• Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • Addy Designer of Honour

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

  BELGIË - KALMTHOUT - Kom toverhazelaars ontdekken tot 27 februari 2022, 10-17 uur in Arboretum Kalmthout. De winterbloeiende toverhazelaars, Hamamelis, zijn het paradepaardje van Arboretum Kalmthout. In de arboretumtuin vind je de grootste en de oudste collectie in Europa. De bloemen van toverhazelaar, Hamamelis, bloeien meestal op kale takken. Ontdek de zoete wereld van de toverhazelaars. Elke winter toveren honderden Hamamelis-struiken het arboretum om in een zee van geel, oranje en rood.

De bloempjes op kale takken zorgen niet alleen voor een spectaculair visueel effect, ze verspreiden ook een overweldigend, zoet parfum doorheen de tuin. Een uitgestippelde wandelroute brengt bezoekers langs de mooiste exemplaren. Bij het toegangsticket tot de tuin zit een routeplan dat bezoekers wegwijs maakt doorheen het 13,5 ha groendomein. Elke toverhazelaar draagt een naambordje met ook de Nederlandse naam, en de herkomstregio wanneer het een botanische soort is. De naambordjes staan langs de paden opgesteld zodat je er niet naar moet zoeken. De collectie toverhazelaars van Arboretum Kalmthout omvat zo’n 190 verschillende variëteiten, waarvan sommige bijna 100 jaar oud zijn!

Wereldwijd beheert Arboretum Kalmthout het stamboek van de Hamamelis-cultivarnamen. Alle nieuwe variëteiten worden hierin voor het eerst genoteerd. Hamamalis x intermedia 'Jelena' is een cultivar genoemd naar Jelena De Belder, stichter en grondlegster van Arboretum Kalmthout. Je kan de toverhazelaars van Arboretum Kalmthout individueel bezoeken, maar bezoekers kunnen ook aansluiten bij een betalende rondleiding (elke dag om 14u) of een rondleiding op een dag en uur naar keuze boeken.

Bezoekers kunnen de Hamamelisfeesten op verschillende manieren beleven.

1. Door het volgen van een uitgestippelde wandelroute langs de mooiste toverhazelaars via pijlen en een routeplan.
2. Door daarbovenop de gratis audiotour via de ErfgoedApp op hun smartphone te downloaden en bij het wandelen verhalen te beluisteren over de toverhazelaars van Arboretum Kalmthout.
3. Door aan te sluiten bij een rondleiding om 14 uur. Terwijl er vorige edities enkel wandelingen op zondag waren, staan onze gidsen tot 27 februari 2022 élke dag van de week én het weekend om 14 uur voor de bezoekers klaar. Ze vertellen boeiende verhalen en anekdotes over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Hamamelis-collectie, die onlosmakelijk verbonden is met het kwekerijverleden van het domein en de passie van de grondleggers van het arboretum, Robert en Jelena De Belder.

4. Door een privérondleiding te boeken op een moment naar keuze voor maximum 25 personen. Er is keuze uit verschillende themawandelingen, waaronder toverhazelaars en winterbloeiende planten.

De reguliere toegangsprijzen voor een bezoek aan de tuin zijn van toepassing, en vanaf 15 personen geldt een voordelig groepstarief. De bijdrage voor de gids bedraagt € 55 per rondleiding.

Gewone bezoekers betalen €3 om deel te nemen aan deze namiddagrondleiding, jaarkaarthouders en museumpashouders betalen €2. Reserveren kan door te betalen aan de kassa of in de ticketwebshop van Arboretum Kalmthout. De plaatsen zijn beperkt. De mooiste toverhazelaartakken uit de tuinen en terrassen van Arboretum Kalmthout gaan in competitie tijdens Miss Hamamelis-verkiezing 2022 op zondag 30 januari 2022.

Wie de mooiste of best geurende toverhazelaartak uit eigen tuin presenteert, wordt door een professionele jury beloond met de titel van ‘Miss Hamamelis 2022’. Wie een bloeiende toverhazelaar in de tuin of op het terras heeft, kan tot zondag 30 januari meedingen naar de titel ‘Miss Hamamelis 2022’.

Daarvoor brengen deelnemers het mooist bloeiende takje op hun struik naar Arboretum Kalmthout. Een professionele jury beoordeelt de tentoongestelde inzendingen in 5 categorieën, en ook bezoekers kunnen een stem uitbrengen in de publieksjury. Voor elke inzender van een winnend takje is er een passende prijs.

Takjes kunnen worden ingeleverd aan de balie op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari tijdens de openingsuren of op zondag 30 januari tot 10.30 uur. Prijsuitreiking vindt plaats op zondag 30 januari 2022 om 15 uur. Details vind je op de site.

PRAKTISCHE INFO: Hamamelisfeesten van 6 januari 2022 tot en met 27 februari 2022, van 10 tot 17 uur
Contact- & bezoekadres: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

Toegangsprijzen tuin: volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5
jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis

Deelname rondleiding 14u: Elke dag leidt een gids maximum 20 personen rond. Deelnemen kost €3 euro voor een reguliere bezoeker, en €2 voor jaarkaarthouders en museumpashouders. Boeken kan via de ticketwebshop of door te betalen aan het onthaal van Arboretum Kalmthout.

Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria: Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen.

Maatregelen coronavirus: Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout verschillende maatregelen. Kijk op de website voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout. De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein. Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.

Meer info bereikbaarheid op de site