• Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • Winnaar Coiffure Awards 2019 : vlekjes kunnen juist flatteren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

'Ik denk niet dat hij er wakker van wordt...'

  Op een radiozender hoorde ik mijn zoon, journalist in Boedapest en reagerend op de melding dat premier Órbán van Hongarije een 'wake up call' uit Brussel kreeg, zeggen: 'Ik denk niet dat hij er wakker van wordt.'

De EU is volgens hem een blaffende hond, die nooit bijt. Ik dacht er aan toen VBN-lobbyist Eveline Herben meldde zich kandidaat te stellen voor het CDA bij het Europees Parlement. 'Ik hoop daar de sierteelt te vertegenwoordigen", zei ze in Grow. Volgens mij doet zij een stap terug.

Lees meer

Boek: Thriller Moordgeheim

  ALKMAAR – Op zaterdag 1 juni presenteert Natasza Tardio haar nieuwe thriller Moordgeheim bij boekhandel Het Leesteken in Purmerend. Na het succes van Afgesloten (o.a. genomineerd voor de Jonge Jury Prijs 2018) komt Natasza nu weer met een spannende novelle.

Moordgeheim is de spin-off van Moordvrienden (in 2014 bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs), maar de twee boeken kunnen ook los van elkaar gelezen worden. Cloë heeft een fantastisch idee voor de schoolopdracht: opnieuw onderzoek doen naar de schietpartij die zes jaar eerder op haar school, het Drieluik College, plaats vond.

Lees meer

AJAX kampioen van Amsterdam viert feest

  IEDEREEN heeft genoten van de feestelijke adoratie van de Ajax-supporters tijdens de huldiging op het Museumplein. “Wat een mensen, wat een blijdschap en wat een geluid. Feest- feest- feest zoals we dat al jaren niet meer hebben meegemaakt.

Het getal 34 is bekend als spelersgetal van Abdelhak Nouri. Nu ziek maar toch er bij via zijn broer en zijn vader op het erepodium en in het hart van de spelers en de supporters. Iedereen - waaronder heel veel fans- liet merken dat bij deze 34ste -kampioensviering Abdelhak Nouri er toch bij was.

Lees meer

Taron Egerton vertolkt Elton John in de film Rocketman

  Vanavond vindt de wereldpremière van de film Rocketman plaats. Het is een film over de opkomst van Elton John als wereldster – én diens bijna-ondergang aan drank en drugs. De acteur Taron Egerton (Kingsman) speelt hier de iconische popmuzikant in maar zingt wel zelf in de film. Heel Cannes staat op z'n kop want deze film van Dexter Fletcher wordt beschouwd als één van de grootste bioscoopevenementen tijdens het Internationale Filmfestival van Cannes.

Vanaf 30 mei zal deze zogenaamde biopic Rocketman in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Een biopic ofwel filmbiografie of biografische film is een film, die het leven van één -maar mogelijk ook meer- bekende bestaande personen vertelt. Het woord is een Engelse samentrekking van biographical en picture. Sinds de jaren tachtig zijn biografische films steeds populairder geworden. Iedereen is supernieuwsgierig naar de biopic Rocketman. Hoe zal de film ontvangen worden?

Lees meer

Ongekende schoonheid in Drents museum

  ASSEN - Als je aan Italiaanse kunst denkt, dan denk je al snel aan de Romeinse tijd, de renaissance en de barok. Het Drents Museum brengt daar verandering in en laat het Nederlandse publiek kennismaken met de ongekende kwaliteit en schoonheid van de Italiaanse kunst uit de late 19de eeuw. Van 2 juni tot en met 3 november 2019 zijn in de tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) ruim zeventig schilderijen van meer dan veertig Italiaanse kunstenaars te bewonderen. Met onder meer werk van Antonio Mancini, Silvestro Lega, Giovanni Segantini en Fillippo Palizzi.

De schilderijen zijn voornamelijk afkomstig uit prominente Italiaanse museale collecties, waaronder het Uffizi in Florence en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea (GNAM) in Rome. Een groot deel is niet eerder in Nederland te zien geweest. Sprezzatura toont de ‘onbekende schatten’ van de Italiaanse schilderkunst uit de late 19de eeuw. Startend bij de eenwording van Italië en het realisme rond 1860 is te zien hoe de Italiaanse kunst zich in vijftig jaar ontwikkelt naar de moderne kunst van de jaren 1900-1910.

Lees meer

Rechter: geen naamsvermelding in NRC ‘want kwaliteitskrant’

  Een hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft via de voorzieningenrechter afgedwongen dat dagblad NRC zijn volledige naam niet mag noemen. De rechter woog opmerkelijk genoeg daarbij NRC's status als kwaliteitskrant mee. Volgens de rechter zou alleen al het presenteren van zaken in NRC door het grote publiek als ‘waar’ worden vertaald. Er kwam een verbod op het vermelden van de naam van de hoogleraar - nu enkel als ‘B.’ aangeduid.

De advocaten van de hoogleraar (die inmiddels bij de UvA is vertrokken) benadrukten dat het hen niet om de inhoud van het NRC-artikel te doen was. NRC deed langdurig onderzoek naar de zaak, sprak met tientallen bronnen en had inzage in diverse (soms vertrouwelijke) documenten, zoals e-mails, rapportages, appjes en gespreksverslagen. Wat een gedoe.

Lees meer

NPO aan de slag met innovatieteams

  De NPO start met een nieuw innovatiebeleid om de innovatieve kracht van publieke omroepen te combineren en ook te verbinden met tech-teams en start-ups. Hierdoor verwerft de Publieke Omroep ruimte en mogelijkheden voor nieuwe plannen. Bij voorbeeld: breng de geschiedenis tot leven dankzij een hologram van Michiel de Ruyter, bereik de jeugd met virtual influencers of speel een interactief geluidsspel via de smart speaker.

De NPO wil als vernieuwende kracht optreden. Martijn van Dam zegt namens het NPO-bestuur dat er daardoor bij de Publieke Omroep nieuwe technologieën binnenkomen die teams de kans bieden hun kennis te delen en met elkaar projecten te bespreken. Open staan voor vooruitstrevende ideeën van start-ups. Ideeën die voortaan ook los mogen staan van al bestaande publieke programma’s.

Lees meer

Boek: Heel Holland Bakt – Veel lekkers van Anna

Geheel terecht won Anna dit jaar de finale van Heel Holland Bakt. Deze stoere korporaal bij de Marine is trots op haar Turks-Nederlandse roots. Ook in de keuken. Op 28 mei as., tussen 13.00 tot 14.00 uur, zal Veel Lekkers met Anna overhandigd worden aan de minister op het ministerie van Defensie in Den Haag.

Anna laat in het bakboek al haar favorieten voorbij komen: van een oer-Hollandse appeltaart tot een heerlijke Turkse baklav. Bakken is Anna’s passie en is haar met paplepel ingegoten. Haar technieken en vele recepten leerde zij van haar moeder en oma. In Veel lekkers met Anna vind je dan ook veel recepten die zij al van jongs af aan bakt.

Lees meer

Talpa Network mediapartner Formule 1 in Zandvoort

  Talpa Network is als mediapartner betrokken bij de Formule 1, die na 35 jaar terugkeert in Nederland. Vanaf 2020 worden er weer races op topniveau verreden op het circuit van Zandvoort. Peter de Mönnink, CEO van Talpa Network: “We zijn heel blij voor de vele fans van de Formule 1 en van Max Verstappen dat dit – mede dankzij oer-Hollands ondernemerschap – is gelukt.

Talpa Network is een trotse partner van Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix. Wij willen eraan bijdragen dat zoveel mogelijk Nederlanders kunnen genieten van de Formule 1 in Zandvoort, de meesterlijke prestaties van de teams en natuurlijk in het bijzonder Max Verstappen.”

Lees meer

Lek in Whatsapp: gebruikers afgeluisterd

  WhatsApp-gebruikers zijn via een onbekend beveiligingslek besmet met spyware waardoor ze konden bespioneerd, zo meldt de Financial Times. De kwetsbaarheid zou zijn ingezet tegen een in Groot-Brittannië werkzame mensenrechtenadvocaat die met Mexicaanse journalisten en Saoedi-Arabische dissidenten werkt. Dat gun je niemand maar helemaal niet aan iemand met zo'n nobele inzet.Toch kun je zoiets verwachten. Het is bekend dat ook In ons land ongemerkt maandenlang versleutelde gesprekken van criminelen zijn beluisterd. Dat kon nadat een hacker een bepaalde code had ontdekt en doorgegeven.    

De eerder genoemde WhatsApp-aanvallen werkten zowel tegen Android als iOS. Om het lek te misbruiken volstond het voor aanvallers om slachtoffers via WhatsApp te bellen. Hoeveel mensen het doelwit van de aanvallen zouden zijn geworden is onbekend. En de vraag zou wel aannemelijk zijn of er nog meer spyware op dit terrein in andere landen bestaat die onontdekt is gebleven.

Lees meer

Winnaar Coiffure Awards 2019 : vlekjes kunnen juist flatteren

  De winnaar van de 28e Coiffure Award is zondagavond 12 mei bekend gemaakt tijdens hét kappersgala van het jaar. Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond, werd uitgeroepen tot 'Hairdresser of the Year'.
95 genomineerden streden om de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland; Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen. Een gerenommeerde nationale en Internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’.

Nederlandse kappers mogen zich tot de internationale top rekenen, aldus een vakkundige jury: “Poëtisch en kwetsbaar mooi haar. Een gelukkige mix van editorial draagbaarheid. Een knappe serie die zo in de Italiaanse Vogue kan. Alles klopt.”

Lees meer

Redactie Apeldoorns wijkblad stapt op na verbod azc-publicaties

  Een ogenschijnlijk onopvallend conflict ... maar toch op tijd gesignaleerd door mensen met liefde voor de journalistiek als vak. Het gaat nu eens niet om ontslagen, verkiezingen of branden. Het lijkt zogezegd slechts een incidentje. Maar de voltallige redactie van wijkblad De Wijkkijker uit Apeldoorn is opgestapt, omdat ze van de wijkraad een verbod hebben gekregen om over het azc te schrijven.

Deze vorm van censuur is de redactie compleet in het verkeerde keelgat geschoten, meldt De Stentor. “De Wijkkijker komt al 27 jaar uit zonder sturing op de inhoud vanuit de wijkraad. Wij vinden dat dit zo moet blijven”, vertelt Gert-Jan Tamboer namens de redactie.

Lees meer

'Happy Love' met Chopard !

Als er ooit één horloge- en juwelenhuis in is geslaagd de vele, schitterende facetten van 'liefde' tot uiting te brengen, dan is het Chopard wel. Het familiebedrijf maakte geluk, joie de vivre en emotie tot haar favoriete thema’s.

Chopard brengt dit jaar in haar creaties hulde aan LOVE. De universele boodschap, gekoesterd door artistiek directeur Caroline Scheufele, inspireerde Chopard tot een nieuwe variant binnen de iconische Happy Sport collectie.

Lees meer

Hindoe Hardliners in Oost-India willen Christenen vernietigen

  INDIA - Christelijke gezinnen hebben een onzeker leven in Oost-India waar Hindoe fanaten via de lokale autoriteiten hebben gedreigd voor hun de toegang van water en andere basisvoozieningen af te snijden. In ons land geeft de hindoe gemeenschap liever aan outsiders maar in Oost-India huldigen nationalisten en extremisten het standpunt dat een Indiër zijn ofwel echt Indiaas zijn onvoorwaardelijk inhoudt dat je ook hindoe moet zijn.

'Dus elk ander geloof - inclusief het christendom - wordt beschouwd als niet-India's", meldt inspraakgroep Open Doors in een recente beoordeling. "En daarbij ervaren bekeerlingen die zich afwendden van het hindoeïsme in sommige regio's van het land extreme vervolging door deze vorm van hardline-hindoeïsme. Grote discriminatie en zelfs ook geweld," voegt Open Doors hier nog aan toe. Diverse christelijke families in Oost-India werden geconfronteerd met grote schrik en angst op zaterdag 11 mei, nadat de lokale autoriteiten hun hadden gedreigd om hen af te snijden van water en andere basisvoorzieningen en zelfs hun land in beslag te nemen als ze zich niet tot het hindoeïsme bekeerden..

Lees meer

Daan Wijnants over misbruik invalidenparkeerkaarten

  De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) begint in de zomer met een experiment om misbruik van invalidenparkeerkaarten tegen te gaan. De kentekens van auto's van gehandicapten worden gekoppeld aan hun parkeerkaarten.

Nu bestaat die koppeling nog niet en wordt er in toenemende mate met de kaarten gefraudeerd. Dit is dus een proef in bepaalde gemeenten. Ieder in is de belangenorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Directeur van Ieder(in), Illya Soffer, vertelt dat fraude en oneigenlijk gebruik met de Europese gehandicaptenparkeerkaart al sinds de invoering van de kaart in 2001 een probleem is. Met de kaart kun je parkeren in alle landen van de Europese Unie.

Lees meer

‘Sociale zekerheid zzp’er zonder verplichte AOV’

  Belangenclub De Werkvereniging wil wel graag sociale zekerheid voor zzp'ers en flexwerkers, maar de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die er mogelijk aankomt is volgens Roos Wouters niet de oplossing.

“Wie twee dagen in de week aan zijn webshop werkt, gaat daar toch geen dure arbeidsongeschiktheidsverzekering voor afsluiten, of in een apart potje sparen voor zijn pensioen?”

Lees meer

Nieuwe combi: V&D met modeplatform To Be Dressed

  Vroom & Dreesmann, momenteel alleen een webwinkel, is voor een niet nader genoemd bedrag een combinatie aangegaan met modeplatform To Be Dressed om de online verkoop te vermeerderen. To Be Dressed is inmiddels zes jaar actief in de fashion e-commerce.

Aanvankelijk stond de samenwerking met retailers vanuit een sterke focus op afgeprijsde artikelen centraal.

Lees meer

Parool vernieuwt website, app en tablet-editie

Het Parool heeft deze week de website en de app vernieuwd. Wie de krant op tablet leest, ziet daar ook een vernieuwde digitale editie.

Om (nieuwe) lezers te laten kennismaken met de wijzigingen is toegang tot de digitale editie (op tablet of via de app) tot 6 juni gratis. De voorpagina van de krant is nu opgedeeld in katernen, waarbij het gebrek aan tekst opvalt: er zijn nog alleen koppen zichtbaar.

Lees meer

Gemeente Amsterdam: Stop met automobilisten pesten!

AMSTERDAM – VVD Amsterdam en Malik Azmani komen in actie tegen de onzalige plannen van het gemeentebestuur. Vanaf 15:00 uur startten donderdag de lokale VVD-fractie en de lijsttrekker voor het Europees Parlement hun actie op de markt bij het Stadionplein in Amsterdam. Ze deelden onder meer speciale stickers uit aan automobilisten en gingen in gesprek met inwoners over de plannen.

Vanaf 2025 wil de hoofdstad bootjes met een benzinemotor verbieden. Vanaf 2030 komt er een verbod voor personenauto's met een benzinemotor.

Lees meer

Schoonheid en ontroering bij Introdans in seizoen 2019/20

  Introdans danst vele premières en herdenkt de Slag om Arnhem. Het programma 2019/20 van Introdans is bekend. Voor het aankomende dansseizoen selecteerde artistiek directeur Roel Voorintholt nieuwe voorstellingen met modern balletrepertoire.

Ook biedt het gezelschap workshops en andere activiteiten op het vlak van cultuureducatie en talentontwikkeling.

Lees meer

Feest voor liefhebbers van De Hollandsche Molen

  De Hollandsche Molen is ongelooflijk blij met de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019. Het Cultuurfonds maakte donderdag 9 mei bekend dat deze jaarlijkse oeuvreprijs van 150.000 euro naar De Hollandsche Molen gaat. De landelijke molenvereniging, gevestigd in Amsterdam, krijgt de prijs vanwege ‘haar actieve en dynamische rol bij het molenbehoud in Nederland in de breedste zin des woords.
Door het werk van de vereniging zijn honderden molens bewaard gebleven en in veel gevallen weer in beweging gekomen’, is te lezen in de officiële toekenningsbrief.

Directeur Nicole Bakker en oud-directeur Leo Endedijk waren totaal verrast toen zij uit handen van Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de toekenning officieel kregen uitgereikt bij molen De Gooijer in Amsterdam. Nicole Bakker: “Dit is een enorme eer voor De Hollandsche Molen en we zien deze prijs als stimulans extra hard te blijven werken voor het behoud van deze bijzondere monumenten.”
Niet alleen is er veel waardering voor het fysiek behoud van molens. De toekenningsbrief: noemt ook toegenomen het maatschappelijk draagvlak voor het behoud van molens en de interesse voor het cultureel erfgoed waarmee de wind- en watermolens een niet weg te denken plaats hebben verworven in de Nederlandse samenleving.’

Lees meer

Van Beek Lederwaren en Travelbags slaan handen ineen

  ZWOLLE - Een ingrijpende gebeurtenis in Lederwarenland: Na ruim 80 jaar sluit Van Beek Lederwaren haar winkel op de Grote Markt in Zwolle en gaat per 1 augustus 2019 een samenwerking aan met Travelbags. De eigenaren Maarten en Joost van Beek geven aan dat de retail-markt de afgelopen jaren enorm is veranderd en dat fysieke retail voor kleine zelfstandigen in deze branche bijna niet meer vol te houden is.

“Dit is een trend waarvan wij verwachten dat deze helaas alleen nog maar zal toenemen. Daarnaast is onze omgeving op de Grote Markt veranderd in een groot horecaplein, waar weinig tot geen ruimte meer is voor retail. Tevens heeft een aantal grote merken (oa Rimowa en Longchamp) besloten om de distributie in eigen hand te nemen, waardoor ons onderscheidend vermogen verder is afgenomen. Ook hiervan verwachten wij dat dit een trend is die zal doorzetten."

Lees meer

Zilveren medaille voor Axel Rüger

  AMSTERDAM - Vertrekkend directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger is onderscheiden met de Zilveren medaille van de Gemeente Amsterdam. Wethouder van Kunst en Cultuur en locoburgemeester Touria Meliani reikte vanavond in het museum de onderscheiding uit aan Rüger, als dank voor zijn buitengewone verdiensten voor de stad en het naar buiten toe uitdragen van de naam Amsterdam op internationaal cultureel niveau.

Axel Rüger vertrekt eind deze maand als algemeen directeur van het Van Gogh Museum. Hij leidde de instelling ruim 13 jaar en onder zijn directeurschap heeft het museum een enorme vlucht genomen, nationaal en internationaal.

Lees meer

Luitenant, majoor of generaal: Oger kleedt ze allemaal

  AMSTERDAM - Op 18 april j.l. tekende Oger Corporate Fashion Statements (OCFS) een contract met het Kleding en Persoonsgebonden Uitrusting bedrijf (KPU-bedrijf) van de Defensie Materieel Organisatie voor het produceren en verstrekken van circa 2500 avondtenues aan de Koninklijke Luchtmacht. Het gaat om heren- en dames galatenues voor een tiental verschillende rangen.

Eerder voorzag OCFS bedrijven als Feyenoord, Gassan en NH-Hotels van representatieve bedrijfskleding op maat. Nu is het bedrijf een driejarig contract met het KPU-bedrijf gegund met een mogelijke verlenging van een jaar. Met OCFS richt de luxe herenmodezaak OGER zich al ruim 25 jaar op de B2B-markt. Patrick Lusink, managing director OCFS: “De eerste 600 medewerkers van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten ontvangen eind dit jaar hun nieuwe avondtenue. De overige medewerkers moeten uiterlijk op 21 juli 2021 zijn gekleed. Een geweldig project. We zijn vereerd dit te mogen doen.”

Lees meer

Officieel tenue ook op het Koningsbal

  Oger is een luxe herenmodemerk met vier stores in Nederland en één filiaal in België. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door de broers Rob, Martin en Oger Lusink. Sinds kort staat de nieuwe generatie aan het roer.

Sander en Martijn Lusink, de zonen van Oger Lusink. Yvette Karel-Lusink is CFO en Patrick Lusink runt Oger Corporate Fashion Statements (OCFS). OCFS levert representatieve bedrijfskleding voor zowel dames als heren aan diverse branches. (Denk hierbij aan de facilitaire dienstverlening, horeca/hospitality en de retail).

Lees meer

Meer artikelen...