• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Buitenlandse uitgevers ázen op ... hun boek

  Het draait allemaal om het boek Alledaagse moleculen geschreven door Nobelprijswinnaar Ben Feringa en Anouk Lubbe. Het eerste exemplaar werd aan minister Dijkgraaf overhandigd. Met dit boek hebben Feringa en Lubbe de mysterieuze wereld van de chemie ontsloten voor een breed publiek.

De Chinese rechten van het boek Alledaagse moleculen van Nobelprijswinnaar Ben Feringa en Anouk Lubbe zijn verkocht aan een Chinese uitgeverij. De eerste Chinese oplage zal 10.000 exemplaren groot zijn. Intussen tonen ook uitgevers in Japan en Korea interesse. Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist heeft de beide auteurs geinterviewd. Daarna nam een duidelijk opgetogen minister Dijkgraaf het eerste exemplaar in ontvangst.

Wat blijkt? Moleculen vind je letterlijk overal. Ze vormen alles om ons heen en zelf bestaan we ook uit deze superkleine bouwstenen. In hun boek bespreken Nobelprijswinnaar Ben Feringa en collega-chemicus Anouk Lubbe de belangrijkste moleculen uit onze directe omgeving. Zo lezen we over moleculen in onze kleding, over stoffen in frisdranken, over aminozuren in ons lichaam, over de wonderbaarlijke kwaliteiten van grafeen, over moleculen waar we dronken, vrolijk of juist ziek van worden, over het synthetische rubber van onze banden en over de melanine in onze slaap.

Ben Feringa en Anouk Lubbe hebben een paar jaar gewerkt aan dit boek en presenteerden hun boek in het Nemo in Amsterdam. Een leuke decor daarvoor. Sinds de presentatie zijn bijna 2.000 exemplaren in Nederland en Vlaanderen over de toonbank gegaan.

Uitgeverij Noordboek verkoopt de Chinese rechten aan Hunan Science and Technology Press. Deze grote populairwetenschappelijke uitgeverij heeft een reeks met boeken van Nobelprijswinnaars, waar Alledaagse moleculen niet in kon ontbreken.

De Nobelprijswinnnaar zelf toonde zich verheugd over de komende Chinese editie, mede ook omdat zijn onderzoeksgroep nauw samenwerkt met verschillende Chinese universiteiten. Ook uit andere landen is er belangstelling voor het boek.

Noordboek CEO Steven Sterk verwacht dat de rechten op de Europese talen in oktober op de Frankfurter Buchmesse worden verhandeld. Spannend dus!

Boek: Alledaagse moleculen - Bouwstenen van onze wereld

Auteurs: Ben Feringa en Anouk Lubbe

Uitgeverij NOORDBOEK