• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Chopard X Mariah Carey

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Extreem-rechtse Giorgia Meloni wint Italiaanse verkiezingen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 augustus 2022 - ROME - De extreem-rechtse Giorgia Meloni heeft de Italiaanse verkiezingen gewonnen en wordt de eerste vrouwelijke premier van het land, zo blijkt uit exit polls. Zij zal de meest rechtse regering sinds de Tweede Wereldoorlog leiden, tegen een achtergrond van verontrusting over sociale spanningen in de op twee na grootste economie van de Europese Unie.

Volgens een exit poll van de staatsomroep RAI won het rechtse blok onder leiding van haar partij Fratelli d'Italia (FdI) tussen 41 en 45 procent van de stemmen. Deze groep, waartoe ook de Liga van Matteo Salvini en de Forza Italia-partij van Silvio Berlusconi behoren, kreeg voldoende stemmen om de controle over beide kamers van het parlement te garanderen.

Meloni, 45, heeft beloofd het westerse beleid ten aanzien van het door oorlog verscheurde Oekraïne te steunen, illegale migratie aan te pakken en geen onnodige risico's te nemen met de Italiaanse economie, die nog steeds in de top 10 van de wereld staat. Ze bagatelliseerde snel de post-fascistische wortels van haar partij Broeders van Italië (Fratelli d'Italia, FdI), die ze afschildert als een gewone conservatieve groepering. In augustus bracht ze een video uit, gesproken in het Engels, Frans en Spaans, waarin ze zei: "Het fascisme behoort tot het verleden".

De FdI is echter een politieke nazaat van de Italiaanse Sociale Beweging (Movimento Sociale Italiano, MSI) die na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht door aanhangers van de Italiaanse dictator Benito Mussolini. En critici wijzen erop dat zij zich niet distantieerde van Mussolini's ten onrechte gebruikte slogan "God, familie, vaderland" terwijl hij samenwerkte met de antisemiet Adolf Hitler uit nazi-Duitsland.

Bovendien weigerde Meloni de driekleurige vlam van de fascistische MSI uit het logo van haar partij te verwijderen. Ondanks deze controverses stemden de meeste Italianen op haar in een tijd van ontevredenheid over het huidige politieke regime.

De eerste nationale najaarsverkiezingen in Italië in meer dan een eeuw werden veroorzaakt door onenigheid tussen partijen, waardoor de nationale eenheidsregering van premier Mario Draghi in juli ten val kwam. De overwegend katholieke natie van meer dan 61 miljoen mensen heeft een geschiedenis van politieke instabiliteit. Meloni zal de 68e regering van Italië sinds 1946 leiden en voor veel uitdagingen staan.

Het nieuwe, afgeslankte parlement komt pas op 13 oktober bijeen, wanneer de staatshoofd de partijleiders zal oproepen en waarschijnlijk Meloni's regering zal bekrachtigen.

Zij zal de macht overnemen op een moment dat de oorlog van Rusland in Oekraïne de inflatie aanwakkert en de grenzen van de westerse eenheid tegen Moskou op de proef stelt, aldus analisten in hun reacties. Analisten zeggen dat de uitkomst in de hele EU en op de financiële markten met argusogen wordt gevolgd, omdat zij naar eenheid streven in de omgang met Rusland en zich zorgen maken over de Italiaanse schuldenberg.

En de vraag blijft of de regering zich gematigd zal opstellen. Professor Andrea Mammone van de Sapienza Universiteit van Rome, een expert in de Italiaanse extreem-rechtse politieke geschiedenis, klaagde dat Meloni's partij " de lijn van de neofascistische traditie volgt". Hij merkte op dat "veel van haar leden zich positief opstellen tegenover het regime van Mussolini".

Het is nu aan Meloni om zijn ongelijk te bewijzen.