• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Europese hulp voor dodelijke Franse bosbranden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 12 augustus 2022 - PARIJS - Frankrijk is de laatste Europese natie die om internationale hulp heeft gevraagd bij een enorme bosbrand in het zuidwesten. De autoriteiten zeggen dat de brand al bijna 7.000 hectare bos heeft verwoest. De Franse president Emmanuel Macron zei dat verschillende landen helpen bij de bestrijding van de brand terwijl overal in Europa dodelijke bosbranden woeden als gevolg van recordtemperaturen en droogte, waarbij naar verluidt ten minste 1.000 mensen om het leven zijn gekomen.

Meer dan 1.000 brandweerlieden vechten tegen wat een "monster" van een natuurbrand wordt genoemd in de buurt van de stad Bordeaux. Als gevolg daarvan lijken sommige gebieden in de regio nu op een oorlogsgebied. De autoriteiten zeggen dat de brand verschillende huizen heeft verwoest en 10.000 inwoners op de vlucht heeft gejaagd. Duizenden hectaren bos zijn verwoest
terwijl brandweerlieden worstelen om de uitslaande vlammen onder controle te krijgen.

Volgens brandweerlieden wordt hun werk bemoeilijkt door harde wind en hoge temperaturen. De enorme natuurbrand in de Franse Gironde woedt al twee dagen rond de gemeente Landiras, ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Bordeaux. Er moesten met spoed Franse brandweerlieden uit andere regio's worden overgebracht om de aan de gang zijnde operatie te versterken. Ze worden ondersteund door gespecialiseerde vliegtuigen die water en brandvertragend materiaal hebben gedropt.

"Het is de eerste keer dat we een brand als deze hebben meegemaakt," zei de Franse brandweerman Jérôme Jean. Toch zei de Franse president Macron dat hij blij was dat Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Polen en Roemenië "Frankrijk te hulp komen" bij het bestrijden van de brand, ondanks de ellende. In een bericht op sociale media noemde Macron het "Europese solidariteit in actie!" Ondanks deze inspanningen is de vlammenzee donderdag nog steeds niet onder controle.

In Frankrijk en verschillende Europese landen heeft deze zomer een golf van dodelijke bosbranden gewoed, veroorzaakt door recordtemperaturen en droogte op het hele continent. Ook in Griekenland, Spanje en Italië woeden bosbranden terwijl de hittegolf over Europa trekt.

Alleen al in Portugal en Spanje zijn meer dan 1.000 mensen omgekomen door de hitte. Maar in heel Europa wordt aangenomen dat het dodental nog hoger ligt. In Groot-Brittannië is een waarschuwing voor extreme hitte van kracht geworden, met temperaturen die naar verwachting in sommige gebieden de komende vier dagen 37 Celsius of 99 Fahrenheit zullen bereiken, ongewoon hoge temperaturen voor de eilandnatie.

Onder deskundigen heerst de nodige verdeeldheid over de oorzaak van de recente hitte en de bosbranden.Terwijl verschillende wetenschappers ze in verband brengen met klimaatverandering, zeggen andere deskundigen dat het niet acceptabel moeilijk is één oorzaak aan te wijzen voor de zich steeds meer oorkomende en zich verder ontwikkelende bosbrandentrend die zich inr heel Europa dit jaar voordoet.