• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Angstige migranten bij de Wit-Russisch-Poolse grens

  Veel mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede zijn gestrand bij de grens tussen Wit-Rusland en Polen en blijven in het ongewisse over hun lot. Verschillende vliegtuigen hebben al migranten uit Wit-Rusland teruggebracht naar Irak, terwijl de president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, humanitaire hulp heeft verleend aan de migranten die aan de grens bij de Europese Unie-lidstaat Polen willen blijven. Zin hopen ooit de EU binnen te komen.

Drie speciaal gecharterde vliegtuigen hebben inmiddels 1.000 migranten uit Wit-Rusland geretourneerd naar Irak. De meeste terugkeerders waren Iraakse en Syrische Koerden en Yazidi's, bevolkingsgroepen die gevlucht zijn voor de gevechten in de afgelopen twee decennia in hun regio. Verslaggevers troffen ten minste één gezin aan dat is teruggekeerd naar hetzelfde vluchtelingenkamp waar zij zeven jaar onder afschuwelijke omstandigheden hebben geleefd voordat zij probeerden Europa te bereiken. Zij keerden hier terug nadat de Europese Unie Wit-Rusland ervan beschuldigde migranten aan te moedigen via Wit-Rusland naar de EU te reizen.

Brussel zegt dat Wit-Rusland migranten gebruikt om de EU te destabiliseren omdat het boos is over sancties. De EU heeft het Wit-Russische bewind een aantal sancties opgelegd omdat het op grote schaal hard optreedt tegen dissidenten, onder meer door naar verluidt duizenden demonstranten op te sluiten en te mishandelen.

Tijdens een impasse beloofde de autocratische president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, voedsel en warme kleding aan migranten die ervoor kiezen om toch aan de grens tussen zijn voormalige Sovjetnatie en Polen te blijven.

Duizenden zijn de afgelopen maanden naar Wit-Rusland gekomen om te proberen de Europese Unie te bereiken. Zij willen niet terug naar hun vaderland. In plaats daarvan hopen velen het EU-land Polen binnen te komen van waaruit ze de rijkere westerse landen willen bereiken.

Loekasjenko gaf toe dat de steun van zijn regering voor migranten verder strekt dan een aankondiging via een tolk dat hij humanitaire hulp zou verlenen. Hij leek berichten te bevestigen dat zijn troepen zelfs hekken doorknippen aan Polens' zwaar bewaakte grens om migranten te helpen de Europese Unie te bereiken. "Helpen onze jongens migranten het Poolse grondgebied binnen te komen? Het is goed mogelijk. Ik denk dat dat zeker mogelijk kan zijn. Dus wellicht helpt iemand hen," zei hij in een interview met de omroep BBC.

"Ik zal dit niet onderzoeken. Ik heb de EU gezegd dat ik geen migranten aan de grens zou vasthouden. Ik zal ze niet aan de grens zou vasthouden. En als ze vanaf nu blijven komen, zal ik ze nog steeds niet tegenhouden, want ze komen niet naar mijn land. Ze gaan naar het uwe," voegde Loekasjenko eraan toe.

De EU stelt dat Wit-Rusland migranten die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede, gebruikt als politieke instrumenten.
President Loekasjenko heeft echter nog steeds ontkend dat hij migranten uitnodigt om via Wit-Rusland de Europese Unie te bereiken.

Deze crisis heeft de vrees dat het elders in Europa tot nog meer ellende zal leiden, nog doen toenemen. Vorige week verdronken tientallen migranten in het Kanaal na hun vertrek uit Frankrijk naar Groot-Brittannië, waaronder ten minste één zwangere vrouw en kinderen.

Hongarije heeft er bij de EU op aangedrongen de mensen in staat te stellen in hun eigen land te blijven door steun aan de kwetsbaren, zoals ook aan de daar vervolgde christenen.

Aangezien echter steeds meer wanhopige mensen van plan zijn uit landen als Afghanistan te vluchten, zal Europa nog lange tijd met vluchtelingen te maken krijgen.

ONRUSTIG EN BANG SLAPEN  DE VLUCHTELINGEN AAN DE WIT-RUSSISCHE-POOLSE GRENS...