• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Eerste munt voor 40 jaar NOS Jeugdjournaal

  HILVERSUM - Vandaag hebben staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën en NOS Jeugdjournaal-presentatoren Evita Mac-nack en Joris Marseille de eerste herdenkingsmunt geslagen ter ere van 40 jaar NOS Jeugdjournaal. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Ook Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, en Eppo van Nispen, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waren bij de muntslag aanwezig.

Het NOS Jeugdjournaal Vijfje wordt geslagen in opdracht van het ministerie van Financiën. De munt is direct verkrijgbaar op de site knm.nl Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum staat midden in het Media Park, het hart van het Nederlandse medialandschap. Hier sloegen staatssecretaris Hans Vijlbrief, Evita Mac-nack en Joris Marseille met de historische slingerpers het eerste exemplaar van het NOS Jeugdjournaal Vijfje.

Mac-nack presenteert sinds 2019 het NOS Jeugdjournaal, Marseille sinds 2012. Eppo van Nispen hield een toespraak over de betekenis van het NOS Jeugdjournaal voor de Nederlandse televisie. Het NOS Jeugdjournaal is uitgekozen als onderwerp van een bijzondere munt voor verzamelaars omdat het programma een belangrijke maatschappelijke taak vervult. Generaties kinderen, maar ook volwassenen, zijn door het NOS Jeugdjournaal in begrijpelijke taal op de hoogte gebracht van het nieuws van over de hele wereld.

Dat doet het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een bijzonder creatieve en innovatieve manier, waarbij kinderen altijd serieus worden genomen. Het NOS Jeugdjournaal is door de jaren heen steeds met de tijd meegegaan om zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Het NOS Jeugdjournaal Vijfje is ontworpen door kunstenaar Gabriel Lester. Lester werd bij het ontwerpen geïnspireerd door de verstoringen en oneffenheden die soms optreden in een televisiebeeld: glitches. Op de voorzijde staat Koning Willem-Alexander. Het portret is afgebeeld in twee tonen, waardoor het lijkt alsof er haperingen in zitten. Dit geeft het een heel apart karakter.

Op de keerzijde is een wereldbol te zien, het symbool van het dagelijkse wereldnieuws. Deze is op eenzelfde manier bewerkt, waardoor de munt als geheel doet denken aan een televisiescherm. Het NOS Jeugdjournaal Vijfje wordt geslagen in een oplage van 50.000 stuks en heeft een nominale waarde van 5 euro. Voor verzamelaars verschijnen er ook bijzondere verzamelkwaliteiten, geslagen in Zilver en in Goud. De herdenkingsmunten zijn te verkrijgen op de site knm.nl/nosjeugdjournaal

Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van het Nederlandse muntgeld. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in meer dan 450 jaar traditie. Tot de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren behoren de laser- en 3D-technieken op munten, waarmee het mogelijk is om o.a. holografische elementen of echtheidskenmerken aan te brengen.

De Koninklijke Nederlandse Munt behoort wereldwijd tot de top 5-producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, Koninklijke onderscheidingen en verzamelaarsproducten.

HET NOS JEUGDJOURNAAL VIJFJE IS ONTWORPEN DOOR KUNSTENAAR GABRIEL LESTER...

OP DE VOORZIJDE IS KONING WILLEM-ALEXANDER AFGEBEELD...