Ronald Kolk succes met haute coutureshow Pierrot

altAMSTERDAM- De haute couture in de show voor herfst en winter 2011/2012 van Ronald Kolk wordt gehouden in de Grand Ballroom van het Krasnapolsky in Amsterdam. En de Pierrot naar wie de show genoemd is wordt nu eens niet met treurig gezicht op de planken gezet want deze keer laat Kolk hem liever op een vrolijke manier zien.

Een Pierrot maakt toch ook juist veel grappen.

De fantasierijke wereld van het circus inspireerde Ronald Kolk tot een een collectie vol kleur waarin hij het mantelpak in Chanelstijl op zijn eigen onnavolgbare wijze een belangrijke plaats gaf.

Een grote serie prachtig gemaakte pakken vaak van kostbare tweeds of gedessineerde luxe materialen met rokken met verlaagde aanzet van plooi en eveneens slankmakende korte jasjes stelen de show.

Deze veel gevraagde stijl geeft hij door een onberispelijke coupe een geheel eigen twist.

Natuurlijk bevat zijn collectie ook opvallend mooie jurken zowel voor de dag als voor de avond. Ook het pantalonpak van fluweel of leer wordt niet gemist en dat is maar goed ook want veel vrouwen voelen zich daar heel prettig en vrij in.

De voorliefde van de couturier voor het circus heeft Ronald Kolk van zijn grootvader geërfd die in deze fantastisch wereld werkte. En hij is ook zeer onder de indruk van de kunst van George Van Herwaarde die veel Pierrots schilderde.

Daarom heeft hij deze kunstenaar als thema voor zijn show gekozen. Heel bijzonder is dat er ook in het hotel Krasnapolsky een zaal speciaal naar deze kunstschilder is genoemd.

Aan het eind van de show loopt de gelukkige couturier vederlicht over de catwalk. Hij is er als altijd weer in geslaagd een feest van zijn show te maken en neemt een uitgebreid applaus in ontvangst.