• 'The Art of Perception'

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

ITM Thai Hand Amsterdam: gratis massagelessen tegen stress

  AMSTERDAM - 5 juli 2021 – Massageschool ITM Thai Hand Amsterdam – de toonaangevende internationale training massage school van Europa – geeft deze zomer gratis Thai Hand Massage Classes. Het betekent een primeur in Nederland door een gratis oplossing voor burn-out, stress, anxiety en stress-gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en rugpijn aan te bieden.

Tijdens de Thai Hand Massage Class ontvangen deelnemers een Nuad Thai Massage – gebaseerd op acupressuur, stretchen en meditatie – over de kleding heen op een mat. Na 30 minuten wordt er gewisseld en geef je zelf een Nuad Thai Massage onder begeleiding van de docent. De instructies zijn makkelijk op te volgen. Massage ervaring is niet nodig.

De afgelopen jaren ziet ITM Thai Hand Amsterdam het aantal mensen met stress-gerelateerde klachten enorm toenemen. Het overgrote deel heeft echter meer behandelingen nodig dan financieel haalbaar is. De massage school zocht naar een oplossing om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om de gevaren van stress en inactiviteit te bestrijden, waarmee we tegenwoordig in onze samenleving worden geconfronteerd.

Omdat de eerste resultaten van de deelnemers aan de Thai Hand Massage Classes zo overweldigend zijn, besloot de massage school om de lessen deze zomer gratis aan te bieden zodat meer mensen de voordelen zelf kunnen ervaren.

Hoe komt het toch dat het aantal burn-out klachten stijgen? Er is sprake van meer stress. Daarnaast zitten steeds meer mensen meer dan 8 uur per dag. Hierdoor ontstaan vaak klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn en vastzittende schouders.

Bovendien hebben mensen met een zittende baan en veel stress een grotere kans op een hartinfarct, diabetes, kanker, spier verzwakking, osteoporose, trombose en depressie. Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt zelfs dat inactiviteit de vierde doodsoorzaak wereldwijd is. (WHO, 2019) Als je daar iets aan kunt doen ... dan ga je toch onmiddellijk aan de slag?

“Thai Hand Massage Classes zijn het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek,” zegt Manuel Luque Aguilera, mede-oprichter van Massage School ITM Thai Hand Amsterdam. “Wat er in je lichaam gebeurt door het geven en ontvangen van deze vorm van massage tijdens de les, is redelijk complex.”

“In het kort komt het erop neer dat je je algehele gezondheid enorm verbetert. Zo verminder je stress, door cortisol afname. Je immuunsysteem krijgt een boost, door de beweging van lymf. De massage remt ontstekingen en heeft een positieve invloed op je stoelgang." 

Ook ogenschijnlijk simpele oorzaken van desorganisatie in het lichaam kunnen tot verminderen van energie leiden. Hij vervolgt: "Bovendien vermindert veel voorkomende pijn zoals rugpijn, hoofdpijn en schouderpijn, omdat je fascia, die op de zenuw kan drukken, gezonder wordt. Elke keer als ik lesgeef, verwonder ik mij erover wat het met mensen doet: Ze komen vaak gestrest of met pijn binnen en gaan vrolijk en relaxed na een uurtje weer naar buiten. Ik nodig je uit om het zelf te ervaren.”

Inschrijven voor de gratis massage lessen kan op de site van de Massage School ITM Thai Hand Amsterdam. 

De eerste International Training Massage School in Europa geeft online en offline les in Nuad Thai Massage, de enige massagevorm erkend door UNESCO als werelderfgoed. Interesse? Ga voor meer informatie naar de site.