiensten. Ondanks een gerechtelijk bevel dat het organiseren, promoten of bijwonen van een "illegale openbare bijeenkomst" verbood.

Hij kreeg met nog een andere aanklacht te maken 'wegens minachting voor het herhaaldelijk wegsturen van gewapende ambtenaren die zijn heiligdom inspecteerden op naleving van COVID-19'. Daarmee trok hij internationaal en voor het eerst de aandacht. Naast tienduizenden dollars aan kosten en boetes, moest Artur Pawlowski volgens één van de voorwaarden van zijn proeftijd "de meerderheid van de medische experts in Alberta" napraten over sociale distantie, het dragen van maskers en vaccins.

"De laatste voorwaarde van zijn proeftijdvoorwaarde is dat wanneer hij zijn recht van vrije meningsuiting uitoefent en zich uitspreekt tegen de [Alberta Health Services] Health Orders en AHS gezondheidsaanbevelingen, in een openbare bijeenkomst of openbaar forum (inclusief elektronische sociale media), hij in zijn communicatie het volgende moet vermelden," schreef rechter Germain hem voor die daarbij een nauwkeurig voorgekauwd draaiboek voegde:

..."Ik ben me er ook van bewust dat de standpunten die ik bij deze gelegenheid tegen u uit, mogelijk niet de standpunten zijn van de meerderheid van de medische deskundigen in Alberta. Hoewel ik het misschien niet met hen eens ben, ben ik verplicht u te informeren dat de meerderheid van de medische deskundigen voorstander is van sociale afstand, het dragen van maskers en het vermijden van grote menigten om de verspreiding van COVID-19 te verminderen," aldus het script.

En verder nog: ... "De meeste medische deskundigen zijn ook voorstander van deelname aan een vaccinatieprogramma, tenzij u zich om een geldige religieuze of medische reden niet kunt laten vaccineren. Van vaccinaties is statistisch aangetoond dat ze levens redden en de ernst van COVID-19 symptomen verminderen.." Deze passage voegde het door de rechtbank bevolen draaiboek nadrukkelijk aan zijn preken toe.

Pawlowski vertelde Fox News dat hij niet van plan is zich te houden aan de sanctie van rechter Germain'sanctie te houden , ondanks het feit dat hij gedreigd wordt met een heftige gevangenisstraf. Hij veroordeelde de rechterlijke uitspraak als "ongrondwettelijk," "illegaal," en een duidelijk voorbeeld van "gedwongen meningsuiting zoals in China en Noord-Korea."

De pastoor vertelde verslaggevers ook dat het hem deed denken aan zijn jeugd onder het communisme in Polen, toen toegewijde christenen gevangen werden gezet en bepaalde kerken werden binnengevallen door de gevreesde geheime dienst.

Hij is niet de enige. Sinds de pandemie hebben kerken in heel Canada gemeld dat ze te maken hebben met opgesloten voorgangers, afgesloten faciliteiten, boetes en bemoeienis van overheidsfunctionarissen.

DE PREDIKANT BLIJFT ZICH VERZETTEN...