• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Angstige migranten bij de Wit-Russisch-Poolse grens

  Veel mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede zijn gestrand bij de grens tussen Wit-Rusland en Polen en blijven in het ongewisse over hun lot. Verschillende vliegtuigen hebben al migranten uit Wit-Rusland teruggebracht naar Irak, terwijl de president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, humanitaire hulp heeft verleend aan de migranten die aan de grens bij de Europese Unie-lidstaat Polen willen blijven. Zin hopen ooit de EU binnen te komen.

Drie speciaal gecharterde vliegtuigen hebben inmiddels 1.000 migranten uit Wit-Rusland geretourneerd naar Irak. De meeste terugkeerders waren Iraakse en Syrische Koerden en Yazidi's, bevolkingsgroepen die gevlucht zijn voor de gevechten in de afgelopen twee decennia in hun regio. Verslaggevers troffen ten minste één gezin aan dat is teruggekeerd naar hetzelfde vluchtelingenkamp waar zij zeven jaar onder afschuwelijke omstandigheden hebben geleefd voordat zij probeerden Europa te bereiken. Zij keerden hier terug nadat de Europese Unie Wit-Rusland ervan beschuldigde migranten aan te moedigen via Wit-Rusland naar de EU te reizen.

Brussel zegt dat Wit-Rusland migranten gebruikt om de EU te destabiliseren omdat het boos is over sancties. De EU heeft het Wit-Russische bewind een aantal sancties opgelegd omdat het op grote schaal hard optreedt tegen dissidenten, onder meer door naar verluidt duizenden demonstranten op te sluiten en te mishandelen.

Tijdens een impasse beloofde de autocratische president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, voedsel en warme kleding aan migranten die ervoor kiezen om toch aan de grens tussen zijn voormalige Sovjetnatie en Polen te blijven.

Duizenden zijn de afgelopen maanden naar Wit-Rusland gekomen om te proberen de Europese Unie te bereiken. Zij willen niet terug naar hun vaderland. In plaats daarvan hopen velen het EU-land Polen binnen te komen van waaruit ze de rijkere westerse landen willen bereiken.

Loekasjenko gaf toe dat de steun van zijn regering voor migranten verder strekt dan een aankondiging via een tolk dat hij humanitaire hulp zou verlenen. Hij leek berichten te bevestigen dat zijn troepen zelfs hekken doorknippen aan Polens' zwaar bewaakte grens om migranten te helpen de Europese Unie te bereiken. "Helpen onze jongens migranten het Poolse grondgebied binnen te komen? Het is goed mogelijk. Ik denk dat dat zeker mogelijk kan zijn. Dus wellicht helpt iemand hen," zei hij in een interview met de omroep BBC.

"Ik zal dit niet onderzoeken. Ik heb de EU gezegd dat ik geen migranten aan de grens zou vasthouden. Ik zal ze niet aan de grens zou vasthouden. En als ze vanaf nu blijven komen, zal ik ze nog steeds niet tegenhouden, want ze komen niet naar mijn land. Ze gaan naar het uwe," voegde Loekasjenko eraan toe.

De EU stelt dat Wit-Rusland migranten die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede, gebruikt als politieke instrumenten.
President Loekasjenko heeft echter nog steeds ontkend dat hij migranten uitnodigt om via Wit-Rusland de Europese Unie te bereiken.

Deze crisis heeft de vrees dat het elders in Europa tot nog meer ellende zal leiden, nog doen toenemen. Vorige week verdronken tientallen migranten in het Kanaal na hun vertrek uit Frankrijk naar Groot-Brittannië, waaronder ten minste één zwangere vrouw en kinderen.

Hongarije heeft er bij de EU op aangedrongen de mensen in staat te stellen in hun eigen land te blijven door steun aan de kwetsbaren, zoals ook aan de daar vervolgde christenen.

Aangezien echter steeds meer wanhopige mensen van plan zijn uit landen als Afghanistan te vluchten, zal Europa nog lange tijd met vluchtelingen te maken krijgen.

ONRUSTIG EN BANG SLAPEN  DE VLUCHTELINGEN AAN DE WIT-RUSSISCHE-POOLSE GRENS...