• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Art in Oisterwijk was spraakmakend

  OISTERWIJK - Van 3 t/m 26 juni vond Art In Oisterwijk plaats. Een spraakmakende beeldenexpositie in de openbare ruimte, namelijk het historische centrum van Oisterwijk. 35 internationale topkunstenaars exposeerden in totaal 43 beelden. Elk beeld vertelde een verhaal en zette aan tot een gesprek. Het thema van deze editie was dan ook “Praat met mij”.

Maar liefst 171.000 mensen uit binnen- en buitenland (incl. winkelend publiek) bezochten Art in Oisterwijk. Uit het publieksonderzoek van Markteffect blijkt dat bezoekers Art in Oisterwijk waarderen met maar liefst een 8,6. Een zeer geslaagde editie dus!

Een van de grote publiekstrekkers was de metershoge middelvingen van David Černý met de titel ‘Fuck the president’. Ooit gemaakt om zich af te zetten tegen onderdrukking door de Tsjechische president en Poetin-aanhanger Milos Zeman. Nu draagt hij de middelvinger op aan Poetin. Duizenden mensen poseerden bij dit spraakmakende beeld en deelden de beelden op social media.

Ook Černý's ingenieuze werken ’Thinker’ en ‘Guns’ werden vanuit vele invalshoeken gefotografeerd. Er waren meer beelden die veelvuldig opdoken op social media. Vooral ‘Woman (being looked at)’ en ‘Seated Man’ van Sean Henry, Life van Ronald Westerhuis, Batopillo van Panamarenko, Character van Leon Löwentraut, de street-art van Jaune en Remko van Schaik en de BMW Art Car van Jeff Coons werden bovengemiddeld vaak online gedeeld.

Initiatiefnemer en organisator Bert Huls: "Het was een hele uitdaging om de werken van 35 topkunstenaars uit de hele wereld hier in Oisterwijk te krijgen. Maar het is ons gelukt, en hoe! We zijn echt overweldigd door de positieve reacties van pers en publiek. Het grote aantal bezoekers en het hoge rapportcijfer uit het publieksonderzoek bevestigen dit. Apetrots zijn we!"

In 2017 vond de 1ste editie van Art in Oisterwijk plaats. Deze trok ruim 150.000 bezoekers. De positieve feedback van bezoekers, pers, inwoners en veel ondernemers in de directe omgeving heeft Stichting Art in Oisterwijk geënthousiasmeerd om het kunstfestival verder uit te bouwen tot een tweejaarlijks terugkerend evenement. Helaas gooide corona roet in het eten.

Dit jaar was Art in Oisterwijk terug en kon het evenement rekenen op veel steun van fondsen, sponsoren en plaatselijke middenstand. De intentie is om in 2024 de volgende editie te organiseren.