• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Oekraïne veroordeelt suggestie van de paus over een ‘witte vlag'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 13 maart 2024 - KIEV/BOEDAPEST – Oekraïne en bondgenoten hebben paus Franciscus bekritiseerd omdat hij zei dat Kiev de “moed” zou moeten hebben om te onderhandelen over een einde aan de oorlog met Rusland, te midden van berichten over meer doden en verwoestingen. De ministers van Buitenlandse Zaken van Oekraïne en Polen, die het sturen van grondtroepen niet hebben uitgesloten, veroordeelden de opmerkingen van de paus. En een leider van één van de Oekraïense kerken zei zondag dat alleen het vastberaden verzet van het land tegen de grootschalige invasie van Moskou, gelanceerd door de Russische president Vladimir Poetin op 24 februari 2022, een ‘massaslachting’ onder burgers kon voorkomen.

Critici zijn het daar niet mee eens en zeggen dat bij het gewapende conflict honderdduizenden mensen omkwamen en gewond raakten, een feit dat de paus naar voren bracht in een interview dat vorige maand werd opgenomen met de Zwitserse omroep RSI en dat zaterdag gedeeltelijk werd vrijgegeven. Franciscus gebruikte de uitdrukking ‘de moed van de witte vlag’ om te beargumenteren dat Oekraïne, dat een mogelijke nederlaag tegemoet gaat, open moet staan voor vredesbesprekingen die door internationale machten worden bemiddeld.

De Oekraïense president verwees niet direct naar Franciscus of zijn opmerkingen, maar sprak over religieuze figuren die hulp bieden in Oekraïne. "Ze steunen ons met gebed, met hun discussie en met daden. Dit is inderdaad wat een kerk voor het volk is," zei Zelenskiy. "Niet 2500 kilometer verderop, ergens, virtueel bemiddelen tussen iemand die wil leven en iemand die je vernietigt," voegde hij eraan toe. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, ging nog verder. Over de suggestie van Franciscus om de ‘witte vlag’ te hijsen, schreef hij op socialemediaplatform X: ‘Onze vlag is geel en blauw. Dit is de vlag waaronder wij leven, sterven en heersen. We zullen nooit andere vlaggen hijsen.”

Kuleba drong er bij het Vaticaan op aan om "historische fouten niet te herhalen" nadat hij beweerde dat het Vaticaan niet genoeg had gedaan om nazi-Duitsland te trotseren.
Toch nodigde hij Franciscus ook uit naar Oekraïne, waarbij hij zei dat het bezoek van de paus steun zou tonen voor de “meer dan een miljoen Oekraïense (rooms) katholieken, meer dan 5 miljoen Grieks-katholieken, alle christenen en alle Oekraïners.”

Het hoofd van de Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk, aartsbisschop Sviatoslav Shevchuk, zei zondag dat overgave niet in de hoofden van de Oekraïners zit.

“Oekraïne is uitgeput, maar het houdt stand en zal blijven bestaan. Geloof me, het komt nooit bij iemand op om zich over te geven. Zelfs waar er vandaag de dag wordt gevochten: luister naar onze mensen in Cherson, Zaporizja, Odesa, Kharkiv, Sumy”, zei Shevchuk tijdens een ontmoeting met Oekraïners in New York City.

Hij sprak over de regio’s die te maken hebben gehad met zware Russische artillerie- en drone-aanvallen. Sjevtsjoek maakte ook melding van de brutaliteit van de invasie van Moskou, daarbij verwijzend naar de stad in de buurt van Kiev, waar de Russische bezetting honderden burgerslachtoffers op straat en in massagraven achterliet. Hij betoogde dat de gruwelijke taferelen uit Bucha ‘slechts een introductie’ zouden zijn geweest als de Oekraïners zich niet fel hadden verzet toen de Russische troepen in februari 2022 naar de hoofdstad marcheerden.

Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni verduidelijkte dat de paus voorstander was van “een stopzetting van de vijandelijkheden (en) een wapenstilstand die bereikt werd met de moed van onderhandelingen” in plaats van een regelrechte Oekraïense overgave.

Bruni zei dat de journalist die Francis interviewde de term ‘witte vlag’ gebruikte in de vraag die aanleiding gaf tot de controversiële opmerkingen.

“Ik denk dat de sterkste degene is die naar de situatie kijkt, aan de mensen denkt, de moed heeft van de witte vlag en onderhandelt”, zei Francis. Hij maakte deze opmerkingen toen hem werd gevraagd om in te gaan op het debat tussen degenen die zeggen dat Oekraïne moet instemmen met vredesbesprekingen en degenen die beweren dat eventuele onderhandelingen de agressie van Moskou zouden legitimeren.

De controverse ontstond toen de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radek Sikorski ook kritiek uitte op de woorden van de paus. En in afzonderlijke opmerkingen waarschuwde hij Moskou dat de aanwezigheid van militaire alliantietroepen van de NAVO in Oekraïne ‘niet ondenkbaar’ is. Hij vertelde de parlementariërs dat hij de Franse president waardeerde omdat hij dat idee niet uitsloot.

Vorige maand zei de Franse president Emmanuel Macron dat de mogelijkheid dat westerse troepen naar Oekraïne worden gestuurd niet kan worden uitgesloten, hoewel ambtenaren later probeerden zijn woorden te bagatelliseren.

Moskou heeft gewaarschuwd dat als de NAVO gevechtstroepen stuurt, een direct en mogelijk nucleair conflict tussen het bondgenootschap en Rusland onvermijdelijk zou zijn.

Het land ondersteunde zijn woorden afgelopen weekend met raketten toen Russische beschietingen van steden in Oost-Oekraïne zondag nog eens drie mensen doodden, meldden de autoriteiten. Bij een andere aanval op een woongebouw in de stad Myrnohrad raakten een tiental mensen gewond, volgens de autoriteiten.

Moskou lanceerde naar verluidt ook raketaanvallen op de noordoostelijke regio Charkov, evenals drones