• 'Manmade / no human' in Museum aan het Vrijthof

 • Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier bij Eduard Planting

 • Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

 • Modeshow Sheila de Vries laat mooie tijden herleven

 • Over Edwin Oudshoorn Couture

 • Chopard Bag by Chloë Sevigny op de green carpet

 • Film: And Then We Danced

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

JUMP IN met WALLIEN voor Powervrouwen

  WALLIEN, het eerste water fashion merk, komt dit seizoen wederom met een uitdagende nieuwe collectie waarin de powervrouw centraal staat. Een vrouw die spontaan vanuit het moment leeft en sportief én modebewust is. Een combi van kracht en fashion maar wel met een opvallende WALLIEN-handtekening van trefklare grafische designs die zowel functioneel als trendy zijn.

Modieuze wetsuits van WALLIEN zijn ideaal voor o.a. (kite)surfen, zeilen, wakeboarden en suppen. De nieuwe en dikkere full body wetsuits zijn perfect voor de gehele Europese kust en koudere dagen. Maar ook de reeds vertrouwde bekende modellen voor warmer weer komen weer terug in deze collectie. Gaaf zijn ook de nieuw toegevoegde bikini’s en badpakken waarin iedereen in stijl kan zwemmen of flaneren.

Lees meer

Boek: Maar ik ben jou niet

  ALKMAAR – Maar ik ben jou niet (voor 14+) is een beklemmende thriller van YA-auteur Nadine Swagerman en onderdeel van de Kluitman-novellelijn. (Met haar eerste thriller Eén waarheid won Nadine de Jonge Jury Debuutprijs). Waar gaat haar nieuwe boek over?

De zestienjarige Jamie moet erg wennen aan haar nieuwe leven bij de familie Mulder. Gelukkig kan ze het goed vinden met hun eigenzinnige dochter Mira, die haar op sleeptouw neemt. Toch blijft haar verleden haar achtervolgen en denkt ze steeds aan die vreselijke gebeurtenis, waar ze zelf misschien wel schuld aan heeft.

Lees meer

Stefan J. Bos: Overstroming in Jakarta

  Het is bekend dat Jakarta - hoofdstad van Indonesië - onontkoombare problemen heeft in tijden van grote overstromingen. Deze drukke stad Jakarta heeft al jaren te maken met een daling van de bodem.

Dat komt door het onttrekken van grondwater en zorgt in bepaalde periodes voor rampzalige gevolgen voor bewoners, verkeersdeelnemers maar ook voor grote gebouwen en kantoren als van de politie, bedrijven, supermarkten en ziekenhuizen.

Lees meer

Antonio Mancini's prachtige extravagante schilderijen

  De Italiaanse kunstenaar Antonio Mancini (1852-1930) was zijn tijd zo ver vooruit dat het publiek perplex stond van zijn schilderijen. Denk je eens in... Het is ook ongelooflijk knap wat hij in zijn tijd reeds wist te bereiken.

Hij gooide hoge ogen bij de internationale high society, die zich maar al te graag door hem liet portretteren. Een van Mancini’s bewonderaars was de Haagse schilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag waar hij ook brieven en tekeningen aan stuurde.

Lees meer

Pasta-power blaast electro motorfiets voort....

  Een nieuwe tijd met nieuwe uitdagingen... Soms gebeurt het razendsnel en soms vrijwel geluidloos. Roberto Baake bezocht voor ons in Utrecht de Motorbeurs en komt helemaal idolaat terug van het electrische motormerk Energica en dan speciaal het model Eva Ribelle. Hij is helemaal weg van de Italiaanse styling.Van het rode ijzeren buizenstelsel dat eigenlijk bij andere motoren aan de binnenkant van een motor zit.

"Maar die Italianen hebben dat design helemaal in de vingers. Wat een styling. Je ziet het bij hun schoenen en hun kleding. Bij hun meubels en nu bij deze motor..." O ja? Hmm... Je kunt er verschillend over denken.

Lees meer

Glitteren en glanzen met Havaianas

Comfortabel en stijlvol: dat is de Havaianas slim flatform. Dit model valt op door de rechte, verhoogde en vlakke zool. Simpel en comfortabel aan je voet. Beschikbaar in zes verschillende kleuren, ook met animalprint en twee sprankelende glitteruitvoeringen. Je lijkt net een paar centimeter langer maar ervaart hetzelfde comfort.

Havaianas aan je voeten kondigen sowieso de zomer aan. Daar moeten we tijdens deze stormachtige ons al vast weer op kunnen verheugen! Een slippertje met een sprankelend bandje en een glitter zool is straks vast heel leuk op de boulevard en aan het strand. Elke stap die je zet laat je nog meer shinen! Havaianas SS20 brengt ze in zwart, wit of beige en met deze modellen aan je voeten begin je nog meer te stralen.

Lees meer

Minder nervositeit bij leerlingen en ouders heel okay

  Zal er één vast aanmeldmoment komen voor leerlingen voor de middelbare school? Dat betekent dan minder nervositeit bij leerlingen en ouders dan momenteel het geval zou zijn. Momenteel ligt er te veel nadruk op de eindtoets en de overgang van de basisschool naar de middelbare school als bepalende momenten voor de schoolloopbaan van kinderen.

Minister Slob: “Ik wil af van de harde beoordelingsmomenten voor kinderen. Ook zie ik dat sommige ouders hun kinderen naar toetstraining sturen en dat de spanning voor kinderen oploopt. Daarom wil ik de druk op de toets in groep 8 verder verkleinen." Hij vindt heel terecht dat Scholen op meerdere momenten moeten kijken hoe ver een leerling zich qua leermogelijkheden gedurende de gehele schooltijd heeft kunnen ontwikkelen. "Dat kan door slimmer gebruik te maken van alle toetsen die de scholen al afnamen. Zo kan een kind op de middelbare school ook makkelijker als dat nodig is overgaan op een ander schoolniveau.”

Lees meer

JapFest op Circuit Zandvoort

  Zondag 17 mei vindt het JapFest plaats op Circuit Zandvoort Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met de 2e ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Streetlegal Dragraces op de 1/4 Mile. Op de vernieuwde showpaddocks vindt een vol programma plaats met de Best of Show Battle en de populaire Rev Battle.

Op zondag 11 oktober doet JapFest ook nog eens het TT Circuit Assen aan, dus dubbel plezier in 2020! Met meer dan 1.000 auto's uit de clubscene, een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan worden alle takken van deze wereld vertegenwoordigd. Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens deze uitdaging. Hier zullen 80 van de allersnelste straatauto’s en 25 motoren (alleen Japanse merken) van Nederland, België en Duitsland de strijd aangaan op de 1/4 mile (402 meter). Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren een van de grootste trekpleisters. De tijdmeting is in handen van de crew van de DHRA.

Lees meer

Nieuwe Zig Kinetica sneaker spettert van energie

  AMSTERDAM - Reebok kondigt verheugd de entrée van de Zig Kinetica aan. Deze sneaker valt op door een innovatief nieuw silhouet dat energie vermeerdert bij elke stap die je daarin zet. Reebok presenteert daarmee de meest verrassende sneaker-drop van het merk in 2020 samen met hun ambassadeur en MMA-ster, Conor McGregor.

Reebok brengt de Zig sneaker opnieuw op de markt in een geheel nieuwe vorm die drie belangrijke Reebok technologieën combineert: Floatride Fuel, Zig Energy Shell en Zig Energy Bands. De Zig Kinetica is ontworpen om de oorspronkelijke op presteren gebaseerde schoen qua concept en design te overstijgen en werd het meest gedurfde design van Reebok tot nu toe.

Lees meer

Strijden voor dierenwet op Curacao

  Willemstad / Varsselder - Krijgt Curacao dankzij Nederlandse Stichting eindelijk goede dierenwetgeving?:Als het aan Stichting Dierenhulp ligt zeker. Deze organisatie bestaand uit vrijwilligers met een groot hart voor dieren heeft jaren gewerkt aan wetgeving die deze Nederlandse dieren beter moet beschermen tegen tal van misstanden. Vijf jaar terug werd de wetgeving gepresenteerd en nu gaat Minister Giselle mcWilliam van Economische zaken de wetgeving presenteren aan het parlement van Curacao.

“Er is hard voor geknokt samen met de toenmalige politie fractie van PAIS en wetgeving juriste Mr. Natalie Samson Coffie omdat wij van mening zijn dat deze Nederlandse dieren levend in ons koninkrijk het verdienen bij wet beter beschermd te worden. Het is namelijk niet te verkopen dat deze Nederlandse dieren niet hoeven te rekenen op enige steun van de regering in Den Haag. Curacao loopt ernstig achter op dit gebied.

Lees meer

Spoorverleden Joop Moesman in Spoorwegmuseum

  UTRECHT - Utrecht staat dit jaar tijdens Moesmania2020 stil bij het kunstzinnige werk van surrealist Joop Moesman. Wat veel mensen niet weten is dat Moesman zijn leven lang bij de Nederlandse Spoorwegen werkte om in zijn onderhoud te voorzien. Het Spoorwegmuseum toont tot eind mei een aantal werken van Moesman die hij maakte in zijn tijd bij de spoorwegen, waaronder menukaarten, logo’s en het topstuk uit de collectie: een schilderij van NS chef Giesberger.

Joop Moesman (1909-1988) werkte van 1925 tot 1968 bij de Nederlandse Spoorwegen om in zijn onderhoud te voorzien. Hij liet zich meermaals geringschattend uit over zijn werk als tekenaar-lithograaf bij 'het Spoor'. Toch heeft hij een aantal interessante dingen gedaan voor de NS.

Lees meer

Door buitenlandse bedrijven veel meer jobs in ons land

  Nederland staat in internationaal uitdagende tijden goed op de kaart bij buitenlandse bedrijven. In 2019 kozen 397 internationale ondernemingen - zoals Fresenius, FujiFilm Irvine Scientific en Swisscom - met hulp van het Invest in Holland-netwerk voor ons land. Deze bedrijven verwachten in de eerste drie jaar ruim 14.000 directe banen te creëren en 4,3 miljard euro in hun projecten te investeren.

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken & Klimaat (EZK) vindt dat buitenlandse bedrijven een belangrijke bijdrage leveren aan onze economie. "Daarom moeten we zorgen dat Nederland een aantrekkelijk land blijft om te wonen, werken en ondernemen, ook internationaal."

Lees meer

Boek-Thriller-Novelle : Opgepast

  ALKMAAR – In april verschijnt bij uitgeverij Kluitman de thriller-novelle Opgepast! (14+) van auteur Jennefer Mellink. Wat gebeurt er als verliefdheid een obsessie wordt? Een verhaal waarin niets is wat het lijkt. De zestienjarige Benthe leidt eigenlijk een heel normaal leven. Ze is gek op haar vriendinnen en druk met school, werk en jongens.

Wat ze niet weet, is dat ze in de gaten wordt gehouden. Iemand heeft het op haar gemunt. Op een avond loopt Benthe na haar werk over een bospad naar huis. Plotseling bekruipt haar het gevoel dat ze niet alleen is.

Lees meer

Film: The Invisible Man

Deze week waren producent Jason Blum, regisseur Leigh Wanell en acteurs Elisabeth Moss en Oliver Jackson-Cohen aanwezig bij een photocall en speciale première van The Invisible Man in Londen. Regisseur Leigh Whannell vertelde dat hij ontzettend onder de indruk was van het acteerwerk van Elisabeth Moss op de set.

Elisabeth Moss (Us, The Handmaid’s Tale) is te zien in een angstaanjagend verhaal over obsessie. Als de gewelddadige ex van Cecilia Kass (Elisabeth Moss) zelfmoord pleegt en haar een groot deel van zijn vermogen nalaat, vermoedt zij dat hij zijn dood in scène heeft gezet.

Lees meer

Boek: De Schermwijzer

  Ouders worden bestormd door vragen. Moet ik beeldschermen uit de buurt van mijn baby houden? Is het voor een peuter schadelijk om een spelletje op de iPad te doen? Op welke leeftijd geef ik mijn kind een eigen smartphone? Worden pubers depressief van social media? Klopt die vraagstelling  trouwens wel?

Met de razendsnelle ontwikkelingen in het medialandschap is het voor ouders soms moeilijk om grip te krijgen op het schermgebruik van hun kinderen. Welke gevolgen heeft dat nu eigenlijk en hoe kan het op een gezonde manier geconsumeerd worden?

Lees meer

Aanbod elektrische motoren groeit en groeit...

  UTRECHT - Uit een analyse van CBR-cijfers door BOVAG blijkt dat afgelopen jaar 30.076 mensen zijn geslaagd voor het afsluitende motorrijexamen (‘verkeersdeelneming’).

Ook de verkoop van nieuwe motorfietsen bereikte vorig jaar een hoogtepunt met ruim 14.000 stuks, het hoogste niveau in tien jaar, terwijl de tweedehandsverkoop in 2019 op een absoluut record van bijna 124.000 transacties eindigde. Het aantal motoren op de weg in het drukke stadsverkeer swingt de pan uit.

Lees meer

Supercomputer voor medicijnontwikkeling

  Het kabinet investeert de komende vijf jaar 23,5 miljoen euro in quantumtechnologie, één van de sleuteltechnologieën met groot potentieel voor de toekomst. Het bedrag is bedoeld als financieel startschot van de uitvoering van de Nationale Agenda Quantum Technologie, die in september 2019 aan het kabinet werd aangeboden.

Het gaat dan om acties als het bouwen van test- en demonstratieopstellingen en het opzetten van een National House of Quantum, waar onderzoekers, ondernemers en studenten samen werken aan de veelbelovende sleuteltechnologie.

Lees meer

Expo: Amsterdam, stad van bier en brouwers

  Het Amsterdam Museum presenteert vanaf donderdag 9 april 2020 een tentoonstelling over bier, al eeuwenlang de brandstof van Amsterdam. Veel Amsterdamse burgemeesters waren brouwers, brouwerijen als Heineken zijn er ooit begonnen en vandaag de dag telt de stad maar liefst 45 bierbrouwerijen.

In Bier. Amsterdam, stad van bier en brouwers komt de bezoeker alles te weten over de hoofdstedelijke biergeschiedenis, inclusief bredere context en kritische terzijdes. Aan de hand van cultuurhistorische voorwerpen, zowel hedendaagse als oude kunst en archeologische topstukken wordt verteld over het brouwproces, de beeldvorming rondom bier en de cafécultuur die sinds de 17e eeuw is ontstaan. Bezoekers kunnen na afloop in het museumcafé genieten van een speciaal Amsterdam Museum-biertje. De tentoonstelling is te zien tot en met 6 september 2020.

Lees meer

Boek: Onze man in New York

Het boek 'Onze man in New York'heeft als ondertitel ' Hoe nepnieuws Amerika de Tweede Wereldoorlog in trok.' Kennelijk is het akelige nepnieuws van alle tijden. Meer over de story hierachter?

Onze man in New York van Henry Hemming is het waargebeurde historische verhaal van William Stephenson, de man de model stond voor James Bond. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren de Verenigde Staten vastbesloten zich niet in de strijd te mengen. In 1940 was 92 procent van de Amerikaanse bevolking tegen inmenging. Churchill echter wist dat hij de oorlog alleen kon winnen met de Amerikanen aan zijn zijde en dus verzon hij een list.

Lees meer

Montenegro: "Blijf van onze kloosters af..."

  Duizenden mensen hebben door de kerk geleide protestacties bijgewoond. Deze zijn in heel Montenegro georganiseerd sinds de wetgeving eind vorig jaar is uitgevaardigd. Het wordt door veel burgers als heel onrechtvaardig ervaren als de Staat de religieuze vrijheid wil inperken.

Volgens Juvan Bulatovic die deelnam aan deze grote protestactie is de religieuze wetgeving niet bepaald bevorderlijk voor het welzijn van de burgers het land. Hij zei dat de wet "streeft naar een overname door de Staat van 1000 jaar geschiedenis en 800-jaar oude kerken en religie".

Lees meer

Fotoshoot - Heren bij les JDO Academy

  Dit nieuws meldt de JDO-Academy (die met eigen trainers zoveel mensen ver over de grenzen voorgaat met beroepsmatige trainingen) met gerechtvaardigde voldoening. Tenslotte wil iedere opleiding dolgraag talenten kunnen afleveren.

Het gaat deze keer om een fotoshoot van de vorderingen van de leerlingen op het gebied van make-up voor heren. Niet alleen onze dames maar ook onze heren kunnen zo niet voor het dagelijks leven dan toch wel bij bepaalde gelegenheden veel profijt van make-up tips hebben. Het gaat er maar om dat men zich goed voelt.

Lees meer

Film: And Then We Danced

  Zondag 23 februari om 20.00 uur wordt door Oxville Cinema in de Blauwe Zaal van de Meervaart de ontroerende film And Then We Danced vertoond. Deze in Georgië opgenomen film, vertelt het verhaal van de virtuoze danser Merab, die de charismatische danser Irakli ontmoet.Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee jonge mannen. Een relatie die in Georgië niet door iedereen wordt toegejuicht. Hoe gaan beide jonge mannen hiermee om?

Speciaal voor deze vertoning komt Tbilisi Pride activiste Ana Subeliani over uit de Georgische hoofdstad. De 30-jarige Ana Subeliani, is LHBTI activiste en was op 8 november vorig jaar aanwezig bij de feestelijke filmpremière in Tbilisi. Een bijzondere gebeurtenis voor veel LHBT-ers in Georgië. Het beloofde een mooie avond te worden, maar het pakte heel anders uit. Ana die net als veel andere bezoekers te voet naar het theater was gekomen, werd door demonstranten opgewacht. Na allerlei schermutselingen, werd zij in een ambulance richting het ziekenhuis afgevoerd, terwijl het bloed over haar gezicht liep. Ondanks de aanwezigheid van een cordon van politieagenten in oproeruitrusting, werd zij door een van de demonstranten met een mobieltje op haar hoofd geslagen. Wat een feestelijke première had moeten worden, eindigde in het ziekenhuis.

Lees meer

Lekker Happen in The Iron Lady

  ROTTERDAM - Restaurant The Iron Lady zal eind februari haar deuren openen in de Pannekoekstraat in Rotterdam. De bedenkers van The Iron Lady willen hun gerechten voor 'iedereen betaalbaar en zonder fratsen' aanbieden. Dat klinkt goed. “Dankzij onze minimalistische kaart kunnen we een uitzonderlijke kwaliteit voor een zeer sympathieke prijs bieden,” melden zij dan ook.

Zowel voor de Flat Iron Steak – kunnen gasten bij The Iron Lady terecht- als voor hele goede (vega)burgers. Onze redactie omvat vooral vega-medewerkers die uiteraard hopen dat in het nieuwe restaurant met het verrassend warme interieur onder de bestellingen de vegaburgers de overhand hebben. Uiteraard is dit een vrije keuze voor iedereen.

Lees meer

Minister van Engelshoven kalmeert studenten met stress

  Hebben studenten veel stress ? Ja zeker. En wat doen zijzelf en de universiteit er aan om dit te verminderen? Minister Van Engelshoven gaat hier niet aan voorbij en spreekt daarover juist met studenten. Die stress kan complexe oorzaken hebben en hoeft lang niet altijd dezelfde redenen te hebben. Maar in grote lijnen zijn er wel aanwijsbare oorzaken.

Daarna gaat de minister in gesprek met hun docenten over de werkdruk en welke invloed die heeft op de onderwijskwaliteit. Als je helemaal van streek bent leer je niet zo makkelijk tenslotte. Ook spreekt zij met decanen over de samenwerking van de universiteiten van Rotterdam, Leiden en Delft en hun samenwerking met de gemeente Rotterdam. Tussen al die gesprekken door krijgt minister Van Engelshoven ook nog een interessante rondleiding langs het duurzaamheidslab en het onderwijslab van de Erasmus Universiteit.

Lees meer

Boek: Over vriendschap tussen jongen en dieren

Het boek, in het Nederlands vertaald als De jongen, de mol, de vos en het paard, ontroert lezers van jong tot oud. In Engeland werd het uitgeroepen tot Waterstones Book of the Year 2019 en The Barnes & Noble Book of the Year 2019.

Het verhaal van een vriendschap tussen de jongen en de dieren is ontroerend en verrijkend. De prachtige illustraties en de poëtische vertaling van Arthur Japin maken dit boek om te koesteren en cadeau te geven.

Lees meer

Meer artikelen...