• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

The Met: Afrika de bron van de beschaving

  NEW YORK - Er wordt een belangrijke expositie geopend op 14 december 2021 in The Met in New York. Ene expo die zo waardevol wordt geacht dat hij doorloopt en pas in 2024 gereed zal zijn. in onze tijd erkennen geleerden Afrika als de bron van onze gemeenschappelijke voorouders.

Maar in 1974 schokte en daagde de Senegalese geleerde en humanist Cheikh Anta Diop (1923-1986) historici al uit met zijn baanbrekende boek, The African Origin of Civilization: Mythe of Werkelijkheid. In deze nu klassiek geworden tekst beweerde hij dat het oude Egypte - waarvan de beschaving een bron was voor de latere ontwikkeling van culturele tradities in de rest van het Afrikaanse continent en de Westerse wereld - bij Afrika hoort.

Een visionaire oproep die door de The Met aanvaard wordt wat blijkt uit de half december te openen expo van Egyptische kunst met als tentoonstellingslocatie hert Hoofdgebouw, Eerste Verdieping, de Galerijen van de afdeling Egyptische Kunst, en Galerij #136
Voor het eerst in de geschiedenis van het museum zullen iconische werken uit de collecties van West- en Centraal Afrika naast kunst uit het oude Egypte worden getoond. Daarnaast zullen belangrijke creaties van meesterbeeldhouwers uit Afrika ten zuiden van de Sahara worden uitgelicht in de galerijen met permanente collecties in het museum.

Tweeënveertig meesterwerken van Afrikaanse kunst uit vijf millennia zullen te zien zijn in de tentoonstelling, die hoogtepunten uit twee gebieden van de collectie van The Met - de afdeling Egyptische kunst en de Michael C. Rockefeller Wing - in een reeks van visuele en thematische juxtaposities toont. Eenentwintig voorbeelden van de kunst uit het oude Egypte, gemaakt tussen ongeveer 3650 en 350 v. Chr., zullen worden gecombineerd met 21 werken uit Afrika ten zuiden van de Sahara.

Variërend in datum van de 16e tot het midden van de 20e eeuw en die meer dan een dozijn verschillende artistieke tradities vertegenwoordigen. De materialen omvatten voornamelijk goud en andere metalen, steen, hout en keramiek.

Ondanks de chronologische en geografische afstand tussen de werken in deze twee verschillende collecties, zullen bezoekers onverwachte parallellen en contrasten ontdekken die hun inzicht zullen verdiepen in de breedte en diepte van Afrika als een bron van beschaving met een ongeëvenaarde complexiteit en lange levensduur.

In graftombes en andere archeologische contexten zijn voorwerpen ontdekt die wijzen op goed functionerende handelsnetwerken tussen het oude Egypte en Europa en West-Azië.

En de onderlinge banden tussen de grote beschavingen van het oude Griekenland, het oude Rome en het oude Egypte, zoals die blijken uit gedeelde motieven en kunstvormen, zijn vaak becommentarieerd. Minder bekend, maar niet minder belangrijk, is de onlosmakelijk diepe culturele band van Egypte met het Afrikaanse continent in het algemeen, en de wederzijdse uitwisseling van materialen en ideeën tussen Egypte in Noord-Afrika en de rest van het continent in het zuiden.

De 21 combinaties in deze tentoonstelling benadrukken de weerklank van gemeenschappelijke ideeën en motieven in de vele culturen van Afrika: familie, moederschap, liefde, koningschap, regalia, schoonheid en de natuurlijke wereld. Een tijdlijn van zo'n 80 belangrijke culturele momenten in de Afrikaanse geschiedenis omcirkelt de tentoonstelling en onderstreept het belang van het continent als zowel de bron van menselijke creatieve expressie vanaf het begin als de plaats van voortdurende culturele dynamiek.

De tentoonstelling dient als springplank voor een reeks installaties van belangrijke beeldhouwwerken uit West- en Centraal-Afrika in de permanente collectiezalen van het museum. Deze "gastoptredens" leggen onverwachte interculturele verbanden tussen kunstwerken uit verschillende plaatsen en tijden.

De eerste vier installaties, te zien in de galerijen voor Oude Kunst uit het Nabije Oosten, Griekse en Romeinse Kunst, Middeleeuwse Kunst en Europese Schilderijen, beginnen op 2 december 2021. Nieuwe installaties zullen later deze winter en lente te zien zijn.

The Met - Fifth Avenue - 1000 Fifth Avenue
New York, NY 10028

De Met - Cloisters - 99 Margaret Corbin Drive - Fort Tryon Park
New York, NY 10040