Frans Molenaars couture draagshawl voor moeder-en-baby

altAMSTERDAM - In het kleurenpalet van de collectie voor zomer 2012 van Frans Molenaar zijn zachte maar ook felle kleuren opgenomen. Het gaat soms om elegante pakken in één warme kleur om buiten mee op stap te gaan. Maar ook om luchtige jurken en pakken in zachte tinten voor de moderne zakenvrouw. Een halflang wijd Chanelachtig jasje bekleed met zilverachtige glitter is heel handig voor de uitgaande vrouw met een volumineus figuur.

Een duifblauwe trenchcoat en halflange in de lengte gestreepte regenjassen met bijpassende pet staan allemaal even geweldig op elke leeftijd. Dat moet ook wel aangezien de couturier cliënten uit verschillende generaties heeft.

Vlot en chic zijn de warm gekleurde rokken met korte leren jasjes ingeverfd in dezelfde kleur. En jurken in twee pittige contrastkleuren met een ranmddessin vol grote vurige vlammen.

Een hoogtepunt vormt de entrée van Floor Akkermans en haar super-onverschrokken baby Elin in een coutureoutfit voor mamma met draagtas in shawl ontworpen door Frans Molenaar. Wat een mooi stel. Baby trekt zich tijdens zijn reis heen en terug over de catwalk in de armen van zijn knappe mamma niets aan van het gedistingeerde publiek. Baby brulde daarentegen hartveroverend vrolijk met vlagen door de beschaafde muziek heen.

Iedereen is helemaal weg van dit puur-natuur-tweetal en daarna komt de bruid nog op voor een finale in een kostbare witte blote-schouder-bruidsjurk met hele dunne bandjes onder een korte doorzichtige sluier.

De bruidegom in een voorbeeldig trouwcostuum doet vermoeden dat Frans Molenaar desgewenst ook op dit terrein van de herenmode vol nieuwe plannen aan het werk zal gaan. Maar er zijn te veel mensen die hem bestormden op de drukke afterparty om dit na te vragen.

Het wemelt bovendien van de sterren die zich tussen de interviews met de vele cameramensen door de befaamde bitterballen goed laten smaken. Maar ook de sterren merken welwillend op dat dit toch wel een topshow is geweest.