• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Boeken die onze harten verwarmen

  Soms verslinden andere mensen je energie. Ongewild doorgaans maar het lukt ze gewoon niet rekening te houden met jouw belangen. Ze hebben heel veel ruimte nodig en je begrijpt het. Misschien wil je ze in  bescherming nemen maar dat is feitelijk te veel voor je. Of je hoort ze aan maar luistert niet echt. Hoe dan ook; ze blijven verontwaardigd - los van jouw reactie- of twijfelen of vragen advies waarna je later merkt dat ze zich daar helemaal niet aan houden. Wat moet je doen? Of liever: wat kan je doen?

Er zijn boeken voor die je op ideeën kunnen brengen om deze 'aanvallen' effectief af te ketsen of te overleven. Er is momenteel een trend onder moderne auteurs die alert zijn op de prestatie-show die mensen onder druk zet om de meest gekke dingen te doen om maar door onszelf of door anderen of door een groep geaccepteerd te worden. Deze auteurs maken boeken die tegengas geven.

Het gevoel van mensen dat ze altijd tekort schieten ontstaat vooral door het simplistisch gejubel in tijdschriften, de socials etc. over het totaal vertekende opgedrongen perfektheid-ideaal. Als je niet bijna of geheel perfekt bent zwaait er wat want dan word je van alles aangeraden waar je toch ook niet aan kan of wilt voldoen. Moderne schrijvers hebben die truckendoos voor ons bekeken en schrijven heerlijke boeken waarin ze bijvoorbeeld uitleggen waarom het prima is dat je wel fouten maakt.

Laten we eens een paar boeken bekijken. Het boek How to fail is een boek voor iedereen die ooit gefaald heeft (voor ons allemaal dus.) How to fail is geïnspireerd op Elizabeth Days zeer succesvolle podcast over het maken van fouten, wat je ervan kunt leren en hoe je het in de toekomst beter zou kunnen doen.

Day beschrijft wat zij in de verschillende stadia van haar leven van tegenslagen leerde: van gepest worden op het schoolplein, zakken voor je rijexamen, relaties die mislopen en single-zijn, kinderloosheid en verwaterde vriendschappen. Door haar eigen verhaal weeft zij de verhalen van beroemdheden zoals Lily Allen, Tara Westover, David Nicholls en Sebastian Faulks, die zij voor haar podcast interviewde.
Het boek is vertaald door Eefje Bosch en uitgekomen bij Ambo/Anthos Uitgevers.

Een ander prima boek is Hoe overleef ik moeilijke mensen? Een fijne handleiding want daarin introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Hij neemt ze allemaal heerlijk onder de loep: de grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders. Het boek is niet vermoeiend veroordelend geschreven maar adviseert op aangename wijze soepel maar wel heel realistisch hoe je een hele boel nare denkbagage kan kwijt raken door bepaald gedrag van anderen jegens jou bij te sturen.

Hij toont aan de hand van gesprekken zoals wij die allemaal in het dagelijks leven tegenkomen bijvoorbeeld dat je niet altijd alles hoeft uit te vechten maar soms je trots beter kunt inslikken in plaats van je helemaal tot het uiterste in te zetten in een nodeloze strijd. Hij geeft heel veel voorbeelden hoe je bepaalde situaities kunt omzeilen in plaats van de rol als helper of redder op je te moeten nemen.

Heel leerzaam en op een losse/scherpzinnige manier geschreven is ook het interessante boek Je bent al genoeg. Daarin onderzoekt psycholoog Thijs Launspach waar we onszelf zijn kwijtgeraakt en hoe we onszelf weer terugvinden. En elkaar.

Hij zegt: Er is iets geks aan de hand: we hebben het beter dan ooit, maar waren nog nooit zo ongelukkig. De wereld waarin we leven lijkt maakbaar te zijn. Er wordt perfectie van ons verlangd, of we vragen dat van onszelf. Maar hoe vaak je ook mediteert of in een ijsbad zit: je lijkt het nooit goed genoeg te doen.

Hij zegt ook: Vertrouw op je gezond verstand ook al vertellen mensen die heel charismatisch of overtuigend zijn dat je je niet slecht mag voelen want het zou heel gewoon zijn dat je je altijd goed voelt. Dat zijn beweringen uit een valse droomwereld. In het echte leven voelen mensen zich soms een korte en soms ook lange tijd min of meer uit hun doen.

Hij noemt verbinding hét tegengif voor de vervreemding die we allemaal soms voelen in deze gestoorde tijd. Verbinding met anderen, en vooral - of bovenal- verbinding met onszelf. Dat vraagt om een menselijke houding.

Het is de weg uit de ratrace: op jezelf leren vertrouwen. Je hóeft geen superheld te zijn. Alles wat je nodig hebt, zit al in je.

Het boek Je bent al genoeg geschreven door Thijs Launspach. Uitgeverij Het Specvtrum/Unieboek BV