• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Aangrijpende expo "The Captured House"

  AMSTERDAM - Van 7 juli tot 15 juli 2022 wordt in het cultureel centrum DOOR OPEN SPACE in Amsterdam (TT Vasumweg 31) een tentoonstelling gehouden "The Captured House". De tentoonstelling bestaat uit 200 werken van hedendaagse Oekraïense kunstenaars die tijdens de oorlog kunst blijven maken en de humanitaire ramp in Oekraïne, die veroorzaakt is door de aanval van Rusland, belichten. Ze moedigen het internationale publiek aan om over Europa te spreken als "ons gemeenschappelijk huis".

De titel “The Captured House” verwijst naar het verhaal “The Captured House” van de Argentijnse schrijver Julio Cortázar. Een onbekend Kwaad, bezet centimeter voor centimeter, het huis van de hoofdpersoon, die gedwongen wordt de plaats, waar hij zijn hele leven heeft gewoond, te verlaten.

“Elke maand hebben we een tentoonstelling gehouden in verschillende Europese steden. The Captured House heeft al plaatsgevonden in Berlijn, Rome, en staat nu op het punt het te openen in Amsterdam. Wij geloven dat kunst een manier is om de waarheid te vertellen in plaats van alleen te choqueren met het nieuws, zegt Katya Taylor, de curator van het project.

Ze vervolgt: "We praten niet alleen met het algemene publiek, maar streven er ook naar om een dialoog met elke bezoeker persoonlijk op te bouwen. Ons doel is om te bewijzen dat oorlog geen abstractie is, geen pagina in een geschiedenisboek of een foto in een nieuwsbericht. Oorlog – is een persoonlijke en diepgaande ervaring die de levens van 44 miljoen Oekraïners heeft veranderd”.

Met meer dan 200 werken, waaronder schilderkunst, grafiek, foto's, sculpturen en installaties, is "The Captured House" de artistieke interpretatie van 50 dappere hedendaagse Oekraïense auteurs die de catastrofe, ontsnapping en verbijstering beschrijven door middel van hun werken, waarmee ze in realtime oorlog in Oekraïne documenteerden.

Bij de opening is de Oekraiense ambasadeur in Nederland Maksym Kononenko ook aanwezig.

De beroemdste kunstenaars van het moderne Oekraïne nemen deel aan de tentoonstelling: Alevtina Kahidze, Vlada Ralko, Darya Koltsova, Kinder Album, Mykhailo Rai, Yevhen Maloletka, Max Levin, Hamlet Zinkivskyi, Igor Gusev, Masha Shubina, Zolotar (Olexii Zolotaryov), Stas Zhalobnyuk, Volodymyr Budnikov en anderen.

Na de Russische aanval bleven veel van deze kunstenaars werken in de steden Kyiv, Charkiv, Cherson en Donetsk. Hun werken die in Amsterdam worden tentoongesteld zagen het levenslicht tijdens de invasie.

"Op 23 juni kreeg Oekraïne de status van kandidaat lid voor toetreding tot de Europese Unie. Dit is een historisch moment voor ons. Elke dag voelen Oekraïners de steun van Europa.

"Vandaag de dag wordt er geschiedenis geschreven voor de ogen van miljoenen Oekraïners. Een geschiedenis waarvan het lot van toekomstige generaties afhangt. Op de een of andere manier zullen deze gebeurtenissen de hele wereld beïnvloeden. Nu is Oekraïne een schild dat de vijand tegenhoudt en hem verhindert verder te gaan. Daarom zal de steun van onze staat een bijdrage leveren aan onze gemeenschappelijke toekomst", zegt Oleksandr Tkachenko, minister van Cultuur- en Informatiebeleid van Oekraïne.

THE CAPTURED HOUSE - AMSTERDAM

Locatie: DOOR OPEN SPACE, TT Vasumweg 31

Opening: 6 juli 18.30 uur - Te zien: van 7 juli tot 15 juli 2022 - Openingstijden: 14:00-21:00 (maandag - zaterdag), 12:00-18:00 (zondag)

Toegang: Gratis