Sepehr Maghsoudi en de shockerend witte modeprofielen

AMSTERDAM - In het pas geopende drukke restaurant Het Wilde Westen toont Sepehr Maghsoudi voor een stampvolle zaal zijn nieuwe 13-collectie. De zeer verraste gasten zien hoe een opmerkelijke witte gedaante in alle rust opkomt. Zij is van top tot teen wit gepleisterd en draagt een wijde brede jurk waaruit een aantal grijpgrage zwarte handen steken. Het is heel erg stil behalve het regelmatig terugkerende geruis wat je hoort als een zak met grind wordt leeggestort. In deze hele 13-show zal de gebruikelijke stampmuziek gelukkig ontbreken. Het is wel een verademing om eens één keer geen onnatuurlijk slanke mannequins haastig voorbij te zien flitsen terwijl je bijna gek wordt van het gedreun van vaak wat voor muzikale begeleiding van een show wordt aangezien.

(Hallo daar... Er bestaan ook mensen die van muziek houden. Dus organisatoren: even dimmen graag en een voorbeeld nemen aan shows met fantastische muziek en ook de juiste stiltes en een echt goeie geluidsinstallatie erbij graag!) 

Inmiddels heeft de witte gedaante op de catwalkvloer plaats gemaakt voor een volgende spookachtige witte figuur waarvan je de betekenis even langzaam tot je moet laten doordringen. Wat betekenen deze witte stil bewegende personages?
Is ons onderbewuste al die overdaad van kleur en stijl van de laatste jaren vol modeweken in allerlei steden en landen alle ophef en glamour beu en wordt het nu de hoogste tijd voor kleurloze stiltes? Of zijn dit geheime indringers uit een andere dimensie? Niemand weet het maar iedereen is zeer geboeid tot het einde toe.

Er verschijnen grote stille witte bodybuilder-figuren die een transparant tasje dragen waarin een goudvis zwemt. En er komen hooghartige witte queens voorbij. Het einde komt al snel. Hoe vonden jullie het? vraag ik na afloop aan de bezoeksters die naast mij zaten. "Eh... ja... Heel apart. Nog nooit zoiets eerder gezien. Toch wel heel blij dat we geweest zijn."

FOTO: SYDNEY KORSSE