Reisjournalisten dolnieuwsgierig bij ISTA Space conferentie

DEN HAAG - Natuurlijk waren de talloze aanwezige reisjournalisten bij de ISTA Space conferentie dolnieuwsgierig naar de plannen van de Virgin Ruimtevaartmaatschappij.

Het was te verwachten dat een clevere journaliste aan de beroemde initiatiefnemer Sir Richard Branson vroeg wat de invloed op het milieu zou zijn van de nieuwe geplande reizen door de ruimte. Zou het milieu door de nieuwe technische ontwikkelingen niet te zwaar belast worden? Nee dus...

Sir Branson verklaarde dat er geen enkele reden is om bezorgd te zijn. Zijn maatschappij werkt juist heel milieubewust en onderzoekt ook alle mogelijkheden om nieuwe brandstoffen te ontwikkelen. In 2007 heeft hij aangekondigd dat hij al zijn winst vanuit wat hij 'dirty business' noemt in milieubesparende technieken zal investeren. Daarvoor zou hij tot 2017 3 miljard dollar beschikbaar stellen in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Dat bedrag staat gelijk aan de winst die de topman van Virgin Group met zijn bedrijf verwacht te behalen in die periode.

Onder de aanwezigen bevond zich eveneens Nederlands bekendste reisjournaliste Floortje Dessing. Zij is zeer milieubewust. Sinds begin mei 2009 zet Floortje Dessing zich in voor de klimaatcampagne 'You turn the Earth' van Greenpeace .

Zij zei op de website van Greenpeace: 'Ik probeer op een bewustere manier te reizen, bijvoorbeeld meer met het openbaar vervoer. Mijn reiservaringen benut ik nu door mensen te laten zien hoe kwetsbaar onze planeet is en hoe belangrijk het is dat we er zuinig op zijn.'

De tv-journaliste vertelde onze hoofdredactrice zeer geïnteresseerd te zijn in de ontwikkelingen rond de nieuwe ruimtereizen.

"Voorlopig ben ik echter enige tijd niet in beeld," verklaarde de coole wereldreizigster daarna desgevraagd. "Ik ben nu creatief bezig iets nieuws te ontwikkelen."

Jammer dat we je een tijdje niet zien... Maar liggen deze nieuwe creatieve plannen misschien in de lijn van Spacereizen?

"Het is helaas nog niet mogelijk over mijn nieuwe initiatieven mededelingen te doen."

Maar komt bij die nieuwe plannen je reiservaring dan toch wel te pas?

"Hmm... Ja... Het is een beetje druk momenteel."

Wil zij soms Nederlands eerste vrouwelijke Spacepilote worden?

" Het spijt me Phia Baruch maar daar komt mijn zakenpartner aan. We moeten aan de slag. Maar te zijner tijd hoor je zeker méér..."


Foto Copyright : News Network / Henk Ros