• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 'The Art of Perception'

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Aangrijpende expo "The Captured House"

  AMSTERDAM - Van 7 juli tot 15 juli 2022 wordt in het cultureel centrum DOOR OPEN SPACE in Amsterdam (TT Vasumweg 31) een tentoonstelling gehouden "The Captured House". De tentoonstelling bestaat uit 200 werken van hedendaagse Oekraïense kunstenaars die tijdens de oorlog kunst blijven maken en de humanitaire ramp in Oekraïne, die veroorzaakt is door de aanval van Rusland, belichten. Ze moedigen het internationale publiek aan om over Europa te spreken als "ons gemeenschappelijk huis".

De titel “The Captured House” verwijst naar het verhaal “The Captured House” van de Argentijnse schrijver Julio Cortázar. Een onbekend Kwaad, bezet centimeter voor centimeter, het huis van de hoofdpersoon, die gedwongen wordt de plaats, waar hij zijn hele leven heeft gewoond, te verlaten.

“Elke maand hebben we een tentoonstelling gehouden in verschillende Europese steden. The Captured House heeft al plaatsgevonden in Berlijn, Rome, en staat nu op het punt het te openen in Amsterdam. Wij geloven dat kunst een manier is om de waarheid te vertellen in plaats van alleen te choqueren met het nieuws, zegt Katya Taylor, de curator van het project.

Ze vervolgt: "We praten niet alleen met het algemene publiek, maar streven er ook naar om een dialoog met elke bezoeker persoonlijk op te bouwen. Ons doel is om te bewijzen dat oorlog geen abstractie is, geen pagina in een geschiedenisboek of een foto in een nieuwsbericht. Oorlog – is een persoonlijke en diepgaande ervaring die de levens van 44 miljoen Oekraïners heeft veranderd”.

Met meer dan 200 werken, waaronder schilderkunst, grafiek, foto's, sculpturen en installaties, is "The Captured House" de artistieke interpretatie van 50 dappere hedendaagse Oekraïense auteurs die de catastrofe, ontsnapping en verbijstering beschrijven door middel van hun werken, waarmee ze in realtime oorlog in Oekraïne documenteerden.

Bij de opening is de Oekraiense ambasadeur in Nederland Maksym Kononenko ook aanwezig.

De beroemdste kunstenaars van het moderne Oekraïne nemen deel aan de tentoonstelling: Alevtina Kahidze, Vlada Ralko, Darya Koltsova, Kinder Album, Mykhailo Rai, Yevhen Maloletka, Max Levin, Hamlet Zinkivskyi, Igor Gusev, Masha Shubina, Zolotar (Olexii Zolotaryov), Stas Zhalobnyuk, Volodymyr Budnikov en anderen.

Na de Russische aanval bleven veel van deze kunstenaars werken in de steden Kyiv, Charkiv, Cherson en Donetsk. Hun werken die in Amsterdam worden tentoongesteld zagen het levenslicht tijdens de invasie.

"Op 23 juni kreeg Oekraïne de status van kandidaat lid voor toetreding tot de Europese Unie. Dit is een historisch moment voor ons. Elke dag voelen Oekraïners de steun van Europa.

"Vandaag de dag wordt er geschiedenis geschreven voor de ogen van miljoenen Oekraïners. Een geschiedenis waarvan het lot van toekomstige generaties afhangt. Op de een of andere manier zullen deze gebeurtenissen de hele wereld beïnvloeden. Nu is Oekraïne een schild dat de vijand tegenhoudt en hem verhindert verder te gaan. Daarom zal de steun van onze staat een bijdrage leveren aan onze gemeenschappelijke toekomst", zegt Oleksandr Tkachenko, minister van Cultuur- en Informatiebeleid van Oekraïne.

THE CAPTURED HOUSE - AMSTERDAM

Locatie: DOOR OPEN SPACE, TT Vasumweg 31

Opening: 6 juli 18.30 uur - Te zien: van 7 juli tot 15 juli 2022 - Openingstijden: 14:00-21:00 (maandag - zaterdag), 12:00-18:00 (zondag)

Toegang: Gratis