Boek: Vegan seizoenskookboek lekker plantaardig
Met haar nieuwe kookboek Elke dag feest laat Maartje Borst zien dat plantaardig eten het hele jaar door heerlijk is. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding.
Elke dag feest bevat vertrouwde recepten met een twist, voor de echte foodie, of je nu vegan, vega of flexi bent.
Maak een eenvoudig gerecht met een paar topingrediënten uit het seizoen, een uitgebreid meergangendiner, of lekkernij voor tussendoor – door het eten met liefde klaar te maken en het beste in de ingrediënten naar boven te halen, is een feestje op je bord gegarandeerd.
“In mijn ogen is met volle teugen genieten en elke dag te vieren, zonder daarmee schade aan te richten aan anderen, het ultieme levensdoel. Het is een feest om in een land te wonen waar het wisselen van de seizoenen zo aanwezig is”, aldus Maartje.
De auteur Maartje Borst is een vegan-chef pur sang. Sinds een aantal jaar runt zij in Amsterdam haar vegan lunchroom Koffie ende Koeck.
Ze heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder MAN.EAT.PLANT. en de bakhit Taart ende Koeck.
Botanische geuren en smaken verrijken haar creaties en haar bijzondere visie op de wereld en het leven. Dat zie je terug in haar overheerlijke recepten.
Boek: Elke dag feest - Vegan seizoenskookboek
Auteur: Maartje Borst
Uitgeverij KOSMOS