Nederlander onderscheiden door cosmonaut Dr Sergeij Zhukov

 

altAMSTERDAM- In de afgelopen maand werd door een hoge Russische functionaris een onderscheiding uitgereikt aan de Nederlander Ronald Heister. Hij mocht een ere-medaille in ontvangst nemen die hem werd verstrekt door de Russische Federatie voor zijn verdiensten op het gebied van de ruimtevaart. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van niemand minder dan de Russische cosmonaut Dr Sergeij Zhukov.

 

Dit gebeurde ter gelegenheid van de viering van 50 jaar Ruimtevaart in Nederland. Deze Russische cosmonaut Dr Sergeij Zhukov is een jonge en getalenteerde wetenschapper. Dr. Zhukov is directeur van het Russian Federation Space Technology Parc en de vierde man van Rusland. Deze hoog geplaatste functionaris is niet alleen een vastberaden persoonlijkheid met een avontuurlijke inslag maar ook iemand met een internationale achtergrond en een brede kijk op allerlei zaken.

Zo studeerde hij in verschillende landen. En hij heeft zelfs ook in Amerika gewoond en gewerkt. Hij bekleedde al diverse hoge functies maar werd vlak voor de uitreiking van de onderscheiding aan de Nederlandse Ronald Heister benoemd tot zijn huidige invloedrijke positie als rechterhand van de Russische president Dmitri Medvedev.

Ondanks zijn hoge status ervoer hij zijn verblijf in het centraal gelegen en zeer gastvrije Amsterdamse hotel Seven One Seven aan de Amsterdamse Prinsengracht als een leuke en aangename ervaring. Iedereen die hem daar meemaakte vond hem een buitengewoon prettige gast. Ook zijn totale gemis aan pretenties kenmerkt zijn authenticiteit en medemenselijkheid.

Hij heeft ook een heel goede indruk van Nederland gekregen. En hij werd zelfs zo geïnspireerd door de goede ontvangst in het gezellige hotel Seven One Seven en door alle ruimtevaart-activiteiten die in ons land worden voorbereid bij Virgin Galactic dat hij vast van plan is als zijn drukke agenda het toelaat hier nog eens terug te keren!