Mart Visser maakt uniform Koninklijke Luchtmacht

 

altTraditie, gezag, uniformiteit, herkenning en uitstraling. Deze vijf componenten vormen de fundering voor het nieuwe uniform van de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf 1 juli 2013 zullen de eersten van ruim 9000 mannelijke en vrouwelijke personeelsleden de creaties van couturier Mart Visser dragen.

Mart Visser heeft bij het ontwerp van de nieuwe bedrijfskledinglijn ingespeeld op de uitstraling van de luchtmacht en heeft dit vertaald naar een modern en getailleerd beeld.

De couturier koos ‘luchtmachtblauw’ als basiskleur voor het hele tenue, zowel bij de dames als de heren variant. Door de traditie van de luchtmacht in ere te houden, heeft Visser grotendeels zijn aandacht gevestigd op de belijning, coupe en vanzelfsprekend het comfort van het pak.

In samenwerking met het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting Bedrijf van Defensie en zijn couture atelier zijn alle patronen ontwikkeld.

“Het nieuwe uniform heeft door mijn restyling een duidelijke ‘touch van nu’, met uiteraard, een groot stuk draagcomfort”, zegt Mart Visser. “Ik heb naast functionaliteit en comfort, mijn handtekening als designer toegevoegd”.