• Spencer Tweeling showt Chopard

 • 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Foute date-cultuur voor Indiaas-Amerikaanse Sonali Chandra

  In een maatschappij waarin vrouwen geacht worden hun gedrag aan bepaalde verwachtingen aan te passen om 'mee te tellen' is de Indiaas-Amerikaanse Sonali Chandra zoiets als een zwarte zwaan. Zij wordt bekend door haar verschijning in "The Dr. Phil Show," waar ze haar minimale dating ervaringen deelt vanuit haar kijk op de Indiase cultuur. Ze heeft weinig met de huidige dating normen en verwachtingen. En vooral niet met de maatschappelijke nadruk op de boven verwachting bejubelde alles oplossende oppervlakkige seks.

Het was een schokkende mededeling voor het nogal uitgebreide aantal kijkers van de Dr. Phil Show toen zij kalmpjes uiteenzette dat zij 35 jaar oud is en nog steeds maagd. Daarbij gaat het niet om het sterrenbeeld van een in deze astrologische periode geborene maar om een knappe en veelzijdig capabele vrouw die zonder sexueel contact 35 jaar werd. Sonali Chandra deelt de gebruikelijke verwachtingen op dit terrein totaal niet maar plaatst zichzelf tegelijk op een heel andere manier wel maatschappelijk zeer op de voorgrond en is daarmee ook tamelijk succesvol.

De Indiase Amerikaanse danseres is ook model en komediante maar om nu te zeggen dat zij alleen maar een mooi en grappig poppetje in de menselijke etalage is doet haar geen recht. Sonali is geboren in New Jersey en heeft ouders uit India. Sonali begon als kind met dansen en leerde Indiase klassieke dans. Toen ze opgroeide, verdiepte ze zich in Bollywood fusion & Westerse choreografie routines. De klassieke training bleek voor Sonali een heel goede basis te zijn voor alle latere andere dansvormen.

Haar schooljaren waren niet bepaald vrolijk. In de Amerikaanse cultuur ben je gedurende je schooltijd een buitenbeentje als je niet aan logeerpartijtjes mag deelnemen, geen afspraakjes mag maken of ook niet naar het schoolbal mag. En later als student zelfs niet mocht slapen op de universiteit maar ze maakte haast met afstuderen.

Haar eerste baantje was bij McDonald's als caissière toen ze op de middelbare school zat, waar ze de waarde van geld leerde kennen en ze gelooft nog steeds dat "elke cent telt."  Na de middelbare school studeerde Sonali op haar 20ste af in financiën aan de Rutgers Business School in New Jersey en ging werken in de financiële vastgoedsector van New York.

Nadat ze afgestudeerd was, weigerde ze haar ouders haar huwelijk te laten regelen, wat traditioneel is in haar cultuur. Ze raakte er nogal overstuur van dat haar ouders hier steeds weer mee aankwamen en sloot zich ervoor af.

Ze ontwikkelde zich steeds verder en werd ook in televisieland steeds bekender. Daar werd bekend dat zij haar eerste kus kreeg toen ze 26 jaar was maar nog steeds maagd is. Na een paar beginnende relaties met mannen werd Sonali toch keer op keer teleurgesteld en werd ze zelfs direct door mannen gedumpt als ze hun vertelde dat ze nog maagd was.

Ze werd geïnterviewd in "The Dr. Phil Show" in december 2020 om te praten over haar verwarring. Ze begreep niet waarom de mannen die met haar uitgaan haar verlaten nadat ze erachter komen dat ze maagd is. Als je er over nadenkt klinkt het inderdaad tamelijk gek. En 
ondanks haar frustraties met daten tijdens de pandemie, probeert Sonali nog steeds de liefde van haar leven te vinden en is ze actief op dating apps.

Sonali woont nu in Los Angeles, CA, is veganist, gepassioneerd door fitness, en werkt bij Equinox Fitness Club. Mentale gezondheid, financiële stabiliteit en het onder de aandacht brengen van huiselijk geweld in Indiaas-Amerikaanse gezinnen zijn belangrijk voor Sonali. Als ze niet werkt, treedt ze op als stand-up comedy in comedy clubs in LA.

In een wereld die volgens Sonali vrouwen devalueert, realiseert Sonali zich wat ze waard is en houdt ze haar eigenwaarde en moraal hoog. Dat maakt haar op een bepaalde manier eenzaam en veel mensen vinden dat zij haar eigen eergevoel en opvattingen te serieus neemt. Dat kun je beamen of ontkennen maar soms is het nu eenmaal wat het is.

Voor mannen die op avontuur gaan in de liefde kunnen bepaalde verwachtingen van vrouwen in de maatschappelijk sfeer hun natuurlijk eveneens te veel druk opleggen. Je moet elkaar voorzover het mogelijk is een beetje tegemoet komen. Zowel de lichamelijke als de geestelijke liefde zijn namelijk heus niet zo instant aanwezig als mensen graag suggereren maar hebben doorgaans tijd en ontwikkeling nodig. En misschien is de natuurlijke spontaniteit van Sonali Chandra door haar opvoeding ook te veel onderdrukt.

Aan de andere kant hoopt zij toch dat haar verhaal over haar ervaringen weerklank zullen vinden bij vrouwen die zich te veel onder druk gezet voelen in de hedendaagse date-cultuur.