De Boekenmeisjes van couturier Vittorio Canaiani

alt

ROME - Couturier Vittorio Canaiani heeft op de ALTA ROMA ongelooflijk uitgepakt met zijn coutureshow die een hulde is aan de intellectuele vrouw aller tijden en aan de dichters en romanschrijvers uit deze wereld. Zijn wens luidt zoals de dichtregels van de onvergetelijke Nederlandse dichter Marsman:" ...Groots en meeslepend wil ik leven..."maar dan uitgedrukt in de modekunst.

Zulke ver reikende ideeën vergen voorbereiding en support. Couturier Vittorio Canaiani werd daarbij geholpen door een hem bewonderende journalist en hij werd geïnspireerd door een aantal litteraire grootheden. Het resultaat is in zijn couturecollectie te zien waarbij zijn elegante en luchtige creaties met losse delen als bladzijden van een ongelezen maar intrigerend boekwerk zijn overdekt.

Charmante losse flappen hangen vanaf schouder of taille en verwijzen volgens de couturier naar zijn jeugd toen zijn schetsboek hem altijd troost bood in moeilijke tijden. Op hun hoofd dragen zijn mannequins raffia hoeden als boeken opengeslagen in de wind. Deze hoeden zijn gemaakt door Jommi Demetrius want daar kwam Vittorio Canaiani niet meer aan toe.

Er zijn grenzen tenslotte. Zijn groots opgezette project verleent hem echter veel erkenning vooral onder zijn vele fans in de wereld van de kunst en architectuur. Iedereen vindt namelijk ook daar dat boeken belangrijk zijn.

BOEKEN MOETEN BLIJVEN... ALDUS DE COUTURIER.