• Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • Winnaar Coiffure Awards 2019 : vlekjes kunnen juist flatteren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Conny Groenewegen showt bij Pitti Filati

Tijdens de 17e editie van Pitti Filati, de belangrijkste internationale beurs voor knitwear, presenteren Pitti Immagine en de Dutch Fashion Foundation een installatie van Conny Groenewegen. Zij is winnaar van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award 2011 en de International Incubator Award 2011.

Het tentoongestelde werk, “Reversed Nudity" is een combinatie van leer en handgemaakte breisels. Het gebreide rib geeft een continuïteit, stijfheid en meer structuur aan het leer. Het werk is een duurzame interieur/fashion mengvorm met dubbelzijdig gebruik en vele mogelijkheden.

Bijvoorbeeld, de grote omvang nodigt uit om jezelf in te wikkelen voor de openhaard, terwijl de mouwen en capuchon toch nog de vrijheid geven om te bewegen of lezen. Door het stuk op een vorstelijke/statige manier te dragen kan je je inleven in een personage uit een mythe.

Het gebruikte aniline leer is een type leer waarbij de huid een speciale behandeling ondergaat. Hierdoor ontstaat een delicaat, zacht en soepel leer waarbij het natuurlijke karakter van de huid zichtbaar blijft.

De creatie is gemaakt in 2010 en is gedurende 2011 tentoongesteld op verschillende locaties in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Schiedam en Den Haag. Als toevoeging aan deze installatie worden twee witleren/hand gebreide jassen, vervaardigd door middel van dezelfde techniek, tentoongesteld.

Conny Groenewegen’s vrouwenlabel CG biedt innovatief knitwear. Haar signatuur -het ‘soft-tech’ concept- combineert moderne technologieën met traditioneel handwerk. Haar werk is rechty door zee en toch verfijnd. Het merk CG wordt gevoed door Conny’s creativiteit en haar talent om nieuwe technieken en mogelijkheden in –mode toe te passen. Hierbij gebruikt zij de kwalitatief meest hoogwaardige materialen en verzekert zij kwaliteit en integriteit in ieder ontwerp. Deze compromisloze manier van werken vereist een diep begrip van tijd, nauwkeurige aandacht voor detail en een nauwe werkrelatie met ambachtslieden en andere creatieve professionals.

Conny Groenewegen presenteerde haar Herfst/Winter 2012/13 collectie “Alchemy” tijdens de Dutch Fashion Awards van 2011 en slaagde erin de internationale jury te verrukken. Ze won niet alleen de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award ter waarde van € 25.000,-, maar ook een uitnodiging om haar label te presenteren tijdens de Fashion weeks van New York, Tokyo of Stockholm van 2012.

Naast deze eervolle prijzen won Conny ook de International Incubator Award 2011. Deze genereuze prijs wordt verstrekt door Spazio Genova in Milaan, die Conny een showroom aanbiedt en ondersteuning gedurende de gehele verkoopcampagne Herfst/Winter 2012/13 en Lente/Zomer 2013.

Conny is als speciale gast bij Pitti Filati 2012 uitgenodigd door de reeds bestaande samenwerking tussen Pitti en de Dutch Fashion Foundation rond Nederlandse ontwerpers onder de vlag van “Dutch Touch” op Pitti Uomo en Pitti W. DHL Nederland faciliteert het transport van de installatie.

Het is een speciaal voorrecht voor talentvolle jongeren als zij er in slagen mensen om zich heen te verzamelen die hun helpen zich verder te ontwikkelen.