Couturier Sepehr Maghsoudi exposeert in Westfries Museum

altHOORN - Van 14 december tot begin maart 2014 zijn in het Westfries Museum 20 sleutelstukken van de Hoornse couturier Sepehr Maghsoudi te zien. Verspreid over de vaste collectie van het museum vormen de ontwerpen onder de noemer ‘Gold thread’ een aanvulling of soms juist een contrast met de kleding, schilderijen en voorwerpen uit de Gouden Eeuw. “Wij zoeken altijd naar de verbinding tussen de Gouden Eeuw en het nu”, aldus directeur Ad Geerdink over de bijzondere tentoonstelling waarin de kunstzinnige mode-ontwerpen door het hele museum te zien zullen zijn. “Zo bieden we bezoekers constant de kans om onze collectie in een andere context te zien.” Maar het werkt ook andersom, aldus Geerdink. “Sepehr zoekt zelf naar de samenhang tussen zijn werk en de stukken in het museum. Je kunt dus ook zien met welke ogen een couturier onze collectie beziet.”

Gold thread refereert aan de ‘rode draad’ die Sepehr Maghsoudi in de tentoonstelling aanbrengt maar ook naar het materiaal zelf. “Goud verwijst naar de zeventiende eeuw en naar de belangrijke plek die dit edelmetaal metaforisch inneemt binnen mijn collecties”, stelt de couturier die nog jong is maar al een indrukwekkend oeuvre in de modewereld  heeft opgebouwd. 

“Ik houd van werken met exclusieve materialen; maak bijvoorbeeld ook gebruik van spiegels, glas, ijzer en plastic naast stoffen. Ik wil meer dan mode maken, haute couture is een vorm van kunst waarin ik vernieuwende technieken kan gebruiken en kunstzinnige ontwerpen kan maken. Een 18 meter stoffen rok afgedekt met plastic bijvoorbeeld.”

Met een guided tour worden mensen die van kunst en fashion houden in het Westfries museum geïnformeerd en geëntertaind. “Ik voel me vereerd dat ik mijn werk op deze prachtige locatie mag tentoonstellen,” zegt Maghsoudi.

Museumkaart gratis
Westfries Museum
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
0229 – 280 022