• MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 'The Art of Perception'

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Politie Texas 'terughoudend' bij bloedbad school

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 mei 2022 - UVALDE - Een hoge Amerikaanse veiligheidsfunctionaris gaf vrijdag toe dat de politie te terughoudend was om in te grijpen en te kunnen voorkomen dat de dodelijkste schietpartij op een school in jaren in het land plaats vond.

Steven McCraw, directeur van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid, zei dat kinderen herhaaldelijk 911 belden om hulp te vragen, waaronder één die smeekte: "Stuur alstublieft nu de politie." Hij benadrukte dat het een "foute beslissing" was om de klas niet eerder binnen te vallen tijdens het bloedbad van dinsdag op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas. Minstens 19 kinderen en twee volwassenen stierven voordat de 18-jarige schutter Salvador Ramos werd gedood in een vuurgevecht met de politie, aldus de autoriteiten.
Bijna 20 agenten stonden tijdens de aanval dinsdag buiten het klaslokaal toen Ramos zichzelf had gebarricadeerd. Hij suggereerde tegenover verslaggevers dat de ordehandhavers er zeker van wilden zijn dat de kinderen geen gevaar meer liepen, maar getuigen klaagden dat de agenten sneller hadden kunnen ingrijpen.

De autoriteiten erkenden dat het 15 tot 20 lange minuten duurde voordat agenten met schilden bij de school aankwamen, naast de tijd die nodig was om het klaslokaal binnen te dringen. Op de vraag van de media of de commandant ter plaatse de families van de slachtoffers een verontschuldiging verschuldigd was omdat hij niet sneller had gehandeld, antwoordde McCraw: "Als ik dacht dat het zou helpen, zou ik mijn excuses aanbieden."

Het was ook onduidelijk waarom de autoriteiten de bedreigingen van de schutter op sociale media niet hebben opgemerkt. McCraw deelde vrijdag details over sociale-media-berichtgeving van Ramos die waarschuwden voor geweld in de aanloop naar de schietpartij. In september vorig jaar vroeg hij zijn zus om hem te helpen een wapen te kopen. Ze weigerde, zei McCraw.

In februari chatten Ramos en drie anderen op het Instagram-platform over Ramos die mogelijk een schoolschutter zou zijn, zei McCraw.
Begin maart besprak hij ook het kopen van een pistool in chats op Instagram. Op 14 maart schreef Ramos op de site "nog 10 dagen", waarop een andere gebruiker reageerde: "Ga je een school overhoop schieten of zo?" Ramos antwoordde: "Nee. Stop met domme vragen stellen, en je zult het zien."

Majik De la Garza, 20, zei dat hij twee jaar ouder was dan Ramos op school en onlangs een Facebook-post zag van hem met een in stukken gesneden kat in een zak. Hij zei dat het beeld hem verbaasde omdat hij had gedacht dat Ramos een doorsnee tiener was.

"Al die dingen die ze zeiden over hoe hij werd gepest, zo was het niet," voegde De la Garza eraan toe. "Hij maakte grapjes; hij had plezier. Maar met die video was iets duisters."

De la Garza zei dat hij boos was dat er "zoveel agenten waren, en dat ze het verknalden." Hij voegde eraan toe: "Deze stad zal nooit meer hetzelfde zijn." (Redactie: Een stad nog kleiner dan Aalsmeer. Deze misdaad zal een enorme impact hebben op deze stad van ruim 15.000 mensen. De stad ligt niet zo ver van de Mexicaanse grens en er wonen veel Latino's.)

Toen de rouw begon, vroegen mensen zich af waarom Ramos meer dan twee dozijn mensen doodde, voornamelijk kinderen - velen van 9 of 10 jaar oud - wier leven net was begonnen, nadat hij eerst zijn grootmoeder had neergeschoten.

De aanslag van dinsdag was de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse basisschool sinds een schutter in december 2012 20 kinderen en zes volwassenen doodde op Sandy Hook Elementary in Newtown, Connecticut.

Het debat over de vele wapens die in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, is opnieuw opgelaaid, hoewel voorstanders van wapens beweren dat ze veel meer potentiële bloedbaden hebben voorkomen. Toch leek de Amerikaanse president Joe Biden klaar voor een gevecht met de wapenlobby. "Als natie moeten we ons afvragen wanneer we in godsnaam de wapenlobby gaan bestrijden", zei hij deze week. "Wanneer gaan we in godsnaam doen wat er gedaan moet worden?" vroeg Biden. "Waarom zijn we bereid om met dit bloedbad te leven?"

JACKIE CAZARES WAS 10 JAAR EN ZAT IN DE VIERDE KLAS ... ZIJ IS ÉÉN VAN DE VELEN DIE OM ZIJN GEKOMEN EVENALS

HAAR NICHTJE ANABELL RODRIGUEZ ...