TEDxAmsterdamWomen vernieuwd

altAMSTERDAM– TEDxAmsterdamWomen trapt het seizoen af met een geheel vernieuwde website. De nieuwe site werd donderdag gelanceerd. Daarnaast zal de organisatie komende week nieuws bekend maken over de vierde editie van het evenement.TED (kort voor Technology, Entertainment, Design) bestaat al sinds 1984 als platform voor ideeën, inspiratie en verandering. Miljoenen mensen bezoeken dagelijks Ted.com om wereldverbeteraars te zien spreken over uiteenlopende onderwerpen. Volgens oprichtster en hoofd TEDxAmsterdamWomen Marian Spier was het tijd voor vernieuwing. Amsterdam organiseerde als één van de eerste steden ter wereld een TEDxWomen-evenement.

TEDxWomen richt zich op de unieke manier waarop vrouwen wereldwijd bijdragen aan verandering en zo de toekomst opnieuw vormgeven. Of het nu een meisje in een Afrikaans dorp is dat een handel opstart of een vrouwelijke topmanager die een multinational hervormt. TEDxWomen richt zich op de manier waarop vrouwen denken, (samen)werken, communiceren, inspireren. Hie zij leren en leiden in het bedrijfsleven, wetenschap, kunst, cultuur, en technologie en wereldwijd transformeren.

TEDxAmsterdamWomen wordt sinds 2010 georganiseerd en biedt een podium aan inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland. In voorgaande jaren waren dit onder anderen Hanna Verboom, Kim Feenstra , Harriëtte Verwey , Sarah Britton ,Olivia Bee , Kelly Cutrone en Paul Zak en Lauren Zander. Het evenement draait op een groep enthousiaste vrijwilligers en betrokken organisaties.

Het motto van de organisatie TED is Ideas Worth Spreading. Er is een jaarlijks congres dat wordt bezocht door vrije denkers over de hele wereld en de honderden talks, de maximaal achttien minuten durende presentaties, zijn inmiddels meer dan een miljard keer bekeken online.

Er zijn treffende presentaties bij. Zoals de visie van psycholoog Elke Geraerts die het belang van veerkracht in ons leven belicht en daarbij openhartig gewag maakt van de vele onzichtbare depressieve momenten waaraan de gemiddelde mens tijdens werk of privé altijd bloot staat. Een gegeven waarmee wij tussen de tot vervelens toe Altijd-Blij-Acterende individuen om ons heen veel beter kunnen omgaan door haar visie op veerkracht.

Ook het topmodel Kim Feenstra vertelt hoe zij heeft geleerd bewust de hoogte- en dieptepunten zowel van haar emoties als werk te relativeren. Haar werkelijke waarden ontleent zij zeker niet aan de oppervlakkige glamourwereld maar aan vertrouwen in een innerlijke kracht..