Mari van de Ven ontvangt schilderij van Hayo Sol

altAMSTERDAM - Tijdens de openingsavond in het P.C. café kreeg Mari van de Ven voor zijn 25-jarige carrière de Oeuvre Award, een onderscheiding en schilderij ontworpen door kunstenaar Hayo Sol, uit handen van juryvoorzitter Phia Baruch. De doeken van de Nederlandse Popart kunstenaar Hayo Sol hebben een intense en herkenbaar creatieve stijl. Deze kunstenaar staat met veel enthousiasme midden in zijn tijd maar vereeuwigt op zijn geheel eigen trefzekere wijze sterren en beroemdheden uit heden en verleden als glamouriconen. Kunstverzamelaars overal ter wereld en verschillende bekende politici hebben een schilderij van Hayo Sol die tussen galleries in alle wereldsteden heen en weer reist.

Prins Albert heeft een doek van prinses Grace aan de muur hangen en Sarkozy heeft eentje van Carla Bruni. Verschillende Hollywoodsterren hebben een echte Hayo Sol.

Mari van de Ven heeft met zijn grote inzet als haarstilist en visagist in zijn klantenkring ook het kapsel en de make-up van veel internationale en nationale beroemdheden mogen verzorgen. Dat komt omdat een goede kapper -net als bij andere persoonlijk gerichte beroepen - ook een beetje een vriend probeert te zijn voor degene die hij (of zij) op dat moment kapt. Zo heeft zijn inzet en toewijding hem steeds verder gebracht.

Er is natuurlijk veel veranderd in het vak gedurende de 25 jaar dat Mari van de Ven al bezig is. Doordat hij zich atijd alert van alle ontwikkelingen op de hoogte heeft gesteld kent hij ook alle geheimen van het beautyvak. Tips en trucs die hij graag doorgeeft via de Mari-Experience. En daar kan iedereen die dit wil veel leren.

Mari van de Ven geeft desgevraagd ook schoonheidsadviezen op maat. Sinds kort is er een speciale webshop waar allerlei producten verkrijgbaar zijn. Natuurlijk is Mari van de Ven nog steeds op weg met zijn carriëre. Hij maakte dan ook alle aanwezigen heel nieuwsgierig met het aanduiden (niet in bijzonderheden treden) van nieuwe televisieplannen.

"Nee... Nee... Daar kan ik nog niets over zeggen. Maar ik ben wel ontzettend blij met de onderscheiding en dat schilderij," reageerde hij.

Het was dan ook een innemende geste van de bekende schilder Hayo Sol om aan de eveneens nationaal en internationaal werkende Mari van de Ven een kunstwerk ter beschikking te stellen waarop de mooie vitale filmster Sophia Loren - nog steeds alive and kicking - is afgebeeld.

De avond werd vervolgd met een sprookjesachtige show van Arriz Golden die zijn couture met vloeiende draperiën en sierlijke hoeden presenteerde. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer de bekende architect Cees Dam en zoon. Evenals de auteur Ineke Swanevelt die onlangs "Hou je van me"over Liefde, lef & leugens schreef wat in kleine theaters wordt opgevoerd met speladvies van Ellen Vogel.

De internationaal bekende zangeres Laura Fygi is als beschermvrouwe aan het mode-evenement, dat tot 24 november in Amsterdam wordt georganiseerd, verbonden.