Oud-redacteur bekritiseert NRC in boek

altHans Moll, oud-redacteur van NRC Handelsblad, bekritiseert zijn voormalig werkgever in het boek “Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant”, dat op 21 september verschijnt. Moll wil met het boek aantonen dat NRC Handelsblad vooringenomen is wat betreft de weergave van het Midden-Oostenconflict.

Bovendien heeft de krant weinig oog voor het groeiend antisemitisme in de Arabisch-islamitische wereld. Hans Moll was van 1987 tot 2010 redacteur bij NRC Handelsblad, waar hij werkte voor verschillende redacties. Het eerste exemplaar van “Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant” wordt door de auteur overhandigd aan Ronny Naftaniel, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël.

Iedereen heeft het recht met een kritische blik naar anderen te kijken. Dus ook een NRC Handelsblad-redactie. In een open democratie moet dat mogelijk zijn. Iedereen heeft dus recht van spreken ook al kun je de mening van die ander niet delen. Een kritiek jegens jouw standpunt kan dan wel eens hard aankomen.

Aan de andere kant kan alleen gevoel voor nuance tot een juiste balans oproepen. Alleen begrip voor wat de ander bezig houdt kan tot mogelijk toenadering leiden. Zwart-wit denken zou je dus juist van deze bekende kwaliteitskrant daarom toch niet verwachten