• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pop-up restaurant SterkWater op historische locatie

In juli is er de kans om Fort Giessen op een culinaire manier te ontdekken. Van 7 t/m 31 juli vindt hier reizend restaurant SterkWater plaats, een horeca beleving die de verborgen verhalen van de Hollandse Waterlinie tot leven wekt. Op Fort Giessen worden bezoekers meegenomen op een culinaire avond vol verhalen, heerlijk eten en muziek. Met een menu dat is geïnspireerd op het verdedigingswerk, laat SterkWater je de Nederlandse geschiedenis op een bijzondere manier beleven.

Iedere editie strijkt SterkWater neer op bijzondere locaties zoals kastelen, forten, bunkers en historische plekken langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze editie is dit Fort Giessen, met één van de grootste nog intacte artillerieloodsen van Nederland. Bezoekers duiken dieper in de locatie en ontdekken verborgen verhalen door middel van smaken, livemuziek en een spannende ontdekkingstocht. 

  Gasten wandelen langs de bijna 150 jaar oude gebouwen, de gracht, een uniek bovengrondse loopgraaf en het kanon van het fort. Daarna strijken ze neer voor een diner op de historische binnenplaats. Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen die het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie rijk zijn. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord.

SterkWater zorgt samen met lokale culinaire vrienden voor heerlijke verrassingen, zoals Lekker Gemekker uit Altena, De Fruitschuur en Buitengewoon Varkens. Voor de liefhebbers is er ook een vegetarische variant van het menu en met het inbegrepen drankarrangement proef je heerlijke bijpassende wijnen of alcoholvrije mocktails.

SterkWater en Brabants Landschap zijn een 3-jarige samenwerking aangegaan om de verhalen van Fort Giessen te vertellen. Het Fort bij Giessen dateert uit 1881 en is het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met 44 andere forten en batterijen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie waren zij verantwoordelijk voor de bescherming van Holland tegen vijanden uit het oosten en zuiden. Sinds vorig jaar is de gehele Nieuwe Hollandse Waterlinie zelfs UNESCO werelderfgoed.

Fort Giessen moest een directe aanval op de vesting Woudrichem voorkomen en hield met zijn geschut de zuidelijke Maasdijk onder vuur. In het fort vind je een museum over de Eerste Wereldoorlog, waarin Fort Giessen volledig bemand was en de soldaten hun tijd vulden met gevechtsoefeningen. Ook legden zij een loopgraafstelling aan met schuilplaatsen, waarvan er een aantal nog terug te vinden zijn rondom het fort.

Tijdens de SterkWater editie volg je o.a. het verhaal van soldaat Jacob Haarsma, die werd opgeroepen en gelegerd in Almkerk van waaruit hij zijn werkzaamheden moest uitvoeren. Hij hield een dagboek bij waarin hij elke dag beschrijft de situatie van werken, slaap, onderkomen en vrijetijd. Bezoekers van SterkWater zullen op unieke wijze worden meegenomen in deze bijzondere verhalen.

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan ze kampementen op, zo ook deze zomer op Fort Zuylen en Fort Rijnauwen. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend, waarbij de tafels worden gedekt en de schitterende plekken kunnen worden beleefd.

In forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier.

SterkWater opent vanaf 7 juli tijdelijk op het fort. Gasten krijgen een volledig verzorgd diner inclusief drank en een avond vol muziek en beleving.

Alle informatie en tickets zijn te vinden via de website sterkwater.nl/editie/fort-giessen