• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Duitsland gaat kolen afbouwen en drugs legaliseren

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 november 2021 - Duitsland, Europa's grootste economie, krijgt een nieuwe regering van sociaal-democraten, groenen en liberale partijen die kolen geleidelijk willen afschaffen tegen 2030 en tegelijkertijd "soft" drugs willen legaliseren.

Zij hebben een akkoord gepresenteerd om een nieuwe regering te vormen, waarbij Olaf Scholz, de minister van Financiën, Angela Merkel zal opvolgen als kanselier. De regering is er maanden na de verkiezingen, en volgens de autoriteiten worden de ziekenhuizen overstelpt met COVID-19 patiënten, wat nogal wat gevolgen heeft voor de gezondheidszorg en de economie in het land van 80 miljoen mensen.
Scholz zal zo'n twee maanden nadat zijn sociaaldemocratische partij de federale verkiezingen heeft gewonnen, aan het hoofd staan van een coalitie van drie partijen. Hij zal de macht delen met de Groenen en de de business minded Vrije Democraten.

Hoe zij denken over "klimaatbescherming" is een essentieel onderdeel van hun accoord over een programma voor "de overgang van Duitsland" naar een "groene economie" dat een einde zal maken aan 16 jaar regering onder leiding van Angela Merkel. De partijen bevestigden dat ze het gebruik van steenkool tegen 2030 geleidelijk willen stopzetten, acht jaar vroeger dan gepland, hoewel het niet duidelijk is hoe ze het tekort concreet zullen compenseren.

De partijen willen maar liefst twee procent van het Duitse grondgebied gebruiken voor windenergie en zich richten op energie uit waterstof.
Tegen 2030 willen de partijen dat 80 procent van de elektriciteit uit "duurzame energie" komt en dat er 15 miljoen elektrische auto's op de Duitse wegen rijden.

Hoewel Merkel niet tegen het streven naar duurzame energie was, leek deze aanhanger van de Duitse auto-industrie geïrriteerd over het verbannen van de populaire Duitse dieselauto's van de wegen. Merkel waarschuwde dat het "disproportioneel" zou zijn om dieselauto's te verbieden in steden waar de grenswaarden voor stikstofuitstoot slechts marginaal worden overschreden.

Veel automobilisten waren verontwaardigd toen verschillende grote Duitse steden - waaronder Frankfurt, Berlijn en Stuttgart - oudere dieselmotoren van hun wegen gingen weren.

Terwijl de traditionele automobilisten onder druk worden gezet om hun gedrag te veranderen, wil de nieuwe regeringsploeg het voor Duitsers makkelijker maken om cannabis te kopen en te gebruiken. Binnenkort zullen Duitsers de drugs in eigen land kunnen aanschaffen in bedrijven met vergunning en "met controles op de kwaliteit en de distributie van de drug".

Deze maatregel zou coffeeshophouders in het naburige liberale Nederland, waar veel Duitsers naartoe reizen om legaal softdrugs te kopen, nogal teleurstellen.

De 63-jarige Scholz, vertelde verslaggevers ook dat zijn regering de Europese Unie zou steunen. "De Europese soevereiniteit is een hoeksteen van ons buitenlands beleid," zei hij. Scholz benadrukte de vriendschap van Duitsland met Frankrijk.

Scholz wil ook een partnerschap met de VS, maar opperde wel dat het om een coalitie "op gelijke voet" zou gaan.

Hoewel het een formaliteit zou moeten zijn, waarschuwde hij er eveneens voor dat de leden van de drie partijen nog hun goedkeuring moeten hechten aan de zogenaamde "verkeerslicht"-coalitie, die de rode, gele en groene kleuren van de verschllende deelnemende partijen weerspiegelt.

IN HET BOEK "GROENE VINGERS" STELT DE AUTEUR MARRIKA VAN BELLEN ENKELE DILEMMA'S OVER HET GEDOOGBELEID VAN DE HENNEPTEELT AAN DE ORDE ...