• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Kappersbranche knipt voor Oekraïne

  HUIZEN - Op zaterdag 16 juli wordt in het gehele land geknipt en geld opgehaald voor Save the Children, met de actie Knippen voor Oekraïne. De Nederlandse professionele kappersmerken faciliteren, in samenwerking met de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) en de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) , deze inzamelingsactie waar alle kappers en hun klanten aan kunnen meedoen.

Pim Kraan, directeur Save the Children: “Of kinderen nu binnen Oekraïne op de vlucht zijn of de grens over gestoken zijn, kinderen op de vlucht lopen een groot risico om slachtoffer te worden van honger, ziekte, mensenhandel en misbruik.” Daarom zet de kappersbranche het opgehaalde bedrag in om de allerjongste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne noodhulp te bieden. De organisaties zelf doen ook een donatie aan Save the Children.

Kappers hebben een groot hart, zijn maatschappelijk erg betrokken en willen altijd graag hun steentje bijdragen. Dat blijkt wel uit de vele acties die kappers en kappersmerken al individueel voor Oekraïne hebben opgezet. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij en er is nog steeds heel veel hulp nodig.

“Wij willen onze solidariteit tonen met Oekraïne en wij vinden het belangrijk om ons gezamenlijk tegen deze oorlog uit te spreken. Maar we willen ook, zelfs in deze moeilijke tijden, een bijdrage proberen te leveren. In dit geval specifiek voor de zwaar getroffen Oekraïense kinderen. We vinden het fantastisch dat de krachten in de branche gebundeld worden door samen een landelijke, branche-brede actie te organiseren op zaterdag 16 juli.” zegt Maurice Crusio, voorzitter van de ANKO.

Kappers kunnen op allerlei manieren hun bijdrage leveren aan deze actiedag. Zo kunnen ze aandacht vragen voor deze actie via hun social media kanalen, hun klanten oproepen om op zaterdag 16 juli een donatie te doen in hun salon of bijvoorbeeld (een gedeelte van) de dagomzet te doneren voor dit goede doel.

Ronald van Welie, directeur NCV: “ Met alle grote leveranciers van de kapper en de ANKO samen, zorgen wij voor de organisatie. Het moet een mooie dag worden voor het goede doel waarbij iedereen kan bijdragen wat hij of zij kan missen. Ook vele kleine acties samen kunnen zorgen voor een grote impact.’

Voor deze actie hebben de samenwerkende organisaties hulporganisatie Save the Children benaderd. Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. Ze zijn daar waar kinderen en hun families hulp het hardst nodig hebben.

Ze geven kinderen een gezonde start, een kans om te leren en beschermen hen tegen honger, verwaarlozing en uitbuiting. De opbrengst van deze actie wordt ingezet om ter plekke noodhulp te bieden aan de kleinste slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

KAPPERS HEBBEN VAAK EEN GROOT HART... EN HUN KLANTEN NIET MINDER ...