• MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Raad heeft maling aan brandgevaar burger

  AMSTELVEEN - Een piepkleine brandblusser voor in wezen onblusbare branden in elektrische auto’s schijnt van 2024 af verplicht te zijn. Het blussen van elektrische auto’s is ontzettend moeilijk en ondergrondse parkeergarages lopen een enorm gevaar, dat groter wordt naarmate er meer van die auto’s worden aangeschaft, wat overigens door de gemeente wel wordt toegejuicht. Maar van alle 12 fracties in de gemeenteraad reageerde alleen de VVD op het door amstelveenblog.nl aangesneden gevaar, dat bijvoorbeeld in lokale parkeergarages ontstaat.

De plaatselijke politiek is blijkbaar op geen enkele wijze geïnteresseerd in de veiligheid van inwoners, al zegt zij van wel, maar kennelijk telt alleen de marktwaarde van door het door diverse partijen aangereikte idealisme.

En natuurlijk geldt voor het D66 van wethouder Floor Gordon van o.a. Duurzaamheid primair het zo snel mogelijk elektrisch maken van het gemeentelijke wagenpark. Over de gevaren daarvan heeft zij het niet en de gemeenteraad volgt haar door dik en dun. En daarmee eveneens de andere wapenfeiten van de Democraten, zoals Onderwijs.

De nieuwe brandblusser is volgens het blad Autoweek de kleinste ter wereld om de elektrische auto veiliger te maken, want eenmaal in brand gevlogen blijken die vrijwel onblusbaar. Het tv-programma Kassa besteedde en diverse uitzendingen aan, maar de lokale politici sliepen rustig verder.

Nou ja, de VVD schijnt er vragen over te gaan stellen, maar de vraag is wanneer de coalitie dat toelaat. “Zelfs wanneer ze (die in brand gevlogen auto’s, red.) langer dan een dag worden ondergedompeld in water zijn de branden soms nog niet geblust”, meldt Autoweek.
Daar moet de minuscule glazen ampul, het kleine blusapparaat, verandering in gaan brengen.

Die is van heel dun glas gemaakt en gevuld met een bruine vloeistof, de E-Bulb. Het apparaat is van Duitse makelij en er worden dagelijks een half miljoen exemplaren van gemaakt, vooral t.b.v. sprinklerinstallaties in ondergrondse parkeergarages, zoals men die vindt onder de Bankrastoren, waarvan eigenaar Rijsterborgh amstelveenblog.nl toevertrouwde dat die wel ‘een dingetje’ had, toen het medium op het gevaar van de toenemende elektrische auto’s en de laadpunten in de garage wees.

Maar in Amstelveen staan meer garages, ook ondergrondse bij door VVE’s beheerde flatgebouwen. De nieuwe toepassing van het blusapparaat wordt volgens de Duitse firma Job in accu’s van elektrische auto’s gemonteerd om brand daar te voorkomen. Overigens zijn er daarvan alleen nog prototypes, die worden getest.

Een accubrand in een elektrische auto kan oplopen tot meer dan duizend graden, terwijl de ampul moet barsten bij 165. Om dan de veiligheidsschakelaar te activeren. “Bij deze temperatuur beginnen accu’s te ontbinden en ontsnappen er gassen”, weet Autoweek.

Zonder die schakelaar, een mankement in de hedendaagse generatie elektrische auto’s, ontstaat wél brand in de accu. Met doorgaans dramatische gevolgen, want blussen kan dan niet meer.

Er zijn verscheidene Nederlanders die de ellende meemaakten. Maar kennelijk nog geen Amstelveners, dus slaapt de lokale politiek verder, om wakker te worden als het leed is geschied.

Duurzaam, dat wel…

DOOR: JOHAN TH. BOS

- AMSTELVEENBLOG -