Psychologie Magazine onderzoekt bi-seksualiteit

altPsychologie Magazine verrast ons met het onderzoek: is iedereen een beetje bi? Ja? Onze seksualiteit is een stuk veelzijdiger dan we zelf vaak denken, blijkt uit onderzoek door Psychologie Magazine onder 1207 lezers. Veel mensen voelen zich in zekere mate aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen. De uitkomsten sluiten aan bij grootschalig internationaal onderzoek. Daarin toonde de Amerikaanse wetenschapper Robert Epstein aan dat ruim 90 procent van de mensen 'seksueel fluïde' is. Opmerkelijke uitkomsten van het onderzoek zijn:
Vrouwen voelen zich veel vaker aangetrokken tot beide seksen dan mannen. Zo fantaseerde 52 procent van de heterovrouwen weleens over seks met een seksegenoot, tegenover 31 procent van de heteromannen.

38 procent van de heterovrouwen en 18 procent van de heteromannen heeft zich weleens aangetrokken gevoeld tot een seksegenoot. Bijna eenderde (27 procent) van de heterovrouwen heeft weleens met een andere vrouw gezoend; 10 procent van de heteromannen zoende met een seksegenoot.

Vrouwen gaan ook minder snel twijfelen aan hun seksuele geaardheid: zo zou 55 procent van de mannen twijfelen als hij met een andere man zou zoenen, terwijl dat slechts voor 34 procent van de heterovrouwen geldt.

Homo, hetero of er tussen in luidt de vraag... Psychologie Magazine meldt: De grotere seksuele fluïditeit van vrouwen blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. De druk om heteroseksueel te zijn is voor mannen veel groter, zeggen onderzoekers.

Voor nadere onthullingen over deze spannende kwestie : Lees het artikel ‘Homo, hetero of ertussenin’ uit het oktobernummer van Psychologie Magazine in het oktobernummer (vanaf 19 sept. in de winkel )en bekijk alle onderzoeksresultaten. Misschien heb je er niets mee maar je kan zelfs een vragenlijst invullen om zo te ontdekken hoe het volgens de onderzoekers met jouw emotionele perspectief écht zit.