• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Prijswinnaar Kremlin-criticus Navalny in gevangenis

  (WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT) - De Russische oppositieleider Alexei Navalny, die in de gevangenis zit, heeft de hoogste onderscheiding voor de verdediging van de mensenrechten van het Europees Parlement gekregen vanwege zijn " moed " om de autocratische president Vladimir Poetin uit te dagen.

Parlementsvoorzitter David Sassoli was een van de eersten om Navalny te feliciteren met het winnen van de 50.000 euro ($58.000) Sacharovprijs voor de Mensenrechten en Vrijheid van Denken. Hij zei dat Navalny, 45, "onvermoeibaar heeft gevochten tegen de corruptie van het regime van Vladimir Poetin. Dit kostte hem zijn vrijheid en bijna zijn leven. De prijs hem nu geschonken is een erkenning van zijn grote moed. En wij herhalen onze eis voor zijn onmiddellijke vrijlating."


De Kremlin-criticus werd genomineerd door de Europese Volkspartij (EVP) en de groeperingen Renew Europe vanwege zijn " dappere strijd voor vrijheid, democratie en mensenrechten." De prijs, die is vernoemd naar de Russische wetenschapper en dissident Andrej Sacharov, werd in december 1988 ingesteld door het Europees Parlement. Hij bekroont personen of groepen die hun leven hebben gewijd aan de verdediging van de mensenrechten en de vrijheid van denken.

De Nederlandse christen Peter van Dalen is één van de Europese wetgevers die Navalny nomineerde namens zijn partij ChristenUnie (CU), onderdeel van de EVP. Peter Van Dalen verklaarde aan deze redactie "dat het volkomen terecht is dat de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken aan Navalny wordt toegekend." Hij zei dat Navalny "zich permanent verzet tegen het regime van Vladimir Poetin, ondanks de pogingen van de Russische president om hem op alle mogelijke manieren het zwijgen op te leggen."

Van Dalen beklemtoonde ook dat Navalny hiervoor bijna met de hoogste prijs namelijk die van zijn leven heeft betaald. "Hij is sinds 2006 talloze keren gepest, getreiterd, gevangengezet, gearresteerd, vergiftigd en opnieuw gearresteerd."

Bekend bij miljoenen via sociale media LiveJournal blog, YouTube, en Twitter, Navalny werd internationaal nog bekender door het organiseren van pro-democratie protesten. Ook stelde hij zich verkiesbaar en pleitte voor hervormingen tegen de corruptie in Rusland en wat hij ziet als de autocratische stijl van president Poetin en zijn regering.

In augustus 2020 werd hij tijdens een reis naar de Russische regio Siberië vergiftigd. Navalny herstelde maandenlang in Berlijn, Duitsland, maar keerde in januari 2021 terug naar Moskou, waar hij werd gearresteerd. In februari werd hij veroordeeld tot 2½ jaar gevangenisstraf. Navalny zit nu gevangen in een streng beveiligde strafkolonie en ging in april 23 dagen in hongerstaking uit protest tegen wat hij een gebrek aan medische zorg noemde.

In juni 2021 verbood een Russische rechtbank Navalny's regionale kantoren en zijn Anti-Corruptie Stichting.

"Wat mij betreft is er dan ook niemand anders die zo uitstekend aan de criteria van deze onderscheiding voldoet als Navalny", stelde Van Dalen in een verklaring aan deze redactie vast. "Hij zet zich echt in voor de vrijheid van denken," voegde de Nederlander eraan toe die verwacht dat een grote groep medestanders in Rusland "zich door de onderscheiding gesteund zal voelen..."

"Naast Navalny huldigen we ook de enorme lijst van andere mensen die de afgelopen jaren slachtoffer zijn geworden van het regime van Poetin," concludeerde hij. "Navalny is daarom het symbool van verzet tegen de dictator in Moskou."

Er kwam geen onmiddellijke reactie van het Kremlin. Het is onwaarschijnlijk dat Navalny in staat zal zijn om de officiële uitreiking van de Sacharovprijs op 15 december in Straatsburg, Frankrijk, bij te wonen.

NAVALNY ZIT IN DE CEL EN ZAL DE UITREIKING VAN DE SACHAROVPRIJS DIE HEM WORDT UITGEREIKT VOOR DE MENSENRECHTEN EN VRIJHEID VAN DENKEN NIET BIJWONEN...