• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hulde voor de overleden Olivia Newton-John

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 8 augustus 2022 - HOLLYWOOD - Wereldwijd is er hulde gebracht aan de stralende en hartelijke filmster Olivia Newton-John, die aan kanker is overleden nadat ze miljoenen had ingezameld voor het onderzoek naar deze ziekte.

Newton-John, die zich verre hield van schandalen, maar wel vaak haar stempel drukte op haar branche en tegelijkertijd vele harten wist te raken met haar gepassioneerde lovesongs en haar gevecht tegen kanker, is vredig heengegaan op haar Californische ranch in de buurt van familie en vrienden. Ze werd 73 jaar.

Haar overlijden was triest nieuws voor het ziekenhuis waar het Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre in Melbourne wordt gerund - dat werd geopend na de campagne van de ster. Het ziekenhuis liet weten dat ze het personeel en de patiënten elke dag "aanmoedigde, inspireerde en ondersteunde". "We zijn ongelooflijk dankbaar voor de speciale relatie die we jarenlang met Olivia hebben gehad. Haar genereuze steun en gift gaven hoop en veranderden het leven van duizenden kankerpatiënten... Ze was het licht aan het einde van de tunnel voor vele, vele mensen."

Naast haar uitspraken over de spiritualiteit in haar muziek en het helend vermogen daarvan, was Newton-John ook een christen, aldus Hollywood-watchers. "Ze sprak niet over haar geloof maar bleef vol vertrouwen terwijl ze decennia lang vocht tegen kanker. Haar geloof hielp haar prioriteit te geven aan familie, natuur en gezondheid," aldus een bekende website gewijd aan religie en geloof.

Haar inspanningen, waaronder het steunen van kankerpatiënten en onderzoek, werden erkend door de Britse koningin Elizabeth, die haar eerde met een titel op de New Year's Honours lijst van 2020. In een verklaring gepost op haar sociale mediakanalen, zei Newton-John's echtgenoot, John Easterling, dat ze maandag was overleden, terwijl hij haar eerde als "een symbool van de triomf en hoop gedurende meer dan 30 jaar waarin ze haar reis met borstkanker deelde". " Haar helende inspiratie en baanbrekende ervaring met plantengeneeskunde wordt voortgezet met het Olivia Newton-John Foundation Fund, gewijd aan onderzoek naar plantengeneeskunde en kanker."

Newton-John werd geboren in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, op 26 september 1948. In 1992 werd bij haar voor het eerst kanker geconstateerd en zij werd een vooraanstaand pleitbezorger voor het onderzoek naar kanker. Haar liefdadigheidsinstelling, de Olivia Newton-John Foundation, zamelde miljoenen dollars in ter ondersteuning van het onderzoek.

In 2019, nadat ze voor de derde keer de diagnose borstkanker had gekregen, werd haar door CBS News gevraagd hoe ze ermee omging. "Het slokte mijn dag op, en na een tijd ging ik van 'weet je wat,' ik moet van mijn leven genieten, dus ik ga een koekje eten als ik dat wil," zei ze. "Omdat de vreugde in het leven en het dagelijks leven ook een deel van dat genezingsproces moet zijn."

Zorgen voor anderen werd een handelsmerk voor de meer dan levenslustige blonde Newton-John, die in 1978 een wereldster werd door het uitbrengen van de musical Grease. De film, die zich afspeelt in de jaren vijftig, vertelt het verhaal van Sandy's zomerflirt met John Travolta's Danny en de moeilijkheden die de relatie ondervindt. Op het einde verzoent het paar zich, waarbij Sandy haar uiterlijk heeft veranderd.

Newton-John werd geboren in Cambridge, Groot-Brittannië, op 26 september 1948. Haar vader was een Britse spion tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar moeder was de dochter van de Duitse Nobelprijswinnaar Max Born en was met haar familie gevlucht toen de nazi's in 1933 aan de macht kwamen.

Het gezin verhuisde in 1954 naar Australië, waar ze ook opgroeide. Haar doorbraak kwam in 1971 toen ze een nummer van Bob Dylan uitbracht, If Not For You, dat nummer zeven bereikte in de Britse hitlijsten en op een album met dezelfde naam verscheen.Ze won vier Grammy Awards en scoorde zeven Amerikaanse nummer één hits tussen 1974 en 1977.

Critici liepen maar niet warm voor haar publieksvriendelijke muziekstijl, maar de ster wees de kritieken resoluut van de hand met de woorden: "Als mensen de muziek goed vinden, dan is dat de juiste keuze". En met haar deelname aan de musical Grease in 1978, won ze de harten van tieners en vele anderen over de hele wereld. En ze stond bekend als een persoon die invloed had op het leven van degenen met wie ze werkte.

Actrice Stockard Channing - die Rizzo speelde in Grease - zei: "Ik weet niet of ik een lieflijker mens heb leren kennen. Haar tegenspeler in Grease, John Travolta, verklaarde dat ze "al onze levens zoveel beter heeft gemaakt", en de regisseur zei: "Wat je ziet is ook precies wat je van haar krijgt."

De musical was de grootste kassahit van 1978 en leverde Newton-John drie grote hitsingles op, waaronder You're The One That I Want en Summer Nights, die ze samen met tegenspeler John Travolta uitvoerde.

Maar Travolta suggereerde op sociale media dat wat belangrijker voor hem is dan alle hits: zijn hoop om haar ooit weer te kunnen ontmoeten. "Je impact was ongelooflijk. Ik hou zoveel van je. We zullen je weer zien, en we zullen allemaal weer samen zijn."